Kell-e hinni a Syentharomsagban?
attól függ, milyen felekezethez tartozol :) én katolikus vagyok, én hiszek benne, szerintem megfoghatatlan, mégis csodálatos dolog a három személyben élő egy Isten.
de pl. az unitáriusok tagadják.
Isten, a mindeható és örökkévaló Isten akkor is boldog,és nem zavartatja magát, ha hisznek benne, és akkor sem, ha nem.
A háromság az egy tény, de vélekedni mindenki szabadon tehet amit akar.
Hozzáteszem, én is így gondolom, és engem sem zavar, ha valaki nem hisz benne, csak neki rossz :D
"A háromság az egy tény"
Ja, mint az evolúció! Na ne etessük már egymást, minden egyes "érvet" a háromság mellett kapásból meg lehet cáfolni, méghozzá nem erőltetett módon, hanem logikával és észérvvel.
Persze, hogy káros, hiszen olyan tanít Jézusról, amit Ő sohasem mondott.
Képzeld el, hogy te nagyon szeretsz és ragaszkodsz valakihez, teljes szívedből, és felnézel rá, nagyobbnak tartod magadnál, elismered, hogy mindent tőle kaptál, de mégis sokan a hátad mögött, a világ előtt azt állítanák rólad, hogy te egyenlőnek érzed magad vele, vajon mit szólnál hozzá?
Ez van valójában a háromság mítoszával.
Semmi sem kell...szabadon döntesz.
A Szentháromság egy eszköz, bár némineműleg megtévesztő az elválasztás miatt, lényege, hogy a három aspektus egységet képez, Istent...tehát bőven elég ha Istent létét hiszed, és azzal azonosulsz, mert akkor elfogadod Krisztust is magadban, elfogadod, hogy a Szentlélek vezet segítő szavával életedben, és amikor az isteni elvet cselekeded, azt az Atya teszi általad. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Szia!
A Szentháromság fogalom egy emberi próbálkozás arra nézve, hogy megértsük az Istent. Ez a szó nem szerepel a Bibliában, így én sem szeretem használni. Mindamellett a Biblia megerősíti Jézus Krisztus Isten voltát, és a Szentlelket is isteni személyként írja le.
A három isteni személy - az Atya, a Fiú és a Szentlélek - tökéletesen egy jellemében, szándékában és minden munkájában. Az isteni tulajdonságokban és a hatalomban is egyenlőek. A három isteni személy tökéletes egysége már önmagában is hirdeti, hogy Isten a szeretet.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!