Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényként mik a korlátaim?

Keresztényként mik a korlátaim?

Figyelt kérdés

Kicsi korom óta járok gyülekezetbe, a szüleim komoly hívők, a tesóim ugyancsak. Én is elfogadom ezt az egész dolgot, hiszek Istenben és vele együtt akarom leélni az egész életemet. Most azonban úgy érzem, nem vagyok tisztában az Úr által kapott korlátokkal. 17 évesen megengedhetem magamnak, hogy szombatonként elmenjek a világi barátaimmal szórakozni? (beülni a helyi pub-ba, egy pohár sör mellett)

Igeversekkel alátámasztott hozzászólásoknak különösen örülnék :)

2011. júl. 4. 19:34
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:

Annyi a dolgod, hogy betartod a Tízparancsolatot. ennek keretén belül simán beülhetsz egy helyre szórakozni a barátaiddal, sőt mértékkel még alkoholt is fogyaszthatsz [a Bibliában a jó bort dícsérik több ízben is, pl a pálinkáról nem tudok nyilatkozni ;)]

mértékkel, méltósággal, józan ésszel keresztényként is jól érezheted magad.

2011. júl. 4. 19:44
 12/37 A kérdező kommentje:

Kedves 19:40! :)

Jézus Krisztus érted is meghalt, és nagyon szeret téged! Még akkor is, ha ezt te nem vagy hajlandó elismerni. Imádkozom érte, hogy felismerd Jézus mérhetetlen szeretetét és kegyelmét! :)

2011. júl. 4. 19:45
 13/37 anonim ***** válasza:
6%

Figyi haver, én egyházi suliba járok és egyszer beültem evangélikus hittanra (görög katolikus vagyok) és ott a tanárnő azt mondta hogy Luther Márton is szerette a sört..:D

Járj el a barátaiddal szórakozni mielőtt azt gondolnák hogy egy darab fatörzs vagy.

Bár azt nem tudom hogy az igencsak hívő szüleid hogy állnának ahhoz hogy "na szevasztok elmentem kocsmázni".

Amúgy én is voltam már ilyen gyülekezetbe. Tök fura volt mert amíg tartott a szertartás vagy mi,tiszta olyan volt mintha zombikkal lennék körülvéve, de amint vége lett mindenkivel tök jól el lehetett spanolni:D

17/L

2011. júl. 4. 19:45
 14/37 A kérdező kommentje:
Tudjátok, amikor elfogadtam Jézust, mint személyes megváltómat, azt is eldöntöttem hogy az ő elvei szerint akarok élni. Vallásom szerint hiszem, hogy ha bűnt követek el, nem egy paptól kell bocsánatot kérjek, vagy xy mennyiségű gyónást elmondanom, hanem magától az Úrtól. Ami pedig a tíz parancsolaton kívüli bűnöket illeti, Jézus azt írja a Bibliában, hogy nincs kis és nagy bűn, csak bűn! Legyen az lopás, istenkáromlás, ölés vagy bármi más
2011. júl. 4. 19:48
 15/37 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem legyen az a korlátod, hogy nem szexelsz senkivel. Így a szaporodás meg van oldva.
2011. júl. 4. 19:48
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem a válaszolóknak kell eldönteni, hanem neked. Én biztos nem mennék senkivel sörözni, mert 1.) nem szeretem a sört, 2.) nem vágyom ilyen fajta összejövetelre, 3.) más céljaim vannak az életben, amit az alkoholfogyasztás és az éjszakázás gátolna.

Ha viszont neked szükséged van erre, akkor kulturált keretek között nyugodtan megteheted, nem hiszem, hogy megszeged vele a vallásod elveit. Nálunk viszont senki nem volt vallásos, én sem, viszont vallásos ismerősöknél is láttam, hogy isznak sört, meg ők is eljártak, szóval nem hiszem, hogy baj lenne.

2011. júl. 4. 19:51
 17/37 A kérdező kommentje:
A gyülekezet, ahova járunk karizmatikus felfogású, vagyis mindenkit biztosíthatok róla, hogy a tagja nem fatörzsek:'D Ne képzeljétek azt, hogy 17 évesen egy kis szent, szüzike kislány vagyok, akinek az agya állandóan ekörül kattog. Sőt! Ugyanolyan tizenéves vagyok mint bárki más, azt leszámítva, hogy biztos lehetek abban, hogy örök életem van!:) A kérdés nem kamu, minden egyes szavát komolyan gondolom :)
2011. júl. 4. 19:52
 18/37 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Elmagyarázod nekem hogy kell közvetlenül bocsánatot kérni Istentől?

Elmondasz 3 imát?

2011. júl. 4. 19:53
 19/37 anonim ***** válasza:
100%

Igazából annyi a lényeg, hogy ha kételyed merülne föl, akkor bátra kérj tanácsot olyantól, aki kompetens a témában. Gondolok itt a szüleidre, a lelkipásztorodra (oké, hogy nem kell gyónnod, de az ilyen kérdéseket felteheted neki és segíteni fog), de akár Istenre.

Egyébként a sörözéssel kapcsolatban a legfőbb probléma csak az, hogy még 17 éves vagy, 18 alatt nem kellene alkoholt fogyasztanod.

2011. júl. 4. 20:00
 20/37 yuda ***** válasza:

Ha tényleg karizmatikus vagy és a szüleid mélyen vallásosak, akkkor mit keres a fórumon a kérdésed?

A szüleid elengednek, vagy sem?

Tedd meg, hogy nem értem imádkozol előbb, hanem velük beszélsz! :D

17 évesen lehetne több eszed, mint ismeretlen embereknek teszel fel vallásos kérdéseket, ráadásul többségük nem is karizmatikus.Ha szüleidet sem fogadod el, vagy megerősítés kell, ..nincsenek a gyülekezetetekben tanácsadók, előljárók? Azokhoz fordulj inkább!

2011. júl. 4. 20:27
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!