Hogyan lehet hinni Istenben?
Kedves 08:27!
"Mint mondtam,ha a a valosagossag kriteruma,hogy lassal valamit a sajat szemeddel,akkor eleg szuk vilagod van."
Ezt próbáltam megmagyarázni, de a mégszűkebb agyad nem fogja fel, hogy Isten elvileg egy személy! És a személyeket látjuk! Vagy akkor Isten egy baktérium?:)
ma 09:41
Birom azert,amikor az en agyamat nevezed szuknek:) Na,szoval,mint vallastudos,magyarazd meg,hogy erted,hogy Isten szemely,mitol az,miert az,illetve hogy fugg ez ossze a lathatosagaval.
03:21-es vagyok.
A vallásos válaszolók tényként kezelik a mindenható haverjuk létezését, csupán ezért kéne valami épkézláb bizonyítékot találnotok. Ha pedig nincs, akkor nem értem mért vitatkozunk ezen.
Ha előállsz azzal, (vagy a papjaid, tökmindegy) hogy a világot egy szakállas bácsi csinálta a két kezével, és viselkedj jól, mert különben az idők végezetéig a pokolban fogsz égni, akkor mért nekem kell ezt megcáfolni? Egyszerűen nem így működik.
1. Gondolj valakire, akit szeretsz (ha van ilyen).
2. Tegyük fel, hogy ő megkér, bizonyítsd be, hogy szereted.
3. Mit felelsz erre?
Ajándékot adsz neki? Puszit? Vagy csak azt mondod, hidd már el, hogy szeretlek? Felhozol a múltból példákat, hogy miket tettél érte? Akármit csinálsz, nem tudod neki bebizonyítani, mert a szeretet megfoghatatlan. Csak érezni lehet, de nem lehet bebizonyítani. Ha ő nem akarja elhinni, hogy szereted, attól a te szereted valós, nem igaz? Akkor létezik-e a valóságban a szereteted, vagy sem?
A hit számos területén jelen van az életnek, az Istenbe vetett hit az csak egy speciális fajtája. Ha kiállsz a villamosmegállóba, akkor tudod, vagy inkább hiszed, hogy pár perc múlva jönni fog a villamos? Nem tudod, hiszen akkor tudnád csak, ha mondjuk fölemelkednél 200 méter magasra, és látnád, hogy 2 megállóval a te helyed előtt jár és közeledik. De mivel nem látod, csak hihetsz benne, hogy jönni fog, mint ahogy szokott; de nem tudhatod biztosan, hiszen bármikor lerobbanhat, vagy történhet egy baleset stb.
Én sem láttam Istent soha. A hangját sem hallottam a fülemmel. Mégis, amikor hozzá fordultam, számtalanszor éreztem, hogy létezik, hogy velem van, és amikor meghallgatta az imáimat, akkor elhittem, hogy Ő segített, nem pedig a véletlen műve volt. Nincs rá megcáfolhatatlan bizonyítékom, egyszerűen csak elhittem azokat a jeleket, amiket megtapasztaltam és éreztem.
Mint ahogy elhittem a szüleimnek is, hogy szeretnek, pedig sosem láttam a szeretetüket, legföljebb megtapasztaltam az életemben olyan jeleket, amiket kulturálisan a szeretet kifejeződésének tartunk.
Szóval amint elhiszed (mert bebizonyítani nem tudod), hogy valaki szeret, bebizonyítottad, hogy lehet hinni olyan dologban, ami látható módon nem létezik. "Az Isten szellem" (Ján.4:24.), úgyhogy nem értem, miért is akarnád Őt a szemeddel látni.
Ja hogy szerinted szellemekben hinni hülyeség? Akkor miért hiszel a szeretetben? Az micsoda?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!