Miért hisztek Istenbe?
Többször volt,hogy Isten meggyógyított betegségből,megszabadított olyan dologtól amitől saját erőből nem tudtam volna. Többször mentett meg közúti balesettől és nagyon nagyon szeret engem :)
Válaszd az életet!
és annak mi köze van Istenhez,hogy megmenekültél?
Én a SORSban hiszek, neked az a sorsod,hogy ott és akkor megmeneküljél, ez nem Isten kérdése..
Szerintem a hit mindig személyesen megtapasztalt élményeken alapszik, ezért hiába mondanék bármit, azzal meg nem győznélek, mivel nem élted át, így úgysem lesz hiteles.
Ez kicsit olyan, mintha a szerelmes embertől kérdezni, hogy miért szerelmes valakibe. A hit olyan mélyen húzódik az ember gondolkodásában, hogy nem léteznek egyszerű válaszok ezzel kapcsolatban.
Azért teszek egy próbát.
Engem katolikus neveltetésben részesítettek, voltam ministráns is, d azt hiszem, első valódi istenélményem csak 19-20 éves koromban jött el, és akkoriban épp lázadó korszakomat éltem egy rakás külső problémával, szóval amolyan agnosztikus szkepticizmussal viseltettem az efféle dolgok iránt.
Akkoriban ért egy elég komoly (szerelmi) csalódás, ami olyannyira megviselte lelkivilágomat, hogy szinte élni sem volt kedvem, és az egész élet egy merő szenvedésnek és kiábrándulásnak tűnt. Máig emlékszem egy fülledt nyári estére, amikor egyik pillanatról a másikra átjárt az életöröm, a jóság iránti vágy és az emberek iránt érzett szeretet. Emlékszem, hogy után gyorsan kimentem a szabadba, és csak néztem a csillagokat. Persze, ha valami lélekbúvár lennék, biztos találnék rá valami erőltetett racionális magyarázatot, de minek. Egyszerűen... tudom, hogy Isten érintett meg, és akkor is tudtam. Nem magamnak köszönhettem, mert semmit nem tettem érte.
Megértem, ha ezt nem találod meggyőzőnek, nem is célom, hogy meggyőzzek bárkit is.
"a papok miért nem szexelhetnek"
Kérlek, mi valahogy úgy tanultuk, hogy elvilágiasodtak az egyházi méltóságok, és az egyház tekintélyének visszaállítása érdekében vezették be ezt az intézkedést.
Isten annak létezik, aki hisz benne. De Isten nem jó. Isten a rend Istene, Allah meg a természeté. Az iszlámok azért mondják, hogy az ő vallásuk mindig is létezett. Istent fojton csak kihasználták, mondták, hogy vele jó lesz, amikor rossz volt, felhasználták a parancsolatait a rendszerhez, a papok meg telerakták a zsebüket. Isten nem jó: ő a rend, jó és rossz, kiegyensúlyozott, és amit ő sátánnak nevez az a káosz.
A természet véres bosszút akar állni (Alkaida)
Mert a rend kifosztotta (olaj)
Viszont mindkettőnek van jó oldala.
A rend jó és rossz, a természet jó, és őrült(káosz) .
Csak akkor lesz tökéletes a világ, ha ezek egyesülnek, pl ha a természet odaadja a rendnek az olajat, ami neki nem kell, a rend pedig cserébe nem terjeszti ki rá a szabályait. ÜDV:DRISK
"Miért hisztek Istenbe?"
A kérdés így volna helyesebb:
Miért higgyek istenben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!