Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen érzés istenben hinni?

Milyen érzés istenben hinni?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy buta kérdés, de érdekel.

egy istenben nem hívő lánya

2010. ápr. 20. 07:24
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
20%
Megnygtató. Van kit hibáztatni, ha szarul alakul az életed.
2010. ápr. 20. 07:52
 2/25 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nehéz elmagyarázni, olyanak aki nem hisz.

Ez nem megy egyik napról a másikra. Én felnőttként lettem "hívő". A feleségem volt vallásos, az első ilyen élményem az esküvő előtti oktatás volt. Rájöttem, hogy ez nem a fantizmusról, hanem a tanítások hasznosításáról szólnak.

A keresztelőm a fiam keresztelőjével együtt volt. Azóta is járok felnőtt hittanra, és sajnálom, hogy a szüleim miatt ebből gyerekként nem részesültem.

Ha többet szeretnél a vallásról megtudni érdemes felkeresni egy lelkészt, papot vagy hitoktatót és vele elbeszélgetni a vallásról.

2010. ápr. 20. 08:06
 3/25 anonim ***** válasza:
Az én kapcsolatom Istennel konfliktusokkal terhelt.
2010. ápr. 20. 08:12
 4/25 anonim ***** válasza:
23%

Olvasd el:

[link]

[link]

[link]

2010. ápr. 20. 08:48
 5/25 anonim válasza:
Felemelő, megnyugtató :)! Én mikor megtértem, az az érzésem volt, hogy hazataláltam ( nem hívő családból származom). Nagyon megnyugtató érzés az Úr jelenléte:))
2010. ápr. 20. 08:50
 6/25 anonim ***** válasza:
én úgy érzem megtaláltam a helyem a világban.
2010. ápr. 20. 08:55
 7/25 anonim ***** válasza:
17%

Általában azoknak jelent nagy megkönnyebbülést, akiknek addig ilyen vagy olyan - nyílt vagy titkolt (akár önmaguk előtt is) - problémáik voltak/vannak. Olyan emberrel még nem találkoztam, aki rendezett életet élt, a fejében is rendben volt minden, és így lett volna saját elhatározásából hívő.

Mi több, sok hívő is csak felszínesen az, mondván, milyen szép a templom, milyen hangulatos a mise, milyen jó a közösség... de a Bibliát már nem olvassák el elejétől a végéig, csak mindig egy-egy kiragadott passzust, amit mondjuk épp szóba hoz a pap. Pedig a Biblia a legjobb érv az ateizmus mellett, ami csak létezik, amennyiben valóban végigolvassa az ember. Rabszolgatartás, nők elnyomása pl. két olyan dolog, amit mind az Ó-, mind az Újszövetség teljes mellszélességgel támogat. Mi több, hívőként az embert fokozatosan ránevelik arra, hogy Isten nevében borzalmas dolgokat is elfogadhatónak tartson. Az Ószövetség pl. egy merő mészárszék Isten parancsára és áldásával; erre sokan mondják, hogy hát ránk az Újszövetség érvényes - csak hogy mindkettőnek ugyanaz az Istene.

Én pedig soha az életben nem tudnék tiszta szívvel hinni egy olyan Istenben, aki a történelmünk valamennyi diktátorát felülmúlta embertelenségben, és fel nem fogom, hogy képesek erre a hívők - és közben még azt is hangoztatni, hogy az ő erkölcseik alapja a Biblia. Aki egy ilyen förmedvényre, mint az a könyv, alapozza az erkölcseit, arra nemigen lehet szavakat találni.

Ja, valaki említett feljebb az istenérveket; ha azokat elolvasod, akkor ajánlom figyelmedbe ezt is: [link]

2010. ápr. 20. 09:02
 8/25 anonim ***** válasza:
természetes..
2010. ápr. 20. 09:04
 9/25 anonim válasza:
81%
Istenbe lehet hinni, de magadba muszáj :)
2010. ápr. 20. 09:06
 10/25 anonim ***** válasza:
62%
Aki azon nyavalyog, hogy Isten megölt embereket, az nincs tisztában bizonyos alapdolgokkal. Isten ugyanis fölöttünk áll, ő teremtette világot és azt csinál vele amit akar. Ez nem igazságtalanság a részéről, hiszen ez szuverén joga. Nehogy már a lekvár tegye el a nagymamát.
2010. ápr. 20. 09:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!