Miért hisztek Istenbe?
Ha tényleg van Isten (szerintem nincs), akkor szégyellheti magát, hogy idáig fajult a világ. Arra se képes, hogy a "teremtményeit" megregulázza? Ha megkérdezünk egy vallását gyakorló embert miért van ez a sok szörnyűség, akkor az emberekre keni. Meg, hogy Isten csak megteremt minket ő tudja mit miért tesz! Igen válaszokat akarok? A mocskos gyilkosok miért élhetnek az én pénzemből évtizedeken át a börtönben (míg mások éhen halnak) és (számomra) a világ legjobb embere a Mamim miért nem? Miért nem láthatott felnőni, lehetett ott az esküvőmön, gratulálhatott amikor babát vártam? Miért nem simogathatja meg a lányom arcát és miért nem lehet rám büszke, hogy az Ő unokája ismét anya lesz???? Tessék nagy Istenhívők! Itt lecke lehet megoldani! És a nagyon nem válasz, hogy mert Isten így akarta!!!
Egy 26 éves anyuka
Kedves bix!
Igen én is hasonlóképpen gondolom, így 20 év távlatából! Olyan vagyok, mint egy tank a férjemért és a gyerekeimért mindent megteszek! De ez egy tökéletes ember értelmetlen halála nélkül is ment volna! Az Isten hit a jellem gyenge embereknek való, akik "mástól" várják a megoldást. Hol van rá bizonyíték, hogy létezik? Sehol? A Biblia egy mesekönyv! Forgassa bátran aki a gyógyulást, az anyagi javakat stb. Istentől várja! Kedves Isten hívők!
Mi újság a pedofil papokkal? Isten hű szolgáival? Homokszem a gépezetben?
A 26 éves anyuka
Miért igen? Mer egy tűzzel vassal behozott vallás ezt mondja? Előtte az emberek (a magyarság) a természetben hitt a földben a vízben stb. Aztán jött a kereszténység és tűzzel vassal irtották a "régi módi" vallás hívőit, tanítóit!
Még mindig a 26 éves anyuka
hagyd... elég lenne csak belegondolniuk hogy pl az inkvizíció hogy nézett ki, hogy a rómaiak se olyan békésen terjesztették a hitet, és hogy hány embert öltek és kínoztak meg barbár módon az isten nevében. hogy uralkodóházakat és a fél világot irányították, hogy visszadobták pár száz évvel a tudományos fejlődést, hogy a földi "helytartók" hogyan élnek és miket követnek el esetenként? és még én vagyok a bűnös? pl a katolikus egyház olyan szinten távolodott el a gyökerektől hogy az félelmetes.
az isten létezése viszont nem ide tartozik, vagy nincs, vagy nem az akinek leírták, mert ennyi gonoszságot, ennyi szenvedést az akiről a bibliában szó van nem hagyna szó nélkül (mivel mindent ő teremtett ezért az összes baktériumot és vírust is, amire persze régen azt mondták hogy megátkozta, meg a sátán, stb... akkor mégis minek kellett pl a pestis ha egy könyörületes isten? hááátpersze:D)
"Az Isten hit a jellem gyenge embereknek való, akik "mástól" várják a megoldást. "
Érdekes, én hívő vagyok, mégse Istenhez fohászkodom segítségért, mert tudom, hogy mi a feladatom, és ahhoz megadta az erőt...
ahhoz az erőhöz semmi köze nincs. az az erő a tiéd. senki másé... te érted el hogy meg tudd tenni, és te teszed meg.
kíváncsi lennék hogyha agydaganatod lenne a semmitől azt is ő adta volna e meg, és akkor is így vélekednél e.
Egyszer ígyis-úgyis meghalok. A lényeg, hogy megtegyem, amit kell.
És ha Ő nem adja meg, akkor nem lenne.
Akkor minek hiszel benne? Tündérmese, hogy van valahol egy jóságos igazságos Isten! Aha, hol van amikor kiirtanak egy falunyi ártatlan embert?!
Bix!
Dehogy vélekedne így? Menne az Istenem miért pont én? Meg a segíts meg Istenem? Lehet hozzá fohászkodni, de válasz, segítség soha nem lesz! Még annyira se hisz benne a világ többsége, hogy hamisítsanak legalább egy képet (mint mondjuk a szellemek, UFO-k stb esetében), hogy nesze a kétkedőknek itt az Isten!
A másik amitől kivagyok: Isten mondta nekem, hogy így meg úgy! Mikor megkérdezem, hogy hogyan hallotta akkor csak annyit mond, hogy a fejében hallotta. Hát igen a mai fejlett orvostudomány már ezt is tudja diagnosztizálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!