Keresztényként mik a korlátaim?
Kicsi korom óta járok gyülekezetbe, a szüleim komoly hívők, a tesóim ugyancsak. Én is elfogadom ezt az egész dolgot, hiszek Istenben és vele együtt akarom leélni az egész életemet. Most azonban úgy érzem, nem vagyok tisztában az Úr által kapott korlátokkal. 17 évesen megengedhetem magamnak, hogy szombatonként elmenjek a világi barátaimmal szórakozni? (beülni a helyi pub-ba, egy pohár sör mellett)
Igeversekkel alátámasztott hozzászólásoknak különösen örülnék :)
"Ugyanolyan tizenéves vagyok mint bárki más, azt leszámítva, hogy biztos lehetek abban, hogy örök életem van!"
Ebben nem lehetsz biztos, bármikor letérhetsz a jó útról. Ez a mondat felfuvalkodottságra utal. Csak remélheted. Mint mondta Jézus, elsőkből lesznek az utolsók, utolsókból az elsők.
"Nagyon szépen köszönöm, hihetetlenül jólesett olvasni a hozzászólásodat! Jó tudni, hogy Istenben ennyi testvérünk van, és hogy egymásból tudunk erőt meríteni! Az imádkozásodért hálás lennék, nagy szükségem van rá! :) Az Úr áldjon meg gazdagon!"
Én hívő vagyok, de elnézést a cikizésért, de nekem annyira nyálas ez a rész. Ez olyan magunkat magasztaljuk mondat. Megint elfelejted, hogy aki magasztalja magát megaláztatik és aki megalázza magát felmagasztaltatik. Talán ezért nem szeretem az ilyen magasztos vallásosokat, mert rossz példát mutattok az ateistáknak, utálatosaknak tűnünk!
A másik, hogy normális szülők nem engednek el piálni 17 évesen. Ha igen, akkor nem normálisak vagyis világiak. Ha meg nem tiszteled szüleid és megbántod őket, akkor meg vétesz a 10 parancsolat ellen.
Köszönöm a sok,sok hozzászólást, az igeverseket pedig különösképp! :)
Kedves utolsó!
Úgy gondolom, Krisztus szent lelke betölt annyira, hogy ilyen mondatokat le merjek írni. Az élet egy nagy próbatétel, és bizony, olykor a nagy keresztények is megfáradnak az úton vagy akár le is térnek arról. De meggyőződésem, hogy ha ma történne velem valami, a Mennybe kerülnék, az Atya mellé. Nem ismerlek, nem tudom hogy milyen felekezetbe jársz (ha jársz), szóval azt sem tudom, hogy számodra mit jelent a "hívőség". Nekem ezt :) Tudom, hogy a nagy szavakat könnyű leírni, de Jézus megváltott, és ezt szeretném mások tudtára is adni!
"De meggyőződésem, hogy ha ma történne velem valami, a Mennybe kerülnék, az Atya mellé."
Nem akarok veled vitatkozni, de egy picit nem gondolkodtál el azon, hogy túl magabiztos vagy? A tanítványok nem az Atya mellett, hanem csak Jézus mellé akartak kerülni a mennyben, versengtek egymással. És azt mondta nekik ebben az Atya dönt, hogy ki kerülhet mellé.
A másik pedig, hogy a mennybe vezető kapu igen szűk, és erre is volt egy példabeszéd, hogy aki furakszik a kapu felé, hogy igen, igen én Uram engedj bebocsátást mert én oda való vagyok. A másik meg a tömegek mögött kullog és méltatlankodik, hogy én Uram nem érdemlem meg, hogy meghívj engem. Bizony az utóbbit fogják megszólítani és kiemelni. Tehát egy keresztény egyik erénye az alázat.
Szerintem is félreértitek egymást. Semmi "olyat" nem írt a kérdező... Egyszerűen elhiszi azt, amit a Biblia mond a megváltottakról. Mégsem állhat úgy az élethez, hogy "ki tudja, talán egyszer elhagyom az Urat és mégis a pokolra kerülök..."
Na, a lényeg, ne menj kocsmába, pubba meg ilyen helyekre. Vannak plázákban kávézók, pizzázó, meki meg ilyenek, ahol még jól is érezheted magad. Ha kinéznek, mert nem mész velük inni, ne csodálkozz, hisz Jézust sem fogadták el az emberek. Kinek akarsz tetszeni? Embereknek vagy Istennek? Szerintem az a jó, ha ezzel is példát tudsz nekik mutatni! A mérsékelt alkoholfogyasztással nincs gond (ha nem rendszeres!), de a megfelelő helyet kell választanod hozzá. Gondolom mond valamit az a szó, hogy Úrvacsora. Nem málnaszörpöt iszunk bor helyett! De nagyon vigyázz az alkohollal, mert pl. nekem 1 dl bor (2 dl kólával) is úgy megüt, hogy olyan vagyok, mint aki becsípett. Persze idáig sose jutok el, mert pár korty vadász után már érzem, h nem kell ezt folytatni. És én kizárólag itthon szoktam ezt a pár kortyot is a férjemmel. HA mégis kocsmázol, akkor a gyülekezetről is meglesz a véleményük. Ja, én is karizmatikus gyülekezethez tartozom.
23:14! Nagyon szépen köszönöm a megerősítést és a hozzászólást! :)
Utolsó! Megy az ima érted is! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!