Nem érzitek úgy néha hogy a Biblia megelőzi a korát?
Én olyan nagyon sokat nem tudok róla, csak egy két dolgot, pl az "első oldalon" a világ teremtéséről, és ahogy olvastam, teljesen az az érzésem lett, hogy na de hét ez majdnem, ha nem teljesen a törzsfejlődés sorrendjében mondja. (???) Honnan lőtték be ilyen pontosan? Mi alapján??
Meg ugye az ominózus TUDÁS amit ha megszerzünk elveszítjük Istent. Akor a tudományra asszociálva, a vallásosság fordított arányosságban elterjedt. És lehet a túlzott "tudomány" lesz a végzetünk pl bombák, biofegyverek...nem irónikus? Már mikor megmondták. Olyan mintha időgéppel vitte volna vissza valaki, azt a könyvet, nem?
A Biblia egy Szentlélektől sugallt könyv, Isten mindenható, az időnek is ura.
A tudomány, az evilági bölcsesség pedig valóban a hit ellen dolgozik:
Mt 11,25 - Abban az időben Jézus ezeket mondta: "Dicsőítelek, Atyám, ég és föld Ura, hogy az okosak és a bölcsek elől elrejtetted ezeket és a kicsinyeknek kinyilatkoztattad."
Ezzel nem azt akarom mondani hogy a tudósok mind gonoszak, hanem csak azt hogy hiába tanul valaki sokat ilyen módon nem tud közel jutni Istenhez. Sőt, a sok tudás miatt könnyen lehet hogy beképzelt lesz és ezzel távolodik is Tőle.
A túl sok tudás nem baj. Ha mindent tudnánk, tudnánk az igazságot. Most nem tudjuk, csak hihetünk benne.
A részleges tudás is lehet hasznos, de rosszra is használhatják. Darwin megfigyelte a típusok változásait. Költött hozzá egy mesét, hogy a változások át tudják hágni a típusok határait korlátlanul. Erre soha semmilyen bizonyítékot nem találtak, míg cáfolatot nem egyet, mégis tudományos igazságnak nevezik ezt a megalapozatlan állítást, a cáfoló tények felmutatóit meg áltudományos csőlátásúaknak, miközben ők azok. (Evolucionista/materialista/ateisták, most kihagyhatjátok a fröcsögést, nem reagálok rá!)
A Biblia nem időgépes sci-fi, hanem az igazság. Jézus erről bizonyságot tett, aki valóban feltámadt a halálból. Ha kételkednél ebben, azt gondolva, hogy a feltámadás kitaláció, nézd meg ezt a videót, viccesen mutatja be, hogy miért igaz: http://www.youtube.com/watch?v=5p9CY976_kw
Na és aki visszajött a halálból önmagától, az úr is élet és halál fölött, szóval tanácsos rá bízni az életünket...
Eezen dobtam egy hátast: "a genezist Mezopotámiából lopták".
Az, hogy sok vallási történet megegyezik, nem lopás eredménye, hanem annak a ténynek, hogy Isten kijelentette magát és ezt tette az egész emberiségnek. A zsidók lettek kiválasztva a kijelentés és a törvény megtartására, de ettől mások máshol is felfogták a dolgokat részben.
A Biblia "üzenetek" könyve, amelynek megfejtését Isten az emberre bízta. Ez a földi létnek a feladata. Ezért érzed úgy, mintha megelőzné a korát.
Az Isten az Ó-testamentum szerint itt járt teremtvényei között, oktatta a "népét". Adott neki parancsolatokat és büntetéseket, ha azt nem tartja be. Különleges égi járművön lakott és nem kellett neki földi házat építeni. Aztán "hipp - hopp" elment és nagy sötétséget hagyott maga után. No ebből alakult ki a hit és a várakozás.
Figyelmedbe ajánlok néhány üzenetet, ami nekem is fejtörést okozott:
- Isten minek teremtette az embert,
- miért akarta tudatlanságba tartani,
- miért nem akarta, hogy örök életű legyen,
- miért bünteti több ezer éve az embert(ráadásul a hívők azt mondják, hogy végtelen jóságával szeret bennünket - hát én az ilyen szeretetből nem kérek),
- miért nem jön vissza a Föld nevű bolygóra?
Nagyon sok minden van még ami megválaszolatlan és a hívők sem tudnak épeszű magyarázatot adni rá.
(Olvasd el Ezékiel próféta könyvében leírt "járművet" és nagyon meg fogsz lepődni!)
Jó tanulmányozást.
Jjaj, hát még jó hogy nem a South Park-ból egy videót linkeltél, ugyan már.
Nem tudok sajnos semmit arról amiről beszéltek, de nem hiszem hogy az én kérdésemre lenne válasz :-(
Milyen jármű??
Milyen jármű??
Olvasd el: Ezékiel próféta könyve 1/4-től.
(Ha erre kérdeztél rá!)
Nem vagyok ultra ortodox zsidó, de több mint 10 éve tanulmányozok szent könyveket, vallást és mitológiákat. Hogy mit mond a katolikus egyház ez esetben ugyanúgy hidegen hagy, mint néhány mai tudós. A tudósok jellemzője, hogy általában semmiben nem tudnak megegyezni.
Az ősi történetek nem "lopás" eredménye, ha itt a fórumon jól szétnézel, láthatod, hogy a vallás az,ahol az ember a legkevésbé akar mástól "lopni" mert mindenkinek megvan a maga értelmezése. Ilyen az ember. Igen, összegyűjtötték a szájhagyomány útján terjedt történeteket, de ez a saját körükben terjedt.
A dél-amerikai indiánok sem "lopták" a piramisok ötletét Egyiptomtól, Buddha sem "lopta" a manna történetét a héberektől, Jézus sem nyúlta le a taoizmust. Ilyen egyszerű a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!