Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova tanui miért nem...

A Jehova tanui miért nem ünnepelnek születés napot? És akkor a Karácsonyt sem tartják?

Figyelt kérdés
2011. jún. 14. 17:34
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:

Ez a legnagyobb baj a Jehovistákkal, meg vannak győződve arról, hogy IStennek más dolga sincsen minthogy minden apró mozzanatát az életnek meghatározza. Szabályok közé szorítsa. HOgy mindent megtiltson.

Ezért kifacsarják a Bibiliát és mindenre keresnek benne választ.

Szerintem Isten tisztában van vele,hogy felnőttek vagyunk és szabad akaratunk van.És eszébe sem jut mindent szabályozni. nem robotokat akar, hanem gondolkodó embereket.és vidámakat. Az én Istenemnek nagyon jó humora van, (ahogy nekünk is, hiszen képére...) és örül,ha végighülyéskedünk egy partit.

2011. jún. 15. 09:03
 12/48 anonim ***** válasza:
0%
Egyszerűen más az értékrendünk szerintem ennyiben rejlik a dolog. Neked az okoz örömöt, ha részt vehetsz egy ilyen partin, nekem az, ha beszélhetek az embereknek a hitemről. Gondolj arra, hogy szerinted nem írja a Biblia, hogy nem szabad, de azt sem, hogy igen azt meg pláne nem, hogy kell. Mennyivel nagyobb megnyugvás, hogy még ha lehetne is Te biztos ami biztos nem vettél részt és így biztosan nem vontad magadra a Teremtő haragját. De ha már itt tartunk. A Máté 24:14 alapján miért nem vesznek részt sokan a prédikáló munkában? (Nem kötözködés, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre!)
2011. jún. 15. 09:27
 13/48 anonim ***** válasza:
91%

Mert nem nekem szól. És mert értelmetlen.

Ma már mindenki hozzáfér mindahoz az információhoz ami érdekli. Ha pedig nem érdekli, attól csak megútálja az egészet, ha zaklatják.

Akiket pedig "elkaphatnak" a térítő szekták,azok gyenge, problémákkalküzdő emberek,akik igyekeznek belekapaszkodni valamibe.

2011. jún. 15. 09:29
 14/48 anonim ***** válasza:
29%

Miért értelmetlen? z konkrét parancs. nem kérés. Ha valaki hisz a Bibliában az ezt is betartja, mint minden más kérést.

De máshol is benne van:

Cselekedetek 10:22 :"Meg is parancsolta nekünk, hogy prédikáljuk a népnek, és tanúskodjunk alaposan arról, hogy ő az, akit az Isten az élők és a halottak bírájául rendelt.”

Róma 10:14: "Hogyan fogják azonban segítségül hívni azt, akiben nem hisznek? Hogyan fognak pedig hinni abban, akiről nem hallottak? Hogyan fognak pedig hallani, ha nincs, aki prédikáljon?"

2Timóteusz 4:2: "prédikáld a szót, a sürgősség érzetével légy ezen a kedvező időszakban is, a bajokkal terhes időszakban is, feddj, dorgálj, buzdíts, teljes hosszútűréssel és a tanítás művészetével"

Máté:28:19,20 :

"Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”"

Ez sem elég meggyőző arról, hogy zt tenni kell. Nem azért, hogy szeressenek az emberek, hanem hogy Isten szeressen, és eleget tegyél a kérésének. De továbbra is mondom nem vitatkozom, csak érvelek és a véleményemet mondom.

2011. jún. 15. 09:51
 15/48 anonim ***** válasza:
66%

Ez a tanítványoknak szólt és nemmindenkinek.A tanítványok utódai pedig a papok.

Nem is lenne jó,ha mindenki ebben nyözsögne.

Néha ha unatkozom akkor szóbaállok a becsöngető nénikékkel,akiket kb 10 perc alatt bele tudok zavarni a mondandójukba és nem tudnak válaszolni semmire.

Kinek jó az, ha elmennek hitet magyarázni 60-as IQ-jú emberek?

Semmi gond,te így értelmezed, én másképp. Csak akkor nyílikki a bicska azsebemben (és az összes szomszéd zsebében) ha hétvégén a sziesztánkba csengetnek folyamatosan bele ésnem értik a NEM szó értelmét. Ha értenék,akkor nem jönnének 1hét múlva megint.

Így elérik,hogy úgy utálja őket mindenki mint a bűnt

2011. jún. 15. 09:56
 16/48 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ/hozzászólást.
2011. jún. 15. 10:13
 17/48 anonim ***** válasza:

Kedvs tanú! Ha te hiszel Jehovában körűlkéne metélkedni mert ez is egy parancs!!!

Jóvolna ha nem szakítanál kia szöveg összefüggésből részeket.És jóvolna ha tovább olvasnád a bibliát az adott résznél,hátha tanúlnál még valamit.

2011. jún. 15. 20:32
 18/48 anonim ***** válasza:
92%

Kedves tanú az a baj, hogy nektek az "evangéliumotok" nem örömhír. Ha Isten haragját vonja maga után az hogy mi a barátaimmal, családtagokkal megünnepeljük a születésnapokat, akkor én abból az istenből nem kérek. Ha baj az, hogy a szeretet ünnepén megajándékozom a gyerekemet, feldíszítek egy fenyőfát és nézem ahogy csillognak a szemei a kicsimnek, akkor megint azt mondom: ilyen isten nem kell.

Hála Istennek, az igaz Isten szereti az örömet és a boldogságot, szereti az egyéniséget, (azért is van mindenkinek belőle) szereti a szabadságot, olyannyira, hogy szabad akaratot adott nekünk. És agyat, hogy gondolkodjunk.

A hitedet tisztelem, de nem tudnék félelemben élni, hogy mikor vonom magamra az Úr haragját, mert egy kicsit örültem valaminek.

Ha a személyes életeddel nem tudsz jó példát adni, nincs értelme házról házra járni. Jézus sem tette, és a tanítványainak is azt mondta, ne járjatok házról házra. Azonkívül a tanítványok Jézust hirdették, nem Jehova királyságát.

2011. jún. 15. 20:44
 19/48 anonim ***** válasza:
26%

"Szerintem Isten tisztában van vele,hogy felnőttek vagyunk és szabad akaratunk van"

Tisztában van vele, de azzal is tisztában van, amivel nagyon sokan viszont nincsenek tisztában, hogy részben ennek eredményeként hol tart a világ! Nem a szabad akarat a probléma, hanem az a mód, ahogyan sokan visszaélnek vele. Az örömhír, hogy ez nem tart örökké.

"Mert nem nekem szól. És mert értelmetlen.

Ma már mindenki hozzáfér mindahoz az információhoz ami érdekli. Ha pedig nem érdekli, attól csak megútálja az egészet, ha zaklatják."

De neked is szól! A legeredményesebb formája az evangélium hirdetésének, nem véletlen, hogy Jézus ezt parancsolta a tanítványainak és ők meg is tettek mindent ezért az első századokban.

Ne hogy azt gondold, hogy a net létén vagy nem létén múlik, hogy a személyes megkeresést gyakorolni kell-e vagy sem. Ilyen alapon az ókorban is megtehették volna, hogy karba tett kézzel várják, majdcsak valaki érdeklődik, de így egy csomó ember önhibáján kívül lemaradt volna az üzenetről. A jó hír hirdetésének sok módja van, de egyik sem tudja hatékonyságban kiváltani a házról-házra végzett munkát.

"Ez a tanítványoknak szólt és nemmindenkinek.A tanítványok utódai pedig a papok."

Igen, a tanítványoknak, vagy te nem gondolod magad annak? Tán az első sz.-i keresztények különválaszthatók voltak "tanítványokra" és "nem tanítványokra"??? A másik mondatod pedig ebből következően sok szempontból téves!

"Kedvs tanú! Ha te hiszel Jehovában körűlkéne metélkedni mert ez is egy parancs!!!"

És nem gondolod, hogy éppen te ragadsz ki egy részt a Biblia egészéből?!

"Ha Isten haragját vonja maga után az hogy mi a barátaimmal, családtagokkal megünnepeljük a születésnapokat, akkor én abból az istenből nem kérek."

Az ünnep eredete, jelentősége is számít. Ugyanilyen felháborodottan kérhetnéd ki magadnak, hogy nem kell neked olyan Isten, aki szerint nem helyes, ha a nemzeti hősöket bálványozzuk a patriotizmus fényében. Ezt is rengeteg, magát kereszténynek valló, hívő ember megteszi, csak éppen nem néznek mögé a dolgoknak és hagyják magukat vezettetni.

A szeretetet bizony azon Tanúk milliói is nagyon jól tudják gyakorolni, akik nem folynak bele az ilyen ünnepekbe.

Sőt, mondok egy példát: Ruanda 1994. Talán emlékszel rá, hogy néhány hét leforgása alatt a hutuk és a tuszik majd egy millió embert mészároltak le egymás közül, pedig az az ország 80%-ban katolikus állam! Mit jelent ez? azt jelenti, hogy csupa olyan ember lakta, akik aranyosak, kedvesek voltak, az ünnepeik megtartásában buzgók. Ezen ünnepek közé természetesen beletartozott minden olyan katolikus ÉS NEMZETI ünnep, melyet általánosságban a katolikus világ is ünnepel. Egész biztos, hogy a születésnapot és lehet, hogy a névnapot is ünnepelték (bár ez utolsóban nem vagyok biztos).

Egy viszont biztos: mindezek az "összetartást erősítő" ünnepek, szokások sem voltak elegendőek ahhoz, hogy nem vágják el egymás torkát!!!

Ja, és ez egész friss példa, de nem csak ott, "azoknál" történt ám már ilyen, csupa "szeretetből" gyilkolászás, hanem máshol is az ún. "keresztény" világban.

Jehova Tanúi viszont mindezen említett ünnepek nélkül SEM társultak ehhez a testvérgyilkossághoz! Na hogy lehet ez?

2011. jún. 17. 14:03
 20/48 anonim ***** válasza:
19%
Látom aki olyat szól ami nem népszerű az elég komoly százalékot kap. Üdv a klubban. Am teljesen igazad van. Nekem az az öröm mikor a gyermekem a legtöbbet teszi Isten szolgálatában önként, és mikor valakinek segíthetek abban, hogy megismerje Jehovát és megkeresztelkedik az könnyet csal a szemembe. Ezek az örömök az igazi örömök. Én is voltam régen minden még karácsonyt is ünnepeltem és éreztem a szeretetet. De amint az ember felnő csak az anyagiasságot látja és nem a meghitt hangulatot. Kedves Hozzászóló! Én is szeretnék örömet okozni a gyermekemnek, és boldognak látni, ugyanígy Isten is ezt szeretné, de nem mindegy milyen áron. Anna aki meddő volt, Istennek hála gyermeket szülhetett é Isten szolgálatára adta a gyermeket Éli főpap mellé, mert tudta, hogy a gyermeknek nem is lehetne jobb életútja. a házról házra végzett szolgálatra visszatérve ha a papoknak kellene menni akkor miért nem mennek? Nem fog a szájukba repülni a sült galamb. A Biblia is azt mondja, hogy " a hit halott cselekedetek nélkül". Az a probléma a "történelmi" vallással rendelkező emberekkel, hogy csőlátással csak az egyház tanításait veszik figyelembe, el sem tudják képzelni, hogy tévedtek. Jehova Tanúinál az elmúlt 100 évben is rengeteg változtatás volt ami azért történt, mert rájöttek, hogy valamit nem jól gondolnak és azt kiigazították. ezt hívják alázatosságnak, amit más vallások nem ismernek. Képesnek kell lennünk hinni a szemünknek és nem kifogásokat keresni.
2011. jún. 21. 09:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!