Igaza van Einsteinnek a Bibliáról?
„Az a szó, hogy "isten", számomra semmi más, mint az emberi gyengeség kifejezése és terméke; a Biblia tiszteletreméltó, ám primitív és meglehetősen gyermeteg legendák gyűjteménye.”
"A népszerű tudományos művek olvasása során hamarosan meggyőződtem arról, hogy a bibliai történetek jó része nem lehet igaz."
Elolvastam minden kommentet, nagyjából fele-fele arányban vannak a hívők és a hitetlenek.
A fél banda hülye.
Igazatok van ami nincs azt nem lehet megtapasztalni. Számomra pont ez a bizonyíték Isten létezésére, hiszen már többször megtapasztaltam a szeretetét.
Ez sajnos olyan dolog amire nem kaptok bizonyítékot amíg a másik oldalon álltok, ha mégis azt hívjuk csodának.
@ 54:
Már csak az a kérdés, hogy melyik fele... :P
De költői kérdés, mert az ateisták úgyis a hívőket gondolják annak, és vica versa. :)
Viszont szerintem egyik féltől sem igazán okés "tekintélyszemélyekre" hivatkozni, mivel mindkét oldalon vannak ilyenek, tehát ezzel sem jutunk előrébb...
Még ha állított volna ilyet Einstein, akkor sem értenék vele egyet.
Einstein zseniális fizikus volt, de ettől még nem volt mindenben igaza, még saját szakterületén belül sem. Csak azért nem kell mindennel egyetérteni, mert egy egyébként okos ember mondta. A tekintélyre hivatkozás általában hibás következtetésekre vezet.
Akkor miért próbáljátok Einsteint vallásosnak beállítani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!