Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti, mint hívők (s most a...

Ti, mint hívők (s most a keresztényekre gondolok, mindegy melyik csoport, lehetnek Jehova tanúi is) elítéltek, megvettek bármit, vagy bárkit e világon? Érzitek e két dolgot bármi/bárki iránt is?

Figyelt kérdés

csak nyugodtan, őszintén, érdekelne a hozzáállás.

válaszokat előre is köszönöm

2011. febr. 28. 10:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
66%

1Ján 2:15 Ne szeressétek a világot, se azokat, amik a világban vannak. Ha valaki a világot szereti, nincs meg abban az Atya szeretete.

1Ján 2:16 Mert mindaz, ami a világban van, a test kívánsága, és a szemek kívánsága, és az élet kérkedése nem az Atyától van, hanem a világból.

1Ján 2:17 És a világ elmúlik, és annak kívánsága is; de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.

Jak 4:4 Parázna férfiak és asszonyok, nem tudjátok-e, hogy a világ barátsága ellenségeskedés az Istennel? Aki azért e világ barátja akar lenni, az Isten ellenségévé lesz.

Ján 14:30 Nem sokat beszélek már veletek, mert jön a világ fejedelme: és énbennem nincsen semmije;

Ján 15:18 Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem előbb gyűlölt ti nálatoknál.

Ján 15:19 Ha e világból volnátok, a világ szeretné azt, ami az övé; de mivelhogy nem vagytok e világból, hanem én választottalak ki magamnak titeket e világból, azért gyűlöl titeket a világ.

2011. febr. 28. 10:58
 2/13 anonim ***** válasza:
97%

Szia!

Én úgy gondolom, hogy aki más embert elítél, vagy megvet az nem Krisztust követi, mert ő minden embert szeretett, és ezt kifejezte minden ember iránt.

Azonban a bűnt, a gonosz cselekedetet, az önző kívánságokat mindig el kell ítélni, és meg kell vetni, kifejezve azt, hogy nem tudunk ezekkel közösséget vállalni, és azonosulni.

Egy keresztény tehát a bűnt elítéli és megveti, de a bűnöst, az embert szereti.

Üdv. Péter

2011. febr. 28. 11:10
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Én hívő vagyok, de nem járok rendszeresen templomban. Igyekszem, hogy ne ítéljek el másokat, ez egyre gyakrabban sikerül, bár sokszor nem.

Három embertípus van, akit nem tudok nem elítélni:

1. gyerekverők

2. nőket megerőszakolók

3. gyilkosok

Ezeket az embereket megvetem, mert olyanokat bántanak, akik nem tudják megvédeni magukat. Ezen nem tudom, hogy tudok-e változtatni, mert ha ezeket a cselekedeteket/embereket el tudnám fogadni, erkölcstelennek érezném magam, és szégyellném magam miatta.

Az összes többi bűnre látom valamilyen szinten a motivációt vagy a kiváltó okot (még ha nem is helyeslem azt), ezekre nem.

2011. febr. 28. 11:18
 4/13 napietus ***** válasza:
én nem az embereket vetem meg, hanem bizonyos tetteket, vagy bizonyos fajta viselkedést. magát az embert nem, és nem csak a vallás miatt, hanem mert a szüleim úgy neveltek, hogy ne nézzek le és ne ítéljek el senkit. de attól azt, amit tesz valaki, lehet hogy elítélem, vagy megvetem. katolikus vagyok egyébként.
2011. febr. 28. 11:30
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

úgy vagyok, ahogy Péter is írja: a bűnt itélem el, nem az embert, aziránt részvéttel viseltetem. De egy esetben Jézus sem bocsát meg: aki gyereket bánt, megront. Ez nem megbocsátható létrontás.

Mk 9,42 jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakára, és a tengerbe vetik.

-aki gyereket bánt. Az ő angyalaik mindenkor látják az Atya arcát!

üdv: AAnna

2011. febr. 28. 12:05
 6/13 A kérdező kommentje:

köszönöm az eddigi válaszokat, de kérdeznék még egyet, ha lehetséges, és bízom benne, még benéztek.

"Nem egyetérteni" ugyanazt jelenti e, mint elítélni, gyűlölni, megvetni?

2011. márc. 1. 09:46
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ha nem értek egyet valakivel, attól még szeretem. Ha tehát személyről van szó, akkor egyértelműen nem a válasz. Ha egy konkrét cselekedetről beszélünk, például dohányzás, vagy kábítószerezés, azt természetesen lehet elítélni, vagy akár gyülölni.

Üdv. Péter

2011. márc. 1. 10:12
 8/13 anonim ***** válasza:
Szia, én gyűlölöm a drogozást mint szokást, mert tönkreteszi a fiatalok életét. A drogos fiatalokat azonban támogatom, hogy segítséget kapjanak, mert nekik erre van szükségük és nem őket utálom, hanem ezt a szokást. Így érthető?
2011. márc. 1. 15:16
 9/13 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat. :)

na de akinek gyűlölet, megvetés, elítélés van a szívében bármi iránt is, az üdvözülhet e? Jézus nem e azt tanítja, hogy szeresd Istent(rosszal együtt, hiszen táptalajt biztosít annak, s belőle való az is), így az ellenséged is, vagyis a bűnt is?

2011. márc. 2. 13:42
 10/13 anonim ***** válasza:
Nem. Jézus azt tanítja hogy szeresd Istent aki maga a tisztaság, és szeresd embertársaidat. bocsáss meg az ellened vétkezőnek. A bűn gyűlöletes Isten szemében is. Pontosan azért, mert a bűn eredménye a halál, Isten pedig maga az élet.
2011. márc. 2. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!