Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezzel más keresztények is...

Ezzel más keresztények is vannak így vagy nagyon egyedül álló, ha én így érzem?

Figyelt kérdés
Az, hogy nekem az egész bibliából azoknál a részeknél, ahol Isten/Jézus megbocsájtó, mosolygós, szeretgeti az embereket, azoknál sokkal jobban tetszik a bosszúálló, lesújtó, haragos szigorú Isten pl: Szodoma és Gomora elpusztítása, Egyiptomi tíz csapás, a Jelenések könyvéből, amikor az angyalok lemészárolnak sok embert és vér folyik meg a képeken is jobban szeretem, amikor az angyalok, Jézus kardal vannak ábrázolva a kezükben stb...

febr. 17. 16:39
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
Nyilván ez mindnekinek más. Ez attól is függ hogy milyen élethelyzetben vagy meg attól is hogy milyen az istenképed.
febr. 17. 17:59
 2/9 anonim ***** válasza:
34%
A Bibliának van irodalmi értéke. Eltérő műfajokban íródott, ezért is lehet, hogy egyes részek jobban tetszenek. A harcos részek pl. hasonlóságot mutathatnak a hősi eposzokkal, mint mondjuk az Iliásszal. Az, hogy neked tetszenek ezek az érdekes, kalandos részek, szerintem azt jelenti, hogy a Bibliát inkább szórakoztató irodalomként olvasod, mint lelki olvasmányként.
febr. 17. 18:11
 3/9 anonim ***** válasza:
65%
... hozzáteszem, az ilyen erőszakos részekben is van isteni kinyilatkoztatás, és lehetnek az olvasó lelkének javára. Mások, mint mondjuk a példabeszédek, és világibbak, mint Jézus szavai, de igazságokat tartalmaznak.
febr. 17. 18:29
 4/9 anonim ***** válasza:
12%

Az un. ószövetség istene nem azonos az Újszövetség valódi Istenével, csak óhéber mitológiai alak. Ennek a kettőnek az összemosása 500-600 évvel ezelőtt kezdődött és a karizmatikus/evangélikus/pünkösdista mozgalmakkal érte el a csúcsát az un. judeo-kereszténység kitalálásával.

A jelenség védelmezői Jézus galileai, judeai földi életére és az ószövetségi jövendölésekre szoktak hivatkozni a folytonosság kapcsán. Ez (is) hibás érv, hiszen messiásszerű figura és annak várása, mejövendölése sok más baljós okkult hitvilágban létezik.

Azonban valódi csak 1. És bár zsidó nő hordta ki, az anyához genetikailag nem kötődő az ige megtestesüléből manifesztálódott zigóta, embrió. Élete nagyrészét az óhéberek között élte, mert ott volt (és van) a legnagyobb baj a Földön ("spirituálisan Egyiptom és Gomorrha" ahogy Isten szava mondja).

tegnapelőtt 04:27
 5/9 anonim ***** válasza:
77%

A Jelenések könyvében pedig nem bosszú van, hanem ítélet. A bosszút, az atrocitásokat a gonosz hatására az emberek hajtják végre és sokuk semmilyen felrázó megprobaltatásra nem ocsudik fel a kárhozott állapotából.

Ezt korrigálja azon a ponton Jézus, amikor lejárt a gonosz ideje a Földön. Mikor már minden ember választott urat magának.

tegnapelőtt 04:32
 6/9 Jégszív ***** válasza:
20%

Hibás gondolkodás.

Ha istenfélő volnék, azt mondanám:

Az egész művet egy közös SZINTÉZISBEN értékeld, és ne zavarjon, hogy közben kétségek merülnek fel. Ez annak a jele, hogy megvan az egyéniséged, és tovább látsz az orrodnál. (Nem úgy, mint sokan mások...)

De mivel már nem vagyok az:

Tudomásul veszem, hogy ez nem "Isten igéje", hanem egy jelentős irodalmi ANTOLÓGIA! Keletkezésének ideje igen tág határok között van, így a rájuk jellemző kor sajátosságait, gondolkodás módját viselik magukon. Azok, akik INNEN-ONNAN összeválogatták, irodalmi ismeretek hiányával, de a vallás ÉRDEKEINEK figyelembe vételével rakták össze, majd ráfogták, hogy "sugalmazott" mű. Aki elfogulatlanul vizsgálja keletkezésének történetét, hamar rájön: Itt-ott számtalanszor KILÁTSZIK A LÓLÁB...

tegnapelőtt 10:02
 7/9 anonim ***** válasza:

Fiatal koromban én is vonzódtam a puskához, nyilazáshoz, a fegyveres játékok tetszettek. Később olvastam, hogy a férfi génben már ott van a fegyver szeretete.

A kereszténység viszont lassan kiirtotta ezt a vonzódást belőlem.

Aki fegyvert ragad fegyver által vész el.

Bölcs mondás. Mindenki predesztinálva van, valamire hivatva...gondolkozz és sok-sok bölcsességet kivánok neked.

tegnapelőtt 22:46
 8/9 A kérdező kommentje:
7 Ezek szerint akkor nemtudod, hogy az angyaloknak is van kardjuk vagy, hogy Jézus tanítványai között is voltak harcosok stb....
tegnap 13:57
 9/9 anonim ***** válasza:

De tudom. Egyik Szent Mihály arkangyal.Tűzes karddal. A másik Péter volt aki levágta a főpap szolgájának fülét.

Tartozz Mihály arkangyal rendjébe.

Azt azért soha ne feledd, hogy itt lent a Földön a jellemformálás az egyik legnagyobb feladatunk és az erőszakos eszközök újabb erőszakot váltanak ki, ami nem hoz annyi eredményt, jellemformálást mint a szelidség.

tegnap 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!