A keresztények miért utasítják el a melegek örökbefogadását? A gyerek legyen inkább nevelő otthonban ahol nem lehet egyedül, titokban, mint egy azonos nemű pár? Nem értem.
Te szerinted a tökéletes igaz végtelenül jó szent Isten is homofób?
Az isten nem lehet szent, az más téma.
Másrészt én sehol nem írtam, hogy hinnék istenben, vagy vallásos lennék.
Harmadszor a kereszténységben a homoszaxualitás van elítélve, de arról egyetlen szó sincs, hogy nem fogadhatnak örökbe gyereket!
Az ilyen-olyan magyarázatok meg legfeljebb belemagyarázások.
Egy: Isten szent, ezt a Biblia igazolja.
Kettő: sehol sem írtam, hogy mi a hited.
Harmadszor: Ha a homosex elvan ítélve, akkor a homo család is elvan ítélve!
Én keresztényként még nem gondolkodtam sosem,hogy melegeket fogadjak örökbe,de most,hogy mondod,elgondolkoztam....Mit kezdhetnék velük?
Az egy másik dolog,hogy egy meleg pár,egészséges gyermeket,gyermekeket akarna örökbe fogadni, és átadni a Biblia által bűnnek ítélt magatartásformát....Nem egy jó elképzelés!
A kereszténység társadalomformáló erejét, befolyását már megtörték az elmúlt száz évben, nem kell aggódnod, hogy a progresszió útjába tudnak állni.
Inkább nézz a jövőbe! Száz éven belül az lesz itt a valódi kérdés, hogy az Európát napjainkban elárasztó iszlám miért utasítja el a melegek örökbefogadását? Csak ezt a kérdést akkor már nem biztos, hogy fel lehet majd tenni.
A biblikus családmodell a férfi és nő házasságával indít. Ez volt Isten szándéka, hogy ez képezze a család alapját. (Az, hogy ez idővel eltorzult a bűn terjedésével, az egy újabb kérdés.)
Ez a mai napig igaz, hogy ez Isten akarata, azonban szerintem a fő probléma nem ez. Inkább az, hogy nagyon sok homofób vezető (aki keresztény, vagy még gyakrabban önmagát jogtalanul kereszténynek nevező) támadja a „melegséget”, ahol csak éri. (A politikában pl. mindenképpen érdekből, már csak az „Oszd meg és uralkodj!” elv alapján; ha ellenséget gyártok, annál többen állnak mellém, hiszen „Az ellenségem ellensége az én barátom.”, és ezzel demagóg módon népszerűségre teszek szert.) De sajnos sokan meggyőződéses anti-melegek, a kereszténységükre, Bibliára hivatozva. Pedig Isten szava világos e kérdésben is: Gyűlöld a BŰNT, és szeresd a bűnöst! Ergó nem pont így kellene elintézni a meleg emberekkel kapcsolatos kérdéseket, sorsára/magára hagyással, elfojtással. Szerintem. (De mindez nem változtat azon, amit már írtam, hogy a helyes családmodell bizony valóban férfi és nő házasságára épít, és a gyermek számára is ez ideális, illetve ösztönzendő. – Ami nem jelenti azt, hogy minden esetben jobb lenne a gyereknek egynemű szülők helyett pl. nevelőotthonban. Szóval elég összetett kérdés ez.)
Ők sem tudják. Vannak kulcsszavak, amitől habzik a szájuk, vagy csak nem tudják kezelni a gyűlöletüket valamilyen sérelem miatt.
A legtöbb csak egy programot fröcsög, amit belétápláltak. Végülis nem a saját életüket kell megítélniük ezeknek a zombiknak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!