Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehet hinni Istenben?

Hogyan lehet hinni Istenben?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem értem, hogy hogyan lehet hinni egy olyan dologban, ami egész egyszerűen nem létezik!
2011. aug. 24. 21:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 A kérdező kommentje:

Kedves 08:27!

"Mint mondtam,ha a a valosagossag kriteruma,hogy lassal valamit a sajat szemeddel,akkor eleg szuk vilagod van."

Ezt próbáltam megmagyarázni, de a mégszűkebb agyad nem fogja fel, hogy Isten elvileg egy személy! És a személyeket látjuk! Vagy akkor Isten egy baktérium?:)

2011. aug. 25. 09:41
 32/81 Tyler913 ***** válasza:

ma 09:41

Birom azert,amikor az en agyamat nevezed szuknek:) Na,szoval,mint vallastudos,magyarazd meg,hogy erted,hogy Isten szemely,mitol az,miert az,illetve hogy fugg ez ossze a lathatosagaval.

2011. aug. 25. 09:55
 33/81 anonim ***** válasza:
0%
Lehet, hogy van isten valahol nagyon távol, de nekünk semmi közünk hozzá ő csak a "jó" vagy "kiválasztott" emberek számára fontos, mert ránk szarik magasról mi vagyunk a selejtek. Nekem nem sokat tesz, hogy van vagy nincs....
2011. aug. 25. 10:09
 34/81 anonim ***** válasza:
11%

03:21-es vagyok.

A vallásos válaszolók tényként kezelik a mindenható haverjuk létezését, csupán ezért kéne valami épkézláb bizonyítékot találnotok. Ha pedig nincs, akkor nem értem mért vitatkozunk ezen.

Ha előállsz azzal, (vagy a papjaid, tökmindegy) hogy a világot egy szakállas bácsi csinálta a két kezével, és viselkedj jól, mert különben az idők végezetéig a pokolban fogsz égni, akkor mért nekem kell ezt megcáfolni? Egyszerűen nem így működik.

2011. aug. 25. 11:28
 35/81 anonim ***** válasza:
100%

1. Gondolj valakire, akit szeretsz (ha van ilyen).

2. Tegyük fel, hogy ő megkér, bizonyítsd be, hogy szereted.

3. Mit felelsz erre?

Ajándékot adsz neki? Puszit? Vagy csak azt mondod, hidd már el, hogy szeretlek? Felhozol a múltból példákat, hogy miket tettél érte? Akármit csinálsz, nem tudod neki bebizonyítani, mert a szeretet megfoghatatlan. Csak érezni lehet, de nem lehet bebizonyítani. Ha ő nem akarja elhinni, hogy szereted, attól a te szereted valós, nem igaz? Akkor létezik-e a valóságban a szereteted, vagy sem?

A hit számos területén jelen van az életnek, az Istenbe vetett hit az csak egy speciális fajtája. Ha kiállsz a villamosmegállóba, akkor tudod, vagy inkább hiszed, hogy pár perc múlva jönni fog a villamos? Nem tudod, hiszen akkor tudnád csak, ha mondjuk fölemelkednél 200 méter magasra, és látnád, hogy 2 megállóval a te helyed előtt jár és közeledik. De mivel nem látod, csak hihetsz benne, hogy jönni fog, mint ahogy szokott; de nem tudhatod biztosan, hiszen bármikor lerobbanhat, vagy történhet egy baleset stb.

Én sem láttam Istent soha. A hangját sem hallottam a fülemmel. Mégis, amikor hozzá fordultam, számtalanszor éreztem, hogy létezik, hogy velem van, és amikor meghallgatta az imáimat, akkor elhittem, hogy Ő segített, nem pedig a véletlen műve volt. Nincs rá megcáfolhatatlan bizonyítékom, egyszerűen csak elhittem azokat a jeleket, amiket megtapasztaltam és éreztem.

Mint ahogy elhittem a szüleimnek is, hogy szeretnek, pedig sosem láttam a szeretetüket, legföljebb megtapasztaltam az életemben olyan jeleket, amiket kulturálisan a szeretet kifejeződésének tartunk.

Szóval amint elhiszed (mert bebizonyítani nem tudod), hogy valaki szeret, bebizonyítottad, hogy lehet hinni olyan dologban, ami látható módon nem létezik. "Az Isten szellem" (Ján.4:24.), úgyhogy nem értem, miért is akarnád Őt a szemeddel látni.

Ja hogy szerinted szellemekben hinni hülyeség? Akkor miért hiszel a szeretetben? Az micsoda?

2011. aug. 25. 12:44
 36/81 A kérdező kommentje:
Ja és a ti képzeletbeli haverotok fogta magát, és felcsinálta szegény Máriát!
2011. aug. 25. 12:52
 37/81 anonim ***** válasza:
90%
Ekkora primitív barmot mint te.. :D komolyan csak nevetek rajtad kerdezo. olyan érveid vannak mint egy ovisnak. Am nyugodtan pontozz le pont ilyenek miatt csináltam ezta profilomat. debil
2011. aug. 25. 13:06
 38/81 A kérdező kommentje:
Na akkor mondjátok meg, hogy mitől lett Mária terhes!
2011. aug. 25. 13:21
 39/81 anonim ***** válasza:
0%
A szeretettel nagyon mellé lőttél. Az csak egy kémiai reakció az agyadban, vagyis bizonyítható, mérhető, nem megfoghatatlan valami. Ha valaki kérné hogy bizonyítsam be neki hogy szeretem (és ilyen szintű bizonyítékra lenne szüksége), annyira lenne nehéz bizonyítani (kis túlzással), mint megmérni a vérnyomásom.
2011. aug. 25. 13:24
 40/81 anonim ***** válasza:
100%
Isten csak addig rejtőzik el amig te kifejezed hogy nem vagy rá kiváncsi (pl. azzal hogy kijelented hogy nem hiszel benne). Ha elkezdenél egy kicsit érdeklődni akkor rájönnél hogy nincs igazad, ugyanis Isten létezésére rengeteg bizonyíték van. De ha kívülről látnád magad akkor rájönnél hogy benned nincs semmi kíváncsiság.
2011. aug. 25. 13:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!