Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Na, ha már ennyi ilyen kérdés...

Na, ha már ennyi ilyen kérdés van, akkor felgyek egyet én is poénból?

Figyelt kérdés

Szóval, a keresztények szerint lehet-e hallgatni a Kiscsillag zenekart?

http://www.youtube.com/watch?v=Mb49az8NyNI&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=0VAwPPKpkiU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=kNYS8aXF98g&feature=related

Egyébként a zenei ízlésemet a válasz nem befolyásolja, mert ateista vagyok. A kérdést poénból tettem fel, no meg egy kis kíváncsiságból, hogy a világ legjobb zenekara a keresztények szemében milyen megítéléssel rendelkezik?

2011. júl. 4. 01:03
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

Úgy látom, a trollok aludni is szoktak... :-)

Közben megfejtettem a mesterhármast is, úgyhogy ébredés után nem kell fáradnod vele.

Viszont most nem a legutóbbi kommentedre reagálnék, hanem előbb inkább kiszedegetem az eddigi posztjaimból, amire nem válaszoltál /reagáltál, pedig érdekelne. :-)

Ez a topic az első két választól eltekintve úgyis csak kettőnk miatt él még, úgyhogy szerintem belefér. :-)

Egyébként úgy vettem észre, hogy a kérdések többsége egy idő után átmegy 2 - 3 ember "magántulajdonába"; mégis furcsa, hogy ebbe meg senki nem szólt bele egyszer sem...

Szóval, időrendi sorrendben:

1. "Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be." (Kodály Z.) + A zene pozitív vagy negatív hatással van a szellemre, a lélekre, ezeken át pedig szükségszerűen a testre is.

2. Tényleg felemelő érzés trollkodni? Tényleg nincsenek valós sikereid?

3. A tegnap 13:53-as posztomra semmi reakció. Pedig elismerhetnéd, milyen ügyes voltam... Ráadásul több szempontból is... :-)

Még a két kicsi legós poén felett is átsiklottál. :-(

4. Vélemény arról, hogy akik csak a testi szinten élik meg a szerelmet, szexet, azok kihagyják a jobb részeket, vagy ha úgy jobb, az egészből a 2/3-ot? Tehát csak a testi egységet élik át, a lelkit és a szellemit nem. (Csokitortás hasonlat.)

5. tegnapelőtt 20:43-asban a 3. pont alatti levezetés?

6. Hátsó szándék bevallása és részletezése.

A többit majd legközelebb. Üdv.

2011. júl. 6. 02:49
 22/38 anonim ***** válasza:
Jézus sokat sirhat rajtatok,ateistákon:((
2011. júl. 6. 04:08
 23/38 A kérdező kommentje:

Egyetértek. Én is hallgattam olyan zenét már, ami negatív hatással volt rám, egyszerűen rosszul éreztem magam tőle, pedig szép dal, csak akkor éppen nem volt hozzá hangulatom, különböző okok miatt. Ezektől a számoktól nem. Nekem tudniillik elég abszurd a humorom, és sok mindenen tudok röhögcsélni, amin a többi ember nem, hát pl. ezen a dalon. Pont a szóhasználat miatt vicces, és hát nem tudom, hogy végighallgattad-e, de szerintem elég ironikus, hogy "Algás palástban [...] kijött egy király". Szóval, ami algás, az víz alatt van, mozdulatlan egy jó ideje, ebből én úgy gondolom, hogy nincs jó véleménye az álló férfiakról, mert hogy gyakorlatilag tunya, semmirekellő embereknek tartja ezzel őket.

Tényleg felemelő érzés trollkodni, de vannak valós sikereim is, pl. gitározom, és az nagyon jó érzés, amikor sikerül egy dalt, sok elrontott akkord után hibátlanul lejátszani. Sőt, a való életben segítőkész vagyok, ha sikerül segítenem valakin, az is sikerélmény. Úgy gondolom, hogy inkább itt legyek egy paraszt, mint az életben. Szóval kell ez is, hogy viszonylag normális maradjak.

Hát, arra nem tudok mit reagálni, max. annyit, hogy ezzel még fel is keltetted volna a kíváncsiságomat a zenekar iránt, hogy így ellenzed, és mentem volna a honlapra.

Igazából szeretek dolgokat elemezni, de a Greatest Hits album borítóját nem tudom megmagyarázni. Esetleg a "greatest hits" kifejezés (legjobb slágerek) kis átértelmezésével :D Amúgy biztos voltak, akik így jártak el, mint te, ahogy a 13:53-as hozzászólásodban leírtad, de pl. az első válaszoló az nem, neki tetszettek, szóval máris egy ellenpélda! Van egy közgazdász ismerősöm is, magas pozícióban, ő is hallgatja a zenekart. Szóval nem biztos, hogy igénytelen emberek zenekara ez.

Nekem még nem volt egyéjszakás kalandom, szóval én eddig még nem próbáltam ki a csak testi alapokon történő szexet, eddig minden barátnőmbe szerelmes voltam, akikkel együtt voltam, szóval összehasonlítási alapom nincs. Igazából tényleg jobbnak tartom úgy, ha szerelmes is vagy (ezt legalább már próbáltam), bár fizikailag nincs különbség, lelkileg biztos van. Szóval ha kipróbálnám az egyéjszakás kalandot is, akkor tudnék véleményt mondani. De senkit nem ítélek el, aki belemegy, lévén a szex fizikai szükséglet is egy idő után - szóval majdnem olyan, mint az evés. Csak az a kérdés, hogy megeszünk valamit, ami szembejön, vagy valami igazán király ételt fogyasztunk el. Ebben igazad van.

20:43, 3-as pont? Első szembetűnő dolog: Lovasi, nem Lovassy :D A többihez gondolkodni is kell :D (ne vedd magadra) Ez most hülye példa lesz, készülj fel...

Szóval tegyük fel, hogy csinálok egy zenét, amiben azt mondogatom folyamatosan, vagy kétszázszor, hogy fal. És mondjuk egy dob+basszus alapot tennék alá. Milyen érzelmet váltana ki ez a meglehetősen sz*r zene? Unalmat, de az nem is annyira érzelem, hanem állapot. "Ez de hülye" gondolnád a készítőről, de ez sem érzelem, hanem gondolat. Ha esetleg valaki kényszerítene rá, hogy végighallgasd, akkor dühöt, de nem a zenével (készítővel) szemben, hanem azzal szemben, aki ezt veled végighallgattatta.

Rájöttem. Most, hogy visszaolvastam, rájöttem, hogy a hátsó szándékot nem Lovasi zenéjében kell keresnem, hanem magamban. Eddig nem értettem, de most megvilágosodtam. Ezt a kérdést eredetileg poénból tettem fel, meg provokációból, ezt bevallom, és nem gondoltam volna, hogy felfejlődik normális, értelmes vitává... Szóval ez is csak azt bizonyítja, hogy érdemes hülyeségeket csinálni, mert még hasznos is lehet.

Amúgy 04:08-asnak üzenem, hogy legközelebb menjen aludni ilyenkor már/ne keljen fel ilyen korán...

2011. júl. 6. 17:24
 24/38 anonim ***** válasza:

Á, a troll felébredt. :-)

Akkor reakciók:

1. Kicsit hosszabb fejtegetésre számítottam, de mindegy. :-)

A memóriát egy kicsit tessék edzeni, világosan leírtam, hogy nem hallgattam meg, pontosabban nem néztem meg a vidit, mivel rafinált módon máshol elolvastam a szöveget.

A szövegelemzésről meg már leírtam a véleményem, pontosabban Arany Jánosét. :-)

2. Gitár: oké. Segítőkészség: szintén. Parasztkodás: Nem értem, miért kell ez ahhoz, hogy normális maradj. ???

3. A te kíváncsiságodat persze, hisz ateista vagy.

Az 1. válaszoló nem jó ellenpélda, mivel ő is ateista;

bocsánatot is kért, hogy válaszolt.

4. Rendben, elfogadom.

5. a. Az elírásért bocsi. Pedig a helyesírás az egyik mániám. Csak hát az ő nevét nem szoktam gyakorolni.

Itt megragadnám az alkalmat, hogy gratuláljak:

Átlagon felül jó a helyesírásod. Tényleg. :-)

Hogy micsoda trollok vannak... :-)

5. b. Jó, ha nem akarsz többet gondolkodni, hát nem.

A példának felhozott hülye zenéről nekem a fiatalok egyes köreiben annyira menő nyan-cat jutott eszembe, ill. szintén ugyanott az "Ez egy fa". Úgyhogy van ilyenből bőven, nehogy írj te is még egyet!

Az unalmat és a dühöt elismerem, de én inkább nem nevezném ezeket zenének.

Tessék csak "rendes" zenékben gondolkodni!

6. :-))) Persze, hogy a te hátsó szándékaidra gondoltam.

A poént már írtad. De a provokációt beismerni!...

Hát ismét csak gratulálni tudok. :-)

Bevallok valamit: Mielőtt legelőször válaszoltam volna, háromszor jelentettem be a moderátoroknak, hogy a kérdés provokatív. Persze, lehet, hogy ők is aludtak.:-)

Vagy nem értették, hogy miért lenne az. Lényeg, hogy nem törölték. Akkor nagyon mérges voltam, de most már nem bánom annyira... :-)

Most ismét elszaladok egy pár percre, de utána válaszolok a tegnapidra.

Addig egy kis troll-csemege, szintén Pajor Tamás, de tutira közelebb áll hozzád, mint az előzőm. Sőt, 1-et fizet 4-et kap akciónk keretében a dal végén az első megjelenő javaslatot választva 4 dalod is lesz. És tessék végighallgatni tisztességesen; micsoda dolog ez, hogy szegény keresztényeket 3 dallal is provokáljuk, aztán meg egy Pajor - dalt csak félig hallgatunk meg, mert az sok...

Tehát: Őrizd a lángost! - by Pajor Tamás:

http://www.youtube.com/watch?v=_hAT6qbIStI&feature=related

Vélemény?

2011. júl. 6. 19:29
 25/38 anonim ***** válasza:

Upssz, ezt mégis gyorsan le kell még írnom!

Szörnyű gyanúm támadt: Te vagy az egyik moderátor! :-)))

És még egy megjegyzés: P. T. valamelyik YouTube-os klipjénél az egyik kommentet soha nem fogom elfelejteni:

"Bejövős,... bejövős... Ateista vagyok, de akkor is..."

2011. júl. 6. 19:40
 26/38 A kérdező kommentje:

Hamár lángos, akkor Kaukázus - Lángos, tejföl. Nem tudom, hogy van-e köze a témájában a két számnak egymáshoz, mert még Dr. House-t nézek, nem hallgattam még meg, de a lángost szeretem, szóval meg fogom. Amúgy aranyos az a komment, amit említettél. Zeneileg tényleg nagy teljesítmény, a szöveg is lehet szép attól. Csak nem szeretek olyat hallgatni, amivel nem értek egyet - de szerintem kvittek vagyunk, mert te sem nagyon hallgattad végig, ahogy írtad, ha most jól értem. :D De én végig fogom, jó trollhoz méltóan...

Hát nagyon a szövegelemzésre nem tudok reagálni, mert én hiszek a sorok közti mondanivalóban, a mai "alternatív" zene erre épül ugyanis. Mondjuk sok az ilyen amatőr művészkedés, aminek tényleg nincs értelme, de nagyon jók vannak (ami relatív, szóval én bírom a Kiscsillagot is). Ajánlom a Pál Utcai Fiúk zenekart, a szövegből én úgy értelmezem, hogy Lecsó, az énekes, ugyan nem túl mélyen, de hívő (viszont nem vallásos, legalábbis szerintem, amúgy őt kell kérdezni) - viszont nem keresztény rock, és elég sokat foglalkozik (az én értelmezésemben) politikával.

Ezt én sem nagyon értem, valószínű ugyanaz a megmagyarázhatatlan érzés motivál, mint minden más trollt...

Hármas pontra reagálva: akkor félreértettem. Azt hittem, hogy szerinted minden embert elrettent a dalszöveg. Nos, most bevallom, hogy nem tudom, hogy a közgazdász ismerősöm vallásos-e, nem szoktunk ilyesmiről beszélgetni, mert tényleg csak haver szinten vagyunk, bár néha megyünk együtt koncertekre, társaságban, de ez valahogy nem került szóba.

Köszönöm a gratulációt! Tényleg sokan vannak itt, akiknek a soraik között csak a nyelvtankönyv hiányát látom, pl. 04:08-as. Sírok azon, ahogy leírta a "sírhat" szót.

A gondolkodás az csak poén volt. Amúgy tényleg, a nyan cat nem is jutott eszembe, pedig akkor nem kellett volna saját példát írnom... Hajjajj, lehet, hogy megfogtál, igazad van. Pl. most ma meghallgattam az egyik barátom kedvenc zenéjét (valami techno szám volt), és szó szerint ideges lettem tőle, szóval igazad van... Nos, ezt megint csak az ízléssel tudom magyarázni, hogy nekem nem tetszett a zene (szövegről nem nagyon lehetett beszélni), ezért rossz érzést váltott ki belőlem, belőle viszont valószínűleg valami jót. Ezért hallgatja. Szóval szerintem ez ízlésfüggő.

Ismét köszi a gratulációt!

Egy vérbeli Troll-tanács következik, a Gyakorikerdesek.hu-n nem érdemes idegeskedni! Itt mindig lesznek olyanok, mint pl. én, akik nagyrészt provokálni járnak ide, és csak néha normálisak. Mondjuk az igazán "profi" trollok százaléka 30-40 között van, nekem 65 körül asszem, de konstansan megy lefelé... Én nem lehetek profi, mert néha van annyi jóérzés bennem, hogy nagyon ritkán, de normális választ adok, illetve ha valaki tényleg idióta, és beszólok neki, azt felpontozzák. De én is örülök, hogy nem törölték a kérdésemet! Nem vagyok moderátor, bár tényleg fura, hogy 3 jelentés után sem...

Mire ezt mind megírtam, le is ment a Dr. House, szóval elkezdtem hallgatni a zenét! A gépemnek nem tetszik, mert összeomlasztotta az Adobe bővítményt, de egyébként nem rossz! Ezek a direkt erőltetett rímek érdekes mondatpárokat hoznak létre :D Szóval tök jó szám!

2011. júl. 6. 22:24
 27/38 A kérdező kommentje:

Ja, amúgy említettem két együttest, dalt, csak linket nem adtam hozzá:

Kaukázus - Lángos, tejföl

http://www.youtube.com/watch?v=Oh6r5jLACGc

Pál utcai fiúk, tőlük meg ez az egyik kedvencem, valahogy beleképzelem, hogy ez is a rendszerről szól:

http://www.youtube.com/watch?v=NdXrwJOGM2I

2011. júl. 6. 22:29
 28/38 anonim ***** válasza:

Hahó!

Hát, elhúzódott egy "kissé" a pár percem; de nem baj, mivel így is sokat írtál, amire válaszolnom kell...

Azért légyszi, máskor vagy számozz, v. valami, mert alig bírtam kiigazodni, hogy mit mire vonatkozóan írsz. Bár legalább általában bekezdésekre szedted, az is valami. :-)

Na, akkor kezdem... :-)

1. Én nem hallgattam végig, jól értetted. Sőt, bele sem kezdtem, mint írtam.

De: Azt kifogásoltam, hogy elvárnád, hogy a te 3 linkedet világi zenével, obszcén szöveggel a keresztények végighallgassák, ki akarod provokálni a vitákat; viszont te csak félig hallgattad meg a keresztény zenét, merthogy a szöveg nem neked való. Szóval, szerintem ez nem szép dolog, szégyelld magad, kicsi troll! :-(((

2. Örülök, hogy tetszik az első... :-)

Rájöttél azóta, hogy miért "Őrizd a lángost"?

Ha végighallgattad mind a négyet azóta, vélemény?

3. A Pál Utcai Fiúk neve dereng még agnosztikus koromból, de nem emlékszem a zenéjükre. Ebből következőleg biztos nem tartoztak a kedvenceim közé. De majd utánanézek, hátha tényleg rokon az a Lecsó bácsi... :-)

A maiak közül, akiket ismerek, Ákos az, aki nyíltan felvállalja, hogy keresztény, egész pontosan katolikus, ha jól tudom. Nem vagyok oda a zenéjéért, de van kb. 3 - 4 száma, amit szeretek, pl. Az utolsó hangos dal; a Gépszabadság; az Adj hitet, több nem jut eszembe.

4. Itt visszatérnék az alternatív zenékre: Én nem nagyon ismertem, de főleg nem szerettem őket. A Neuroticot sem, meg a mesterhármasodat sem.

Akkoriban én még a rocker-korszakomat éltem talán: pl. Scorpions, Korál, V'Moci, ilyesmik.

Még valószínűbb, hogy a diszkópatkány-korszakomat; csak elrettentésképpen: Modern Talking, A-HA, Bad Boys Blue...

De mindkét korszakot időben kinőttem, mint általában minden normális ember. :-)

Akiket még néha /kb. évente egyszer :-) / hajlandó vagyok meghallgatni, de csak néhány dal erejéig: Vaya Con Dios, Johnny Hates Jazz, Spandau Ballet, meg még egy pár zenész, úgysem tudnám mind felsorolni.

A keresztény kedvencek közül is kifelejtettem a múltkor pl. TobyMac-et, de hát a memória ebben a korban már néha nem tökéletes... :-) Érdekes, hogy tőle csak kevés dalt szeretek, de azokat nagyon... :-)

5. Ide kapcsolódik egy kicsit (a kor miatt): Nem értem, hogy ha szeretted a Bizottságot '85-ben, tehát értetted is ebből következőleg, így már olyan kicsi nem lehettél; akkor a koncerthez hogyhogy kicsi voltál???

6. "Jótett helyébe jót várj!" mottóval: Te meg ne idegeskedj a helyesírás miatt!

Eleinte nekem is nagyon bántotta a szememet, nagyon kiakadtam; most is bántja, de már nem akadok ki annyira. Sőt, volt, hogy védelmembe vettem valakit, akit emiatt támadtak. Meg járok a Helyesírás kategóriába is néhány napja, mióta felfedeztem, hogy az is van. És mivel Fred bácsihoz hasonlóan szeretek fényt és örömöt sugározni magam körül :-), próbálok segíteni néha. De olyan is van, hogy kemény csatákat folytatok... :-(

7. A zene hatásait meghagyom legközelebbre, ami lehet, hogy még ma éjszaka lesz; de nem akarom most tovább nyújtani, mert nem rövid téma.

8. Új ajándék, csak úgy: Dolák-Saly Róbert már említett Átköltenél c. dala. A szöveg a vidi alatt van, csak le kell nyitnod. Véleményt várok!

http://www.youtube.com/watch?v=r3lS8jiUKv8

Jó éjt! :-)

2011. júl. 7. 00:14
 29/38 A kérdező kommentje:

Hello!

Ok, számozok, lehet, hogy tényleg kissé érthetetlen.

1. Nem vártam el, csak kitettem három linket. Igazából én az első Pajor számnál valami olyasmit mondtam, hogy nem vállalkozom az elemzésére, értelmezésére, mert a szövege nem nekem való, de zeneileg jó. Szóval én, mivel nem hallgattam meg, nem mondtam róla, hogy rossz, max. a szövegére. És elfogadtam azt is, hogy neked nem tetszik a Kiscsillag zenéje/szövege. Bocs, ha te úgy érzed, hogy elvártam volna, hogy végighallgasd, nem úgy gondoltam.

2. Hát az egész szövegnek van egy különleges hangulata, és ebbe az "Őrizd a lángost" cím az tökéletesen illik, és az egyik hozzászólásban valaki írta, hogy ő inkább azt énekelné, hogy őrizd a lángot. Ezen elgondolkodva, elég mozgalmas az egész szöveg, szóval akár ez is lehetne, ha én értelmezném, akkor a láng szó az a szenvedély szinonimája lenne. Eléggé benyomásokra épül a dalszöveg, innen-onnan összeszedett képeket hoz, és erre ez az értelmezés illik, bár ez egy kicsit erőltetett...

3. Nem akarok most kivételesen provokálni, de azt mondod, hogy "agnosztikus korodból". Szóval azóta, hogy nem vagy agnosztikus, már nem is hallgatsz világi indíttatású zenéket? Vagy csak kevesebbet? Tényleg ne vedd provokációnak, mert ez most nem az.

4. Hát igen, a mesterhármasomhoz kell egy kis elvetemültség, no meg egy jó adag lázadás, ahogy emlékszem az bennem megvolt. Jó érzéssel tölt el, amikor épp őket hallgatom, olyan nosztalgia.

5. 16-18 éves voltam akkoriban, mikor lett volna lehetőség a Bizottság koncertre, és otthon éltem. A szüleim nem engedtek el egyik koncertre sem, hiába mondogattam nekik, hogy nagyon szeretnék. Én úgy nagyjából ekkor éltem ezt a legnagyobb lázadó korszakomat, de ez mára is megmaradt, szeretem a politikai indíttatású zenéket.

6. Köszi a tanácsot! Nem szoktam miatta idegeskedni, inkább "szellemes" válaszokat írok, amelyek egyáltalán nem hasznosak, csak a helyesírását bírálom, de poénosan, igazi Trollhoz méltóan!

8. Hát ezt most nem fogom tudni meghallgatni, mert ma rendszeresen összeomlik a Flash Playerem, szóval csak felidegesíteném magamat, ami viszont nem Trollhoz méltó, szóval nem teszem. No majd holnap csinálok egy töredezettségmentesítést, aztán talán jobb lesz.

Neked is jó éjt!

2011. júl. 7. 00:42
 30/38 anonim ***** válasza:

Még nem alszom, és nem is fogok. És lehet, hogy tényleg válaszolok is.

De ezt most nem lehet kihagyni: Épp most fejeztem be a választ egy kérdésre, ami Téged is érdekelhet.

Úgyhogy linkelem, hátha még nem alszol:

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__194107..

Jó szórakozást hozzá!

2011. júl. 7. 01:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!