Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A vallásos emberek többsége...

A vallásos emberek többsége miért ítéli el a naturizmust, amikor az az Isten által teremtett természet és ember harmóniájáról szól?

Figyelt kérdés
A naturizmusnak semmi köze a szexhez, az a természetes életmódról, a természet szeretetéről szól, hogy mindenzt úgy lehessen megélni, ahogy Isten eredetileg is megteremtette az embert, ruha nélkül. A naturisták nem bámulják meg egymást, nem paráználkodnak, elfogadják egymást olyannak, amilyen, nem ártanak embertársaiknak. Sokkal jobb emberek, mint sok hívő, aki a kapzsiság bűnébe esik. Mégis a hívők egy jelentős része szerint elítélendő, ha az ember ruha nélkül van, holott például egy meztelen ember látványa semmiféle vágyat nem is táplálhat a másikban, különönsen ha mondjuk az idős, vagy nem olyan csinos, mint a médiában mutogatott celebek. Sőt, pont hogy el is ítélik a naturisták a magamutogatást, azt, ami folyik manapság az interneten. Ellenben egy naturista strand például sokkal tisztább és biztonságosabb, ott nem lopnak, mint a hívők által inkább látogatott fürdőruhás strandokon. Ráadásul a szégyenérzetet is csak később érezte az ember, amikor ellentmondott Isten parancsának. Tehát az eredeti, Istenhez közeli állapot a szégyen nélküli meztelen ember, ahogy Isten megteremtette, aki tiszteli az Isten által megteremtett természetet is. Én példul meztelenül kifeküdve a napra a természetben, sokkal közelebb érzem magam Istenhez, mint egy templomban. Mégis sokan úgy ítélkeznek, hogy nem próbálták és azt sem tudják miről szól. Pedig a "Ne ítélkezz!" is Isten parancsolata.

febr. 17. 09:28
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
86%
A vallásos emberek többsége nem ítéli el a naturizmust.
febr. 17. 09:39
 2/28 anonim ***** válasza:
92%
Valami forrás a kérdésbe bújtatott állításodra, kérdező?
febr. 17. 09:40
 3/28 A kérdező kommentje:

#2: Nem értem mire kell forrás? Isten létezésére? Arra, hogy Isten teremtette a természetet és az embert? Nem, erre valóban nincs hiteles forrásom, csak a hit. A többi meg tapasztalat.

De a frivol kötekedés is kötelező eleme a vallásosságnak?

febr. 17. 09:48
 4/28 anonim ***** válasza:
80%
A középkori katolikus egyház tette kötelezővé a prüdériát, mert ezzel akarták elejét venni a szexuális szabadosságnak, hogy a népek inkább a munkára koncentráljanak. A protestáns erkölcsnek is része a prüdéria. Hogy a mai (keresztény) hívők mennyire prűdek, azt nem tudom. Inkább úgy mondanám, hogy a nem-hívők között is rengeteg a prűd, tehát ez nem igazán vallásfüggő.
febr. 17. 09:49
 5/28 A kérdező kommentje:
#4: Igen, ezt én is így látom. Régen nem voltak ennyire prűdek az emberek és tudták, hogy mi miről szól. A viktoriánius kor az, ami egész megrontója. Addig nyugodtan fürödek a parasztok egymás előtt meztelenül a patakban, nem kellett szégyenkeznük. Aztán lett ilyen prűd a társadalom. És az egyház meg assziszált ehhez, amit én ugyanúgy elítélek, mint az inkvizíciót. Azt sem hiszem, hogy tényleg Isten akarata szerint tette az egyház. Valahogy az egészben van egy olyan dolog, hogy légy jó rabszolga, és akkor majd a túlvilágon jó lesz. De a hitnek nem erről kellene szólnia, Isten nem azt akarja, hogy szolgáljuk ki a kapzsi földesurat vagy tőkésosztályt! Itt nagyon elment rossz irányba az egyház, az arabokról meg már ne is beszéljünk, mert ott ami folyik a nőkkel, az minden jóérzésű emeber számára felháborító. Kizárt dolognak tartom, hogy Isten akarná, hogy a nőket burkában kelljen tartani, megfosztva emberi jogaiktól.
febr. 17. 09:57
 6/28 anonim ***** válasza:
88%

Szia,

Szerintem ez pont ugyanolyan kérdés, mint pl. a homoszexualitás és a pride. Szerintem az emberek többségének, így a hívők többségének is semmi baja ezekkel a dolgokkal mindaaddig amíg a "másik oldal" nem kezdi el provokálni. Nincs gond addig amíg pl. egy kijelölt naturista strandon történik mindez, pl. Rodoszon a Tsampika beach végében, ahol táblák jelzik, hogy ez egy naturista strand ide belépés csak fürdőruha nélkül. Mindaddig amíg mindenki marad a maga oldalán semmiféle probléma nem történik. Azonban amikor valaki "átmerészkedik" a hagyományos strandrészre fürdőruha nélkül, ez nyilvánvaló provokáció. Mindent a maga helyén :-)

Üdv. Péter

febr. 17. 10:22
 7/28 anonim ***** válasza:
19%

Mondjuk a másik oldalról nézve, aki nem prűd, annak is kötelező ruhát viselnie, néhány félreeső, bekerített "állatkertet" leszámítva.

A prűdeknek csak addig nincs baja a naturistákkal, amíg nem látják őket, és amíg a nyilvános tér majdnem egészén az ő preferenciájuk érvényesül, vagyis amíg a naturisták is kötelesek takargatni magukat. Ezt én nem nevezném türelmes hozzáállásnak. Ugyanakkor provokációnak gondoljuk azt, ha valaki neadjisten nem engedelmeskedik a kötelező takargatásnak. Holott nem ő kényszeríti rá a preferenciáját másokra, hanem fordítva.

febr. 17. 10:30
 8/28 Antigonio de la mancha ***** válasza:
65%

"Pedig a "Ne ítélkezz!" is Isten parancsolata."

Ez is:

Hasonlatosképpen az asszonyok tisztességes öltözetben, szemérmetességgel és mértékletességgel ékesítsék magukat; nem hajfonatokkal és arannyal vagy gyöngyökkel, vagy drága öltözékkel, (1Tim 2:9)

A másik, hogy a bünbeesés előtt nem látták és nem is tudták, hogy meztelenek.

febr. 17. 10:46
 9/28 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem a kérdező itt összekeverhette a fogalmakat.

A filozófiai naturalizmust elítélik a keresztények, mert az lényegében olyan mint a materializmus.

Materializmus: Ez a filozófiai nézet azt állítja, hogy a világ alapvetően anyagi jellegű, és minden, ami létezik, az anyagból áll. A materializmus hangsúlyozza, hogy az anyagi világ és a fizikai törvények határozzák meg a valóságot, és azt, hogy a tudat, a gondolatok és az érzések is az anyagi folyamatok eredményének tekinthetők.

Naturalizmus: A naturalizmus egy szélesebb filozófiai keret, amely szintén hangsúlyozza a természetes világ és a tudományos megközelítések fontosságát. A naturalizmus általában arra utal, hogy mindent, ami létezik, a természet törvényei irányítanak, és hogy a természetes jelenségeket meg lehet érteni a tudományos módszerekkel. A naturalizmus nem feltétlenül zárja ki a szellemi jelenségeket, de előnyben részesíti a természetes magyarázatokat.

Ugye ez kicsit ellentétes a keresztény nézetekkel.

febr. 17. 10:59
 10/28 anonim ***** válasza:
70%
#8 ebben én inkább a hivalkodó ruházat tilalmát látom, nem a meztelenség tilalmát.
febr. 17. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!