Na, ha már ennyi ilyen kérdés van, akkor felgyek egyet én is poénból?
Szóval, a keresztények szerint lehet-e hallgatni a Kiscsillag zenekart?
http://www.youtube.com/watch?v=Mb49az8NyNI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=0VAwPPKpkiU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=kNYS8aXF98g&feature=related
Egyébként a zenei ízlésemet a válasz nem befolyásolja, mert ateista vagyok. A kérdést poénból tettem fel, no meg egy kis kíváncsiságból, hogy a világ legjobb zenekara a keresztények szemében milyen megítéléssel rendelkezik?
Kepzeld kedves kerdezo,hogz en a Fucken United States of
America ban vagyok
Hát megjöttem... :-)
1. Nem csak magamra gondoltam, hogy tőlem várnád el, hanem alapon a kérdésedből kifolyólag a keresztényektől. De ezt meg elismerted. És hogy még bocsánatot is kérsz...
Nem is vagy Te igazi troll. :-)
Mindegy, legalább ezt a szálat elvarrtuk.
2. Nagyon belemélyedtél... :-)
A helyes megfejtés egyébként valóban: "Őrizd a lángot!" - De az indoklások... :-(
A korod alapján erre rá kellett volna jönnöd, bocsika. Hiszen abban a rendszerben, amiben mi felnőttünk, ez vmi jelmondat volt. Vagy el tetszett lógni a kisdobos- és úttörőavatásról? :-)
Merthogy úgy látom / számolom, kb. egyidősek lehetünk, néhány év eltérés persze belefér.
Még az is eszembe jutott, nem az egyik volt középiskolai osztálytársam vagy-e, akinek szintén érdekes zenei ízlése volt, bár inkább rock és metál felé hajlott. De hát a trolloknak nincs nemük, legalábbis én úgy tudom; úgyhogy ez csak egy gyanú maradt. Viszont most visszaolvastam egy "régebbi" kommentedet, amiből kiderül, hogy fiú vagy...
Szóval megkérdezem: Te vagy az, Karcsi? :-)
3. Nem veszem provokációnak, ne aggódj! Azt hiszem, az elmúlt 3 napban mindketten szelídültünk egy kicsit, így ezt az egészet inkább beszélgetésnek veszem, nem vitának.
A kérdésedre a válasz viszont benne volt a 3. és a 4. pontomban is, de azért leírom másképp: Megtérésem környékén és utána is hallgattam még rendszeresen világi zenéket, de egyre kevesebbet.
Ennek két oka: a., Egyre több keresztény zenét ismertem meg, tehát a zene iránti szükségletem betöltődött, hogy úgy mondjam. b., Ezek a zenék szövegileg is közelebb állnak a világnézetemhez. Nem is jó kifejezés a "közelebb állnak", inkább "azt fejezik ki", v. ilyesmi, de most nem jut eszembe jobb.
Mindkét területre igaz, vagy inkább összefoglalva az egészet: Más a zenei hatásuk, az üzenetük, más értékeket közvetítenek.
Mondhatnám úgy is: Van jobb, ezért nincs igényem vagy szükségem az előzőre.
Egy hasonlattal élve: Mint a kutya, amelyik oda nem adná a csontját, bárhogy is rángatod kifelé a szájából. De ha odaviszel neki egy sült kacsát v. libát, máris önként kiköpi a csontot, és nekilát a finomabb pecsenyének. :-)
Szóval ez fokozatos "leépülés" volt egészen a mai szintig, amit említettem. Ja, és persze, hogy megint kifelejtettem a listából egy lényeges részt:
Egy időben rákattantam az olasz nyelvre, autodidaktaként tanultam, és akkoriban szinte csak olasz zenéket hallgattam: Andrea Boccelli, Silvia Mezzanotte, Eros Ramazzotti, Laura Pausini, Giorgia, Biagio Antonacci, Gigi D'Alessio, Nino D'Angelo, Renato Zero voltak a fő kedvencek, de még sok énekesnek tetszett egy-két dala + San Remo-i fesztivál évente, + Zecchino D'Oro (gyerekek dalversenye) szintén évente + Rai Uno szinte minden zenés műsora... És mindezek természetesen videókazettán rögzítve, majd rongyosra nézve / hallgatva... :-)
De mióta abbahagytam a tanulást, fokozatosan "elhidegültem" ezektől is. :-)
Kis kitérő: A Helyesírásban - ha jól emlékszem - egy Vaszedi nicken futó magyartanár írta egyszer: "Hah, a memória és én, évek óta külön élünk." Nálam kb. ugyanez a helyzet, mint a fenti példák is jól illusztrálják... :-)
Vissza a témához: Jelenleg tehát nagyon ritkán hallgatok világi zenét, legalábbis önszántamból. Néha, nosztalgia-szinten. A másik ellen meg nem tudok mit tenni, de ez hosszú, és titkos... :-)
4. - 7. : Nincs hozzáfűznivalóm.
8. Gyanús ez nekem... Szerintem a géped annyira nincs hozzászokva az ilyen zenékhez, hogy ezért kergült meg már másodszor... :-)
Bár azt mondják, ne antropomorfizáljuk a gépeket, mert nem szeretik... :-)
+ 9. (Ami eddig nem volt): Wodehouse-ismeret bizonyítása még előtted áll. Tessék kreatív lenni, és kitalálni, hogyan lehet hitelesen bizonyítani!
Egyébként miért pont székelygugel? Erdélyi vagy?
Hát, akkor mégsem lehetsz Karcsi... :-(
Bár erdélyi sem lehetsz...
Na, jól kinn vagyok én veled a vízből...
Utálatos ez az anonimitás néha. De lehet, hogy mégis így a jobb... :-)
Most viszont tényleg megyek aludni. Pápá. :-)
1. Ne már, nem gondolsz igazi Trollnak? Meggyalázom a fajomat... Fene a természetembe.
2. Hát persze, hogy el tetszettem lógni... De nem csak ezt, hanem még néha az iskolát is! :D Ez valahogy pont kiment a fejemből, pedig sokra emlékszem, hát az én koromban a memória már csak romlik, nem lesz jobb. :D
Hát szoktak Karcsinak nevezni, de igazából Lászlónak hívnak, a Karcsi becenév már nem tudom, hogy honnan eredt. Biztos nem voltunk osztálytársak.
3. Értem. Olasz zene? Én még ma is hallgatok francia zenéket, pl. Edith Piaf, Francoise Hardy (ő a kedvencem), illetve Charles Trenet.
8. Csakis ez lehet a magyarázat :D
9. Esetleg lefényképezhetem az egyik Wodehouse könyvemet, és feltölthetem ide.
Nem tudom, miért pont a Gugelt használom, szerintem pont beleillik a képbe, hogy egy ilyen félhülye (néha teljesen) fazon kezdőlapja.
Én örülök az anonimitásnak. A Troll-művészethez hozzátartozik, hogy néha affektáló 14 éves kislánynak adom ki magamat, akit nem enged el az anyukája a helyi ópium barlangba. Illetve minden héten felteszek egy terhes vagyok-e kérdést, egyre hülyébb dolgokat kitalálva. De most az igazi énemet adom :D Azon viszont elgondolkoztam, hogy kellene csinálnom még egy címet, ami névvel van ellátva, és azt használni a normális válaszokhoz, így még a százalékaimmal se lenne dilemma soha.
Hát ezt már nem hiszem el... Egész délelőtt senkitől semmi válasz, csak néhány olvasnivaló.
Kb. 14:50-kor kikapcsolom a gépet, mondván, be kellene hozni egy kicsit a lemaradásomból alvás terén.
15.05-kor visszakapcsolom a gépet, hogy berakjak valami "altatót", erre tessék, megjön a troll ... :-)))
Aki persze nem is igazi troll, mert beismerte a bűneit, tud bocsánatot kérni, elfogadja és adja is a gratulációt, jó a helyesírása, visszavett a bunkó stílusából is, még tanácsokat is ad, ééééés még humora is van... :-)
Ezzel az 1. pont ki is végeztetett. :-)
2. Pedig a helyesírást is a suliban tanítják, már akinek alapon nincs hozzá érzéke. Ezek szerint neked van. :-)
Meg így messziről nem tűnsz túl hülyének, már bocsi a kifejezésért. Persze lehet, hogy a gitárral, A P. G. W. könyvek olvasásával és a szövegelemzéssel ki is merült a tudományod... De hát "ezt én nem tudhatom, drága jó Lajosom"! :-) /Újabb kvízkérdés!/
A memóriával kapcsolatban akkor rád is igaz ezek szerint az előző posztomban leírt idézet. :-(
Név: Ez vicces! De attól, hogy nem Karcsi vagy - és bevallom, kicsit megkönnyebbültem -, még nem állíthatod biztosra, hogy nem voltunk osztálytársak. :-)
3. Franciák közül én leragadtam Charles Aznavournál (remélem, jól írtam...) és az ő Nathalie-jánál. Meg az Ella c. dalnál Madoiselle Akárki előadásában. Meg a Voyage, voyage-nál... :-)
8. Na, az eltelt időben meggyógyult már a drága? :-)
És bírja már a kiképzést?
Most már követelem a nyilatkozatot, hogy melyik dalokat hallgattad meg, és hogy tetszenek, + D. S. R. -ről is véleményt, de azonnal, rögtön, mindjárt, iziben!
+ A helyesírásos link? Idegeskedtél? :-)
9. Nem szükséges a fénykép, megelégszem egy rövid címlistával is. :-) /Már ha rövid... Az én listám közelítene a 40-hez... :-) /
Húúú, a második rész viszont nagyon gáz! Vissza az egész, mégiscsak troll vagy. :-( És ha a "Lehetek-e terhes...?" kérdéseket a Humor kategóriában szoktad feltenni, akkor mégsem jó a humorod. De legalább tudom, kitől állt égnek a hajam régebben...
Mostanában már nem is járok oda, annyira alacsony a színvonal. Igazából szerintem csak lökött kis tinik unalmukban irkálnak össze-vissza mindent, és azt hiszik, nagyon humorosak.
Talán még a "vicces igaz történeteknek" van értelme, azokon néha jót lehet derülni (Értsd: Amelyik nem gusztustalan.). Írtam én is egyet-kettőt, de a jövőben inkább kihagyom.
Persze, ezek után higgyem is el, hogy ez az igazi éned... Van neked olyanod egyáltalán? :-)
A % szerintem nem fontos annyira, az csak azt mutatja, hogy egy-egy válaszod mennyire tetszik a többségnek. És "ellenséges" környezetben naná, hogy lepontoznak...
Ennek ellenére én figyelem a sajátomat, meg a toplistát is, de hát én még csak 3. hetes újonc vagyok itt, ezért talán megbocsátható... :-)
De azért jó ötlet szerintem a másik regisztráció; még jobb, hogy látható nick-kel gondolod. :-)
Hú, amikor olvastam a válaszod első részét, úgy éreztem, mint akinek kést forgatnak a szívében. A vége viszont megkönnyebbülést hozott: még troll maradtam! :D
2. Hát, mondták már, hogy nem vagyok hülye... Kösz! Amúgy a Lajosomról a Família Kft. jut eszembe, te is arra gondoltál?
Hát a memória az már csak ilyen...
Ó, elfelejtenél te valaha egy olyan osztálytársat, aki Karcsinak szólíttatja magát, mikor valójában László? Ugye, hogy nem? :D
8. Pajor Tamástól (eddig) az Egy élet kell hozzá, illetve az Őrizd a lángost c. dalt hallottam, zeneileg kiválók, a szövege is jó a másodiknak. Aztán elkezdtem még valamit hallgatni, ami tetszett is, de nem emlékszem már a címére, a gépem sem hazudtolta meg önmagát, szóval elfogyott a türelmem :D Majd ha véget ér a töredezettségmentesítés, meghallgatom még egyszer.
Dolák-Salynak is jó hangja van, de inkább humorista, mint énekes. A Döglött tehént ismerem, illetve az Erzsi c. Rolling Stones átdolgozást, vicces lett :D
9. A listát majd este elkészítem, és jön!
Amúgy a lehetek-e terhes kérdéseket a szerelem-szex kategóriában teszem fel, hogy félig komolyan vegyenek, bár van olyan, ami túl átlátszó, de ma is feltettem egy igen fantáziadúsat - aztán közöltem, hogy kamu. "Hajlott" (annyira azért nem) korom ellenére néha igen gyerekes tudok lenni, ezt inkább ezen az oldalon élem ki, mint a valóságban :D
Van ezen az oldalon toplista? :O Jó tudni! Tényleg, itt van az új kérdés alatt... Ok. Amúgy a százalékkal egyetértek, csak státusszimbólum itt nálunk Trolloknál. Emlékszem az első 0%-ig hasznos válaszomra. Még ma is legördül egy könnycsepp a szememből, mikor visszagondolok rá. :D
Gyorsan írok egy hsz-t, csak hogy ne hidd, hogy megadtam magam... :-)
Csak végre sikerült 3 órát aludnom, ezzel bepótolva a tegnapi mulasztás egy részét. Viszont így valószínűleg megint hajnalig fent fogok kakukkolni... :-(
Szóval sikerült ismét pár kellemes másodpercet szerezned nekem a humoroddal. :-) Nesze neked, troll... :-)
2. Igeeen, Família Kft. Ön ismét nyert! Mindjárt keresek valami szép jutalmat. (Jelszó: Hajnalka) :-)
Viszont a logikád nem jó: Előre kizártad a lehetőségét, hogy osztálytársak voltunk, mondván, csak a beceneved volt Karcsi. Holott nem tudhattad, hogy én egy valódi Karcsira gondolok-e, vagy csak egy Karcsinak becézett Lászlóra vagy valaki másra. Továbbá még László nevű osztálytársam is lehetett, sőt, bármilyen... Na, nem ragozom tovább, inkább másik kedvencemet, Psmith-t idézném: Összekeverted a valószínűtlent a lehetetlennel, kedves Troll elvtárs. :-)
Szóval, tessék valami elfogadható érvelést előadni, ami alapján kizárt, hogy osztálytársak voltunk! :-)
8. Oks, kivárjuk... :-)
Nekem a régi gépemen órákig tartott a töredezettségmentesítés (~ 5 - 6 óra). De most új gépem van kb. 1 hónapja, nagyon szupi kis gép, gyors, mint a villám, picike, és teljesen zajmentes; és még nem kellett töredezettségmentesítéssel vacakolni, de szerintem azt is gyorsan megcsinálná.
D.S.R.: Amit küldtem, nem hallgattad meg? Ejnye-bejnye. :-(
Tessék bepótolni! + Ajánlom még szíves figyelmedbe a Szerelmi vallomást, és a Vasmacsót.
Helyesírás link???
9. Hogy te milyen vagy! :-(
Komolyan mondom, a gyerekességet egy csomó más módon ki lehetne élni. Saját magamról tudom, tehát tapasztalat. :-)
Toplistáról: Ha a "Megválaszoltjaid"-ra kattintasz, ugye kiadja a kérdéseket. Ha azon a lapon kattintasz a toplistára bal oldalon, alul, akkor minden kategóriát egyszerre mutat, amibe írtál már.
A 0 %- nál megint vihogógörcs... :-)
Egyébként meg hogy lehet státuszszimbólum, amikor nem is ismeritek egymást?
Na, majd később jövök az ajándékkal, addig tessék szíves lenni minden kérdésre tisztességesen válaszolni, az eddig elsunnyogottakra is! :-)
Hahó!
Nagyon eltűntél hirtelen; élsz még? :-)
Lehet, hogy a trollok nyaralni is járnak? :-)
Mindenesetre nem szép dolog, hogy nem tettél ki egy táblát "A trollkert ideiglenesen zárva" vagy valami ilyesmi felirattal... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!