Keresztényként mik a korlátaim?
Kicsi korom óta járok gyülekezetbe, a szüleim komoly hívők, a tesóim ugyancsak. Én is elfogadom ezt az egész dolgot, hiszek Istenben és vele együtt akarom leélni az egész életemet. Most azonban úgy érzem, nem vagyok tisztában az Úr által kapott korlátokkal. 17 évesen megengedhetem magamnak, hogy szombatonként elmenjek a világi barátaimmal szórakozni? (beülni a helyi pub-ba, egy pohár sör mellett)
Igeversekkel alátámasztott hozzászólásoknak különösen örülnék :)
mint mondtam, én is csak egy 17 éves lány vagyok, aki hozzátok hasonlóan látogatja ezt az oldalt. Egyrészt bíztam benne, hogy más, hozzám hasonló cipőben járó fiatalok is vannak itt, illetve érdekelt, hogy a a nem vallásos tizenévesek hogyan vélekednek erről a kérdésről :)
Ahhoz pedig, hogy Istentől bocsánatot kérj, elég egyszer imádkoznod. A lényeg nem a mennyiségen, hanem a tartalmon és az elkötelezettségen van! :)
Kedves Kérdező!
Én ugyan nem vagyok a Te korosztályod, de valószínű a hozzászólásaidból ítélve hasonló gyülekezetbe járhatunk.
Nos, én más véleményen vagyok, mint a legtöbb hozzászóló. Szerintem ne menj el szombaton szórakozni. Két dolog miatt. Az egyik, mert a szombat a Teremtőnek szentelt nap. Még ha le is ment a nap, amikor szórakozni mennél, nem helyes, ha arra készülsz, és azon gondolkoznál, hogy mikor megy már le a nap, és indulhatok. Ez télen egy kicsit könnyebb. :-) Ha tényleg a barátaid, elfogadják, hogy Te nem szórakozol szombaton. Az enyémek elfogadták. A másik dolog, ha találtok olyan időpontot, ami mindenkinek megfelel, akkor se igyál alkoholt! A testünk a Szent Lélek temploma, ne rombold! Az pedig, hogy vannak emberek, akiknek példát kell(ene) mutatniuk, isznak alkoholt, ne legyen példa előtted! Ne emberekhez mérd magad, hanem Jézushoz!
Én pedig Érted fogok imádkozni, hogy ne befolyásoljon az a sok negatívum, ami néha ezekről az oldalakról árad.
Néhány igehely:
"Kérlek azért titeket atyámfiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, mint a ti okos tiszteleteteket." Róma 12:1
"Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, amelyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok? Mert áron vétettetek meg; dicsőítsétek azért az Istent a ti testetekben és lelketekben, amelyek az Istenéi." 1Kor 6:19-20
Áldjon az Úr!
manju
"Keresztényként mik a korlátaim?"
Gyakorlatilag maga az élet...
Én is karizmatikusnak mondanám magamat, és szerintem ha a szüleid elengednek, akkor nyugodtan mehetsz kocsmázni. Persze arra vigyázni kell hogy az ember ne igyon túl sokat. A nem hívő barátoktól csak akkor tarts magad távol ha észreveszed hogy valamilyen nagyon rossz hatással vannak rád (durva példa de mondjuk drogoznak).
Igeverset is idézek:
"Jézus folytatta: "Bizony, bizony, mondom nektek: Én vagyok a juhok számára a kapu. Azok, akik előttem jöttek, tolvajok és rablók. Nem is hallgattak rájuk a juhok. Én vagyok a kapu. Aki rajtam keresztül megy be, üdvözül, ki-be jár és legelőt talál. A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson. Én azért jöttem, hogy életük legyen és bőségben legyen. Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja juhaiért."
Jézus azért jött hogy életünk legyen bőségben, vagyis hogy jó dolgunk legyen, jó életünk legyen. Ez azt is jelenti hogy ugyan nem ez az életünk fő mozgatórugója de azért nyugodtan mehetünk szórakozni.
Kedves Kérdező!
Néhány Ige, ami segíthet eligazodni:
"Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt." Mt 7:14
Tehát nem csak a kapu szoros, hanem az út is keskeny...
"Ne szeressétek a világot, se azokat, amik a világban vannak. Ha valaki a világot szereti, nincs meg abban az Atya szeretete. Mert mindaz, ami a világban van, a test kívánsága, és a szemek kívánsága, és az élet kérkedése nem az Atyától van, hanem a világból. És a világ elmúlik, és annak kívánsága is; de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké." 1 Ján 2:15-17
"Jó erkölcsöt megrontanak gonosz társaságok." 1 Kor 15:33
És mégis mit látunk Jézustól?
"És harmadnapon menyegző lőn a galileai Kánában; és ott volt a Jézus anyja; És Jézus is meghivaték az ő tanítványaival együtt a menyegzőbe... [és elmentek]" Ján 2:1-2
"Eljött az embernek Fia, aki eszik és iszik, és ezt mondják: Ímé a nagy étü és részeges ember, a vámszedők és bűnösök barátja!..." Mt 11:19
"Nem azt kérem, hogy vedd ki őket e világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól. Nem e világból valók, amint hogy én sem e világból vagyok." Ján 17:15
"Minden szabad nékem, de nem minden használ; minden szabad nékem, de én nem adatom valakinek hatalma alá." 1 Kor 6:12
Szerintem minden az indítékaidon és a szíved állapotán múlik. Nem lehet kijelenteni, hogy most ne menj el velük, és azt se, hogy menj. Ha Isten gyermeke vagy, akkor a Szent Szellem vezetni fog (Róm 8:14). Először legyél érzékeny az Ő hangjára, és tudni fogod, hogy mit tegyél...
"Semmiben sem voltam még annyira biztos, mint hogy szükségem van Jézusra! És imádkozni fogok érted is, kedves első válaszadó :) "
Első vagyok. Rám férne. Köszönöm Neked. (nem ironizálok, őszintén írtam)
A kérdezőnek:
Kedves Kislány!
A kocsmázás sztem nem túl jó ötlet, mert ott mindenféle furcsa, erkölcstelen alakok is megfordulnak, inkább menjetek el a haverokkal valamelyikőjük lakására, vagy ha más lehetőség nincs, üljetek be egy mekibe, vagy gyorsbüfébe, és ott beszélgessetek. Alkoholt meg 18 év alatt nem kéne inni.
Üdv: 29/L
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!