A Jehova tanui miért nem ünnepelnek születés napot? És akkor a Karácsonyt sem tartják?
A helyzet az, hogy az ember azt látja mindenben, ami önmagában van. Ha ti a karácsonyban csak az anyagiasságot látjátok,talán el kellene ezen gondolkodnotok. Mi a mai napig egy-egy könyvet, kisebbeknek játékot adunk és kész. Viszont a közös evés, a csillagszóró, az énekek, a bibliai felolvasások mind része az estéknek.
Annak meg végképp nincs értelme, amit vagy kettővel ez előtt írtál, hogy a karácsony megtartása sem akadályozta meg hogy elvágják egymás torkát. Egy ünnep megtartása nem akadályoz meg semmiben, nem is az a szerepe. A zsidók mindig csak a bibliai ünnepeket ülték meg, és őket sem akadályozta meg ez abban, hogy kialakuljon a farizeusság, pedig annak pont az a lényege, hogy a törvényt betű szerint betartjuk. Kár,hogy kimaradt belőle a szeretet.
"Ha ti a karácsonyban csak az anyagiasságot látjátok,talán el kellene ezen gondolkodnotok."
Azt meg ki mondta, hogy a Tanúk csak az anyagiasságot látják meg a karácsonyban? Messze nem ez a fő ok, ami miatt nem ünneplik! De ezt itt most nem részletezném.
De ha csak az anyagiasságnál maradunk is, kijelenthető, hogy ha a kereskedelem (ajándék, fenyőfa) nem lenne benne a képben és nem kaszálna rajta milliárdokat, sehol sem lenne a "szeretet ünnepe"!
"A zsidók mindig csak a bibliai ünnepeket ülték meg, és őket sem akadályozta meg ez abban, hogy kialakuljon a farizeusság"
Tévedés! A zsidók pont az örökös lázadásukkal rontották meg a tiszta imádatot, hiszen időről-időre jelentős mértékben eltértek attól. És ennek lett az eredménye végül, hogy Isten által elvetett nép lettek.
Ma ugyanez van. Ezét állítottam olyan élesen szembe az ünnepeikhez, (vagyis ELVILEG az erős összetartozást elősegítő egybegyűléseikhez) mereven ragaszkodó egyházakat Jehova Tanúival, akik ilyen címeken nem "erősítik" az összetartozásukat, mégis betartották a "Krisztus törvényét" a szeretetre vonatkozóan.
És feltettem a kérdést, hogy lehet ez?
Miért van az, hogy a "szeretet ünnepét" megtartó egyházak hívei általában tartósan nem tudnak egymással békében élni, akik viszont nem tartják meg ezt, azok tudnak?!
Arról nem beszélve, hogy ajándékot mi is veszünk a gyermekeinknek, szeretteinknek, de alkalom nélkül. Ne csak akkor szeressék egymást az emberek, amikor ünnep van és kell. Nálunk az fő amit Jézus mondott: "Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek" (János 13:35)
Azon vallások hívei melyek ünneplik a karácsonyt egymást ölik a háborúkban. Ez nem vall szeretetre. Jehova Tanúi nem vesznek részt a háborúkban, sőt készek börtönbe vonulni, hogy megőrizzék magukat a parancsolat szerint. Melyik más vallású ember menne ezért börtönbe?Ez az igazi szeretet, mikor így szeretjük egymást, hogy nem vagyunk hajlandók hadakozásban részt venni, mert nem ölnénk sem másokat, sem a hitbéli testvéreinket.Ezen kellene inkább elgondolkozni, nem azon, hogy miért nem ünneplünk meg egy pogány ünnepet, főleg, hogy Jézus nem is decemberben született.
"De ha csak az anyagiasságnál maradunk is, kijelenthető, hogy ha a kereskedelem (ajándék, fenyőfa) nem lenne benne a képben és nem kaszálna rajta milliárdokat, sehol sem lenne a "szeretet ünnepe"!
Az édesanyám egy olyan faluban nőtt fel, ahol még bolt sem volt,de a szeretet ünnepe mindig nagyon fontos volt az életükben.
Nem csak a jehova tanúi nem fognak fegyvert.
Nincs összefüggés.
"Miért van az, hogy a "szeretet ünnepét" megtartó egyházak hívei általában tartósan nem tudnak egymással békében élni, akik viszont nem tartják meg ezt, azok tudnak?!"
"Általában"-t írtam. Tisztában vagyunk vele, hogy van szerény kivétel, de sajnos nem ez a jellemző.
A konfliktusok idején derül ez ki mindig...
"Miért értelmetlen? z konkrét parancs. nem kérés. Ha valaki hisz a Bibliában az ezt is betartja, mint minden más kérést."
De aki nem hisz, azt békén kéne hagyni, nem? Honnan veszed, hogy a te vallásod az igazi, a te istened a valódi?
Erről ennyit. Mert hiába mondják nekem hogy egy isten van, csak minden nép máshogy szólítja, egyes népek meg annak az egynek a kis részleteit más néven hívják, én nem tudom elfogadni, hogy a katolikus, mindenkit szerető jóbarátom istene ugyanaz, mint az erőszakos Jahve Tanúiké. Mert valami nem okés itt az egész dologban. Az ő fogalomtárában például nem létezik olyan, hogy valaki nem hisz, mert számára a szeretet is Isten része, és egyszer megmondta nekem, hogy tudja, hogy nem tartom magam kereszténynek, és azt mondom, nem hiszek istenben, de szerinte az vagyok, mert tudok szeretni.
"én nem tudom elfogadni, hogy a katolikus, mindenkit szerető jóbarátom istene ugyanaz, mint az erőszakos Jahve Tanúiké. "
Nos, erre csak azt tudom mondani, hogy aki szűk látókörrel szemléli a világot, az nem láthat tiszta képet. Kérdezd már meg légy oly kedves, hogy a "mindenkit szerető" jó barátod mit tenne, ha a politikai/katonai vezérek felszólítanák arra, hogy magyar állampolgárként forduljon egy szomszédos ország állampolgárai ellen, akik közül történetesen sokan egy hiten vannak vele?!
Ez az, amit Jehova Tanúi nem tettek a múltban sem és nem tesznek a jövőben sem. És ez nem a maguk érdeme, hanem azé az Istené, aki kész volt a saját Fiát feláldozni értünk, hogy éljünk!
És Jehova Tanúi az "erőszakosak"??? Hát igen, sokan vannak, akik "a jót rossznak, a sötétséget világosságnak mondják".
Nem a Jehuva tanui nem támadnak meg egy másik országot, de kiközösítik a családból aki másban hisz, vagy nincs hite.
Ez talán még rosszabb
"De aki nem hisz, azt békén kéne hagyni, nem? Honnan veszed, hogy a te vallásod az igazi, a te istened a valódi? "
Mindenki hisz valamiben. Csak az nagyon nem mindegy, hogy miben! Miért nem mindegy? Mert a történelem, a jelen bizonyítja, hogy hova vezet az, mikor sötét szellemi erők széthúzást, az igazságtól elpártolást okoznak. Mindig az igazság semmibevétele, a hazug vagy istentelen eszmék okozzák a bajt!!!
"
Nem a Jehuva tanui nem támadnak meg egy másik országot, de kiközösítik a családból aki másban hisz, vagy nincs hite. "
Elég szörnyű az értékítéleted, de mellesleg ebben sincs pontos ismereted, csak vagdalózol!
A Tanúk ugyanis NEM KÖZÖSÍTENEK KI SENKIT A CSALÁDBÓL. Remélem érthető ez a kiemelés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!