Na, ha már ennyi ilyen kérdés van, akkor felgyek egyet én is poénból?
Szóval, a keresztények szerint lehet-e hallgatni a Kiscsillag zenekart?
http://www.youtube.com/watch?v=Mb49az8NyNI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=0VAwPPKpkiU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=kNYS8aXF98g&feature=related
Egyébként a zenei ízlésemet a válasz nem befolyásolja, mert ateista vagyok. A kérdést poénból tettem fel, no meg egy kis kíváncsiságból, hogy a világ legjobb zenekara a keresztények szemében milyen megítéléssel rendelkezik?
Na, mégis egy kis további troll-csemege (a zoo-csemege mintájára)az Ozzyval kapcsolatos kommentedhez.
Nem tudhatom, hogy ő vagy bárki más esetleg ismeri-e az általad ajánlott förmedvényeket. Ha igen, bizonyára nem tetszenek neki(k).
De ha - hozzám hasonlóan - nem ismeri(k), akkor remélhetőleg ugyanúgy fog(nak) eljárni, mint én:
Mivel a blokkoló miatt nem indulnak automatikusan a vidik, pár másodperc alatt kiszúrható a kommentek között az általad hivatkozott sor a folytatásával együtt.
Ettől gyanút fog(nak), s utánanéz(nek) a zenekarnak.
A "zenekar" honlapjának tartalma (pl. az egyik cd-borító) és a megtalált teljes dalszöveg alapján pedig úgy dönt(enek), hogy a többi szöveget már el sem olvassa(-sák), és a videókat sem nézi(k) meg, mert köszöni(k) szépen, nem kér(nek) ebből a mocsokból.
Sőt, mivel az egész folyamatot leírtam, mindezt az eljárást megspóroltam neki(k). Nekem megért ennyit. :-)
S ha esetleg mégsem elégednél meg eddigi figyelmemmel, a rád szánt idővel, és rákérdeznél, hogy akkor mégis mi alapján ítélem meg a zene minőségét, válaszom: Kispálékat ismertem régen + buszon, boltban csak hall az ember egyet s mást, akár még két kicsi legóról is. :-)
:-))
Csak a zárópoénra kaptad, mert amúgy nekem nincs szükségem arra az érzésre, amire neked.
Nem mondom, hogy nem igaz a szöveg. Részben igaz. Azaz nem mindenkire, sőt, remélhetőleg csak egy kis hányadra. A szöveg egészét tekintve meg egy még kisebbre.
Másképp fogalmazva: Igen, nyersen a valóságról szól, de csak egy kisebb kör valóságáról. Itt szintén azt tudom mondani, amit magára a szövegre, hogy a keresztények mellett a normálisabb ateistákra sem igaz.
Akire meg igen, hát megint csak sajnálni tudom, sztem jól elbaltázta az életét, és megfosztja magát egy rakás jó dologtól.
Épp tegnap sikerült egy megdöbbentő tapasztalatot szereznem, hová tudnak lealacsonyodni az emberek. Persze eddig sem álomvilágban éltem, de azért sokkolt a dolog. Ide is kapcsolódik, tehát leírom: Ezen a területen olyan mélyre süllyedtek egyesek, aminél még az állatok egy része is magasabban áll. Ugyanis sok állatfaj hűséges a párjához: van, amelyik egy egész életre, van, amelyik néhány évre.
Embernél a biológiai rész túlhangsúlyozása = kb. a lelki kötődés alacsony szintje, vagy teljes hiánya; jelen esetben annak kizárólagossá válásáról, abszolút hűtlenségről van szó.
Egy hasonlattal élve: ez olyan, mintha egy csokitortáról mindig csak a tejszínhabot ennéd le, a csokikrémet és a piskótatésztát kihagynád. Ugyanis a szellemi - lelki - testi egység megtapasztalása helyett mindig csak az utolsó játszik.
Na, mit gondolsz, kedves troll, nickem alapján milyen nemű lehetek? :-)
Hát manapság akár transzexuális is lehetsz a neved alapján, szóval... Amúgy nem éppen egy kis réteg valóságáról szól. Lovasi ezt a számot egy kis történettel szokta beharangozni, miszerint egy [nem emlékszem a nevére] faluban nincs söröző, így a férfiak a bolt előtt állnak, és nézik a távolsági buszokat, hogy milyen csajokat hoznak, valami ilyesmit mondott.
Szóval ha ezt egy kicsit elemezzük, és a távolsági busz metaforáját kiterjesztjük, mondjuk az egész emberiségre, akkor nem csak a nőket látják, hanem a férfiakat is, de ha minden jól működik, őket nem nézik meg, de látják. És a férfiak és a nők, akik elhaladnak, látják a férfiakat, ahogy ott állnak. Szóval nem egy kis réteg valóságáról van szó, mert hiába nem tartozik a fenti férfiak közé az, aki a számot meghallgatja, lehet véleménye azokról a férfiakról, így már az ő valósága is lesz.
Egyébként a jó zene mindig heves érzéseket hoz ki, belőled pl. undort és utálatot... Az is egy érzés, a zene elérte célját!
Méghogy már nem vagy annyira éhes... :-)
1. Falu, amiben nincs söröző??? Szinte kizárt... Én speciel ismerek a közelben olyan falut, ahol összesen 750 ember lakik, mégis _két_ kocsma is van.
De mindegy, képzeljük el, hogy tényleg van ilyen.
2. A többiről csak annyit, hogy lehet így is értelmezni, vagy akárhogy csűrni-csavarni, nem bánom. Kapsz egy piros pontot, mert legalább próbálkozol. :-)
Viszont ismered a híres történetet Aranyról? Ha nem, nagyon röviden: Kezébe került egy elemzés, amiben az ő egyik versének valamely részével kapcsolatban azt írták: "Itt az író azt gondolta, hogy ..."
Arany a margóra kézzel írta rá: "Gondolta a fene."
3. "a jó zene mindig heves érzéseket hoz ki, belőled pl. undort és utálatot... Az is egy érzés, a zene elérte célját!"
Ez így abszolút nem igaz.
3.1. _Minden_ zene kelt különféle erősségű érzelmeket. Másodszor utalok vissza Kodályra, de sok példát lehet még hozni a tárgykörben végzett kutatások eredményeiről
(pl. zeneterápia, magzatra gyakorolt hatás, egyebek).
Javaslom a könyvtárat, vagy a Google-t, ha érdekel a téma.
3.2. A heves érzelmek előtörésének nem alapfeltétele a jó minőség.
3.3. Bennem az undort és utálatot inkább a szöveg kelti, nem a zene. Lehet, hogy a zene szöveg nélkül meghallgatva ugyanezt hozná / hozta volna, de lehet, hogy nem.
3.4. Ha ezektől eltekintünk, akkor sem a zene érte el célját, hanem annak szerzője.
És most kihangsúlyozom, hogy ne csak konkrétan Lovassyra, hanem _általánosságban_ értsd: A szerző a saját gondolkodásmódját adja így tovább, vagy olyan dolgokat, melyeket ő maga sem gondol komolyan, csak anyagi előnyt remél, vagy egyéb okokból. A befogadó oldal zenei és egyéb kultúrájától, ill. kulturáltságának szintjétől függ, hogy mennyire ér célt.
4. Nickről: Persze, bárki választhat bármit; de esetemben ez egy irodalmi férfikarakter nevének szándékos megváltoztatása, pontosan azért, mert nem akartam az eredetit változatlanul hagyva "átvágni" senkit.
De most már tényleg nem etetlek tovább. :-)
Viszont ha megnevezed a karaktert íróval együtt, kapsz még egy kis jutalomfalatot nasinak. :-)
Jól elvagyunk :D Ahhoz képest, hogy poénból tettem fel a kérdést, jól belebonyolódtunk a szövegelemzésekbe és az érvelésbe...
Lovasi szerintem sokszínű egyéniség. Szóval, tud ő ilyen komolytalan, hát valljuk be obszcén szövegeket is írni, viszont csinál nagyon szép, hangulatos, kifejező dalokat is, pl. Az az idő c. szám. Aki szereti, annak pont emiatt megunhatatlan. Nem azt mondom, hogy szeresd, csak ismerd el, hogy nem hiába kapta a Kossuth-díjat.
Amit csinál, azt "alternatívnak" nevezik. Szerintem nem alternatív zene, amit csinál, hanem normális. Mert az alternatív szerintem az A.E. Bizottságnál kezdődik, na az tényleg nem hagyományos. Igazából a mai "alternatív" zene az, amit még meghallgatok, mert abban még igazi hangszerek, és többé-kevésbé jó énekesek szerepelnek, és a szövegeik sem kutyák! Persze ma játszanak klasszikus zenét is, de az örök érvényű, azt is szeretem, de más kategória.
Lovasi azért is tisztelendő, mert ő - hiába népszerű "alter" körökben mind a (sajnos már csak volt) Kispál, mind a Kiscsillag - nem vált celebbé. Amikor utoljára TV-ben láttam, akkor sem a magánéletéről volt szó, hanem fröccstúrát vezetett (ott lettem volna szívesen). Én örülök ennek, hogy ő nem került be a "mainstreambe". Szóval a mai átlaghoz képest igen jó zenét csinál, nem elektronikus, és nem is tuningolják fel a hangját különböző számítógépes programokkal. Ő tudja hozni azt a szintet koncerten is (most tekintsünk el attól, hogy ez alacsony vagy magas, mert itt véleménykülönbség van), mint amit a youtoube-on vagy az albumokon hallasz.
:-)))
Tényleg jól elvagyunk... De nem szegem meg többet a trollok etetésére vonatkozó szabályt, mert túl sok időm rámegy. A legutóbbi válaszom ráadásul épp most szállt el, úgyhogy kezdhetem elölről. :-(
Örülök, hogy bevallottad, hogy a szöveg obszcén. Erről beszéltem eddig. Most már csak a hátsó szándékot kell bevallanod, és pontosan meghatároznod, és helyben is vagyunk... :-)
Az eltérésről nekem Dolák-Saly Róbert jut eszembe. Régen nagyon bírtam az "őrült" dalait (pl. Szerelmi vallomás, Lila liba, stb.). A Döglött tehén c. dalon mostanában is sokat vihogok; mondjuk a Mikulás-dal már túl erős...
Viszont a kivétel, ami nagyon tetszik tőle: az Átköltenél.
Ajánlom szíves figyelmedbe.
Szóval, Dolák-Salyt bírod? (ld. Lelkes Emese) :-)
A Kossuth-díjról nem tudtam. Jó, legyél boldog, elismerem. De azért megjegyezném - már csak a vita kedvéért is - , hogy volt egy angol lord, aki visszaküldte valami címét / rangját a királynőnek, arra hivatkozva, hogy nem kíván olyasmit viselni, amit a Beatles-fiúk is megkaphattak...
Ha már nem populáris stílusról beszélünk, nekem Pajor Tamás az egyik nagy kedvencem. Ismered? (Ex-Neurotic). Szerencsére megtért, azaz átállt az ellenkező oldalra... :-) Mármint részünkről a szerencse; a régi rajongóinak nem; nyivákolnak is miatta, hogy milyen kár érte... :-)
A szövegei zseniálisak, a zenéi sem egy kaptafára készülnek, szinte ahány dal, annyi stílus.
Amúgy jól értettem, tényleg szereted a klasszikusokat? Kedvencek?
Én egyébként nem csak a klasszikusokra gondoltam, amikor írtam, hogy többszáz dalt ismerek, ami megfelel a kívánalmaimnak. Sőt, főleg könnyű stílusokra, de majdnem kizárólag keresztény előadókkal. Tudod, már megint a szöveg... :-)
Csak kapásból néhány a kedvencek közül: Delirious?, Third Day, Michel W. Smith, Jesus Culture, Petra, Pintér Béla, Ron Kenoly, Downhere, MercyMe,...
"Ja, amúgy tudom a neved eredetét: Bertie Wooster, P.G. Wodehouse regényhőse. Kérem a jutalomfalatot! :D"
Éstudjaéstudjaéstudja!... :-)
Jár a jutalomfalat, tessék: P. T.-tól egy kedvenc, aminek elemezheted a szövegét is. :-)
Egy élet kell hozzá -
http://www.youtube.com/watch?v=NdkIN0bYmUQ
És ha be tudod bizonyítani, hogy nem csak kigugliztad Bertram-ot, akkor keresek még egy falatkát; a sokszínűség okán más stílust, vagy akár más előadót is, a tisztelt megfejtő kívánsága szerint. :-)
Dolák-Saly-tól egyelőre csak a Döglött tehenet ismerem, majd bővítem efelé is a zenei ízlésemet, mert az a dal tényleg nagyon vicces :D
ELISMERTE! Amúgy az az angol lord nekem kicsit sznobnak tűnik... Gondolom ő is tett dolgokat, amiért megérdemelte, de azért a Beatles is egy olyan jelentőségű zenekar, hogy megérdemelték a címet. Lehet, hogy most Lovasi a Kiscsillaggal nem váltja meg a világot, de a Kispál és a borz egy nagyon fontos és egyedi együttes volt és lesz. Szóval, majdnem olyan fontos, mint pl. az A.E. Bizottság, nem tudom, hogy őket ismered-e.
Kedvenceim, pl. Dvorak Új világ szimfóniája, Händel Messiása, a Vízi zene, Brahmstól a Magyar táncok, illetve Smetanától a Moldva, és Carl Orff Carmina Burana-ja.
Hát igen, keresztény rockot azt nem hallgatok. A szöveg miatt. Ahelyett nekem ott van a Kontroll Csoport és az Európa Kiadó a Bizottság mellett. Mindig őket hallgattuk, kár, hogy '85-ben még túl fiatal voltam, és nem mehettem el egyetlen Bizottság koncertre sem, de nekünk ők voltak a szentháromság. Zseniális előadók. Anyukámnak már néha elege volt abból, hogy mindig őket hallgattam, de hát van ez így. Volt Európa Kiadó koncert asszem a VOLT-on, de nem voltam... Pedig jó lett volna. Szóval nem csak ilyen "egyszerűbb" dalokat hallgatok.
Hát, félig átrágtam magam a dalon, amit linkeltél, nekem ez már sok... Megértem a sajnálkozó rajongóit. Mondjuk a basszusgitár az marhajó benne. Szóval zeneileg semmi baj sincs vele, sőt, megfogó, de nekem ugyebár a szövege az nem mond sokat. Nem tudom átérezni, ezért az elemzésére nem vállalkozom.
Nem igazán tudom, hogy hogyan tudnám bebizonyítani, hogy nem használtam székely gugelt a megfejtéshez. Max. tudok róla dolgokat mondani, pl. hogy árva, soha nem házasodik meg, Eton-on és Oxford-ban tanult a története szerint... Szóval még egy kis jutalomfalatként, ha elfogadod a bizonyítást, akkor esetleg - ha van - írhatnál egy kedvenc számot az általam említett Mesterhármasból.
Vááá, már azt hittem, gyomorrontást kaptál a sok kajától, hogy nem jelentkeztél újabbakért... :-)
Vagy esetleg Wodehouse-t olvasol, hogy képben legyél... :-)
Vagy szöveget elemzel... :-)
Most pár percre el kell rohannom, addig pontosítsd, milyen mesterhármas? Csak átfutottam a kommented, nem volt időm meg is érteni... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!