Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jelenések könyve tesz...

A Jelenések könyve tesz "utalást" az első és második világháborúra?

Figyelt kérdés
Ha igen, hol?
2011. máj. 16. 19:32
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Ja, hogy ti Jehova tanúi illetve egyéb "karizmatikus"-ok vagytok, esetleg rissz-rossz protetánsok? Ez esetben tényleg nincs miről beszélni!

"Nem kell okoskodni, a csillagok és a Jelenések könyvének párhuzamából semmilyen értelmezést nem tudtok következtetni, mint látjuk."

Szerintem pont fordítva van, te, ti, nem tudtok semmire sem következtetni.

További kellemes beszűkűlést, nekem ez amúgy is mindegy nem hiszek a Jelenések könyvében sem, csak mint kollektív téma foglalkoztat, ja a bölcsek meg zsidók voltak mi? Na ne fárassz!

2011. máj. 21. 14:01
 22/32 anonim ***** válasza:

"A Jelenések könyve tesz "utalást" az első és második világháborúra?

Ha igen, hol?"

SEHOL

2011. máj. 21. 14:02
 23/32 anonim ***** válasza:

"Ja, hogy ti Jehova tanúi illetve egyéb "karizmatikus"-ok vagytok, esetleg rissz-rossz protetánsok?"

Nem talált...

"Szerintem pont fordítva van, te, ti, nem tudtok semmire sem következtetni."

Ha figyeltél, választ adtunk az egész Jelenések könyvére címszavakban. Ha részletesen adtam volna választ, többet kellett volna írnom, mint maga a Jelenések könyve.

De tudunk, tudtunk következtetni, ugyanis a legrosszabb a kútfejből való értelmezés. Csak ige magyarázhat igét, és csak a Krisztus által küldött szentlélek adhat világosságot ehhez.

"nem hiszek a Jelenések könyvében sem"

Így ez sok mindent megmagyaráz. Ha tudtam volna nem győzködlek, bocsánat.

2011. máj. 21. 14:19
 24/32 A kérdező kommentje:

Kedves mab!

Köszönöm a "válaszodat", elég lett volna az utolsó mondatod is!

"További kellemes beszűkűlést, nekem ez amúgy is mindegy nem hiszek a Jelenések könyvében sem, csak mint kollektív téma foglalkoztat,"

Ha nem érdekel mint igazság, és nem hiszel benne, akkor miért kell vitatkoznod ilyen témában? Én sem okoskodok a tudomány témában!

"Hogy ha valaki ezekhez hozzá tesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra;"

2011. máj. 21. 14:45
 25/32 anonim ***** válasza:
A bölcsek még mindig sem nem zsidók, sem nem keresztények! /akár kettő, akár három, akár tíz, bár három ajándékot vittek, fejenként nyilván egyet-egyet. Ellenben valami oknál fogva a csillagos eget fixírozzák, és álom adja tudtukra, hogy másfele menjenek (Heródes miatt), nem angyal. Meg ie. 7-ben a halakban együtt állt a Jupiter a Szaturnusszal, ami királycsináló konjunkció. Hódolati ajándékaik is "eredetiek" De persze ez mellékes. Az első imádók nem zsidók és nem keresztények. Igét csak igével? Ez totális logikai képtelenség! Bizonyítási eljárásnak elfogadhatatlan. És azzal foglalkozok amivel akarok, ha éppen ezzel, akkor ezzel, és arról mondok véleményt amiről akarok ha erről akkor éppen erről. A fenyegetőzés meg annyira gyerekes, mint vita eljárás, hogy minősítésre sem szorul.
2011. máj. 21. 15:27
 26/32 A kérdező kommentje:

mab!

Te azt értesz az írásokba bele amit akarsz...

Senki nem fenyegetőzött, csak bibliai igét idéztem!

Vagy ennyire nem ismered a bibliát?

2011. máj. 21. 16:33
 27/32 anonim ***** válasza:

mab!

Nyugi! Amit te fenyegetésnek tituláltál, azt itt találhatod meg speciel a Jelenések könyvében: Jelenések könyve 22.rész 18. vers

A Máté evangéliumában található bölcsekről szóló történetben nem találtam utalást arról, hogy mennyi ajándékot vittek volna: " tisztességet tőnek néki; és kincseiket kitárván, ajándékokat adának néki: aranyat, tömjént és mirhát." Nem azt írja, hogy mennyit, hanem, hogy mit!

Együtt állt ez, meg az...Mostanában ugye láttunk már olyan híreket, nem is olyan régen, hogy együtt állt ez meg az. Mégis, bármi is együtt állt, nem lett fénylő nagy csillag az égen. Ez az egyik.

A másik, hogy mit is ír a Biblia? "És ímé a csillag, a melyet napkeleten láttak, előttük megy vala mind addig, a míg odaérvén, megálla a hely fölött, a hol a gyermek vala."

A napkeletről jövő bölcsek keletről jöttek Jeruzsálemig, majd északnak fordulva előttük ment a házig, majd megállt.

Nehezen tudom elképzelni, hogy néhány bolygó együtt áll, és elvezet egy házhoz, amikor is ott megáll.

"És mivel álomban meginttettek" Nem az álom intette meg őket, hanem álomban megintettek. Hogy ki által, arra nem tér ki a szentírás, de éppen olyan lényegtelen, mint Jézus születésének napja, amit szintén nagyívben kerüli el a témát az írás.

Azt gondolsz, amit akarsz, de most, hogy már tudod te magad is, hogy ha a Jelenések prófétálásához hozzátesz valaki, az nem jó. Így mostantól bűnös leszel te magad a te büszkeséged által. Erre hívtuk fel a figyelmet, de a te döntésed. Bocsánat, ha segítségünket támadásnak vetted. Hogy miben hiszel, az a te dolgod. De ha nem hiszed, hogy Krisztus az Isten egyszülött fia, ki népének szabadítója, örökre meghalsz. Ez szintén nem fenyegetés, hanem a Biblia üzenete. A hívő kétszer születik, egyszer hal, a nem hívő egyszer születik, kétszer hal meg. Ez szintén a Biblia. Ideje lenne újra megszületni...térj meg, mert elközelgett a mennyek országa.

2011. máj. 21. 17:17
 28/32 anonim ***** válasza:

„És egy másik jött elő, egy tűzszínű ló; és a rajta ülőnek megadatott, hogy elvegye a békét a földről, hogy egymást legyilkolják; és egy nagy kardot adtak neki” (Jelenések 6:4).

- „egy nagy kardot adtak neki”

Valóban lesújtó látomás! És nem kétséges, hogy mit szemléltet: a háborút!

A Bibliában a ló gyakran a hadviselést ábrázolja (Zsoltárok 20:7; Példabeszédek 21:31; Ézsaiás 31:1).

Földi szolgálata vége felé a tanítványai megkérdezték Jézust, amikor csak ők voltak vele: „mi lesz a jele a jelenlétednek és a világrendszer befejezésének?” Válaszul Jézus csapásokról jövendölt, amelyek ’a gyötrő fájások kezdetét’ jelzik. Ezt mondta: „Nemzet támad nemzet ellen, és királyság királyság ellen, és lesznek nagy földrengések, és egyik hely után a másikon járványos betegségek meg élelmiszerhiányok, továbbá lesznek félelmetes látványok, és nagy jelek az égből” (Máté 24:3, 7, 8; Lukács 21:10, 11). Amit János a többi pecsét felnyitásakor lát-->Jelenések 6:1–17, az figyelemre méltó párhuzamban áll ezzel a próféciával vagyis amit Jézus mondót.

1914 óta több mint 100 millióan veszítették életüket háborúkban.

” A Világfigyelő Intézet egyik jelentésében az olvasható, hogy a XX. „század háborúiban háromszor annyian haltak meg, mint a Kr. u. első század és 1899 között dúló összes háborúban”.

A vörös ló lovasa most „egy nagy kardot” kap. Mit jelent ez? Az első világháborútól kezdve az emberi hadviselés véresebb, pusztítóbb lett, mint bármikor azelőtt. Az 1914–18-as vérfürdő alatt első ízben használtak, illetve példa nélküli mértékben vetettek be mérges gázt, tankokat, repülőgépeket, tengeralattjárókat, óriási ágyúkat és automata fegyvereket.

(Efézus 4:18)-->" miközben a bennük levő tudatlanság miatt, szívük érzéketlensége miatt elmebelileg sötétségben vannak, és el vannak idegenedve az Isten szerinti élettől."

Vajon igazak ezek a szavak az emberekre akik ölik egymást-->"el vannak idegenedve az Isten szerinti élettől."

Az igaz keresztények fegyverei vagyis a mi fegyvereink – a testi hadviseléstől eltérően – szellemiek és „az Isten által hatalmasak” az igazság tevékeny hirdetésére (János 17:11, 14; 2Korintusz 10:3, 4). Úgyhogy az igaz keresztények nem vetek részt sohasem fizikai vérontásba a szeretet törvénye vagyis az új Parancsolat betartása véget-->János 13:34,35=" Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást; ahogy én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást." "Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek.”

MIT TESZNEK AZ IGAZ KERESZTÉNYEK HA SÁTÁN MEG KÍSÉRTI ŐKET HOGY VEGYENEK RÉSZT AZ Ő URALMÁBAN SŐT SZOLGÁLJÁK ÉS IMÁDJÁK?

AZT AMIT MESTERÜK JÉZUS (LÁSD: Lukács 4:6,7; Máté 4:8,9), TANÍTOTT VAGYIS NEM AVATKOZNAK ENNEK A VILÁG VÉRES ÖLDÖKLÉSEIBE EZÉRT SEMLEGESEK =János 15:19->" Ha része volnátok a világnak, a világ kedvelné azt, ami az övé. Mivel pedig nem vagytok része a világnak, hanem kiválasztottalak titeket a világból, azért gyűlöl titeket a világ." János 17:14 ="Nekik adtam a szavadat, de a világ gyűlölte őket, mert ők nem része a világnak, mint ahogy én sem vagyok része a világnak." E szavakat Jézus mondta tanítványainak ! Figyel meg kérlek hogyan bánnak Isten gyermekei és az Ördög gyermekei egymással--->.1 János 3:8-18-ig!

Több mint 50 évvel a háború után egy német államférfi, Konrad Adenauer így nyilatkozott: „A biztonság és a nyugalom 1914 óta eltűnt az emberek életéből.” A tűzszínű ló lovasának valóban megadatott, hogy elvegye a békét a földről!

Ezután a vörös ló lovasa vérszomjasan belevetette magát a második világháborúba. Az öldöklés eszközei még ördögiebbek lettek, és az áldozatok száma négyszer annyi volt, mint az első világháborúban. 1945-ben két atombombát dobtak le Japánra, melyek egyetlen szempillantás alatt áldozatok tízezreit semmisítették meg. A vörös ló lovasa a második világháború alatt rengeteg áldozatot, mintegy 55 millió életet követelt, de még ez sem elégítette ki. Megbízható jelentések szerint jóval több mint 20 millió lélek esett el a ’nagy kardtól’ a második világháború óta.

Vajon a haditechnika diadalának nevezhetjük mindezt? Inkább annak a bizonyítéka, hogy a könyörtelen vörös ló vágtája még most is tart. És hol ér véget ez a vágta?

Amíg a társadalmat áthatja a nemzeti büszkeség és a gyűlölet, addig az emberiség továbbra is puskaporos hordón ül, azaz nukleáris fenyegetettségben él. Még ha a nemzetek végső elkeseredésükben az összes atomfegyverüket megsemmisítenék is, a szakértelem akkor is megmaradna. Rövid időn belül képesek lennének újból előállítani gyilkos nukleáris fegyvereket, ezért bármelyik hagyományos fegyverrel vívott háború csakhamar világégéssé változhatna. A büszkeség és a gyűlölet, amely ma áthatja a nemzeteket, elkerülhetetlenül az emberiség öngyilkosságához vezet, hacsak a fehér ló Lovasa véget nem vet a tűzszínű ló őrült vágtájának.

„És láttam, és íme, egy fehér ló; és a rajta ülőnél íj volt, és koronát adtak neki, és kivonult győztesen, és hogy teljessé tegye győzelmét” (Jelenések 6:2). A Bibliában a ló gyakran a hadviselést ábrázolja (Zsoltárok 20:7; Példabeszédek 21:31; Ézsaiás 31:1). Ez a ló, valószínűleg egy gyönyörű mén, ragyogóan fehér, ami a feddhetetlen szentségre utal. (Vesd össze: Jelenések 1:14; 4:4; 7:9; 20:11.) Ez nagyon is helyénvaló, mivel azt a hadviselést szemlélteti, amely tiszta és igazságos[ Máté 6:9,10]Jehova szent szemében. (Lásd még: Jelenések 19:11, 14.)

Legyünk biztosak abban, hogy Krisztus, a Király egyrészt azért vonul ki, hogy teljessé tegye a győzelmét a Sátán uralma alatt álló világ felett (Lukács 4:6), másrészt azért, hogy új földi társadalmat hozzon létre, amely a szereteten alapul, méghozzá az Isten iránti és a felebaráti szereteten. Ez a szeretet egy olyan erő, amely előmozdítja a békét és jóval felülmúlja napjaink megtébolyodott világának megbízhatatlan nukleáris fegyvereinek az erejét (Zsoltárok 37:9–11; Márk 12:29–31; Jelenések 21:1–5).

2011. máj. 21. 22:12
 29/32 A kérdező kommentje:

A válasz írója 17%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 22:12

Ez az egy sor kiragadása meggyőző, csak azt nem értem, hogy a világháborúkig az első, a fehér győztes ló mi volt? És mi van a feketével, illetve a sárgával, amelyik utánna jött?

Ha a fehér ló az igazságos hadviselést szimbolizálja, akkor "tiszta és igazságos" (ez magába véve is nevetséges) volt a törökök igázása, a rómaiak kegyetlenségei, a franciák törtetése, a katolikus egyház hatalomátvétele sok-sok évszázadra?

2011. máj. 21. 22:53
 30/32 anonim ***** válasza:

Kérdező - idézlek:

Ez az egy sor kiragadása meggyőző, csak azt nem értem, hogy a világháborúkig az első, a fehér győztes ló mi volt? És mi van a feketével, illetve a sárgával, amelyik utánna jött?

Ha a fehér ló az igazságos hadviselést szimbolizálja, akkor "tiszta és igazságos" (ez magába véve is nevetséges) volt a törökök igázása, a rómaiak kegyetlenségei, a franciák törtetése, a katolikus egyház hatalomátvétele sok-sok évszázadra?

A komment megírásának időpontja: tegnap 22:53

-----------------

Ezen soraiddal nekem adtál igazat, holott igen osztottad írásom után az észt.

Leckéztetni akarsz, nem kérdezni. Veled nem érdemes vitatkozni, érvényes rád az Ige:

2 Tim. 2,23

A botor és gyermekes vitatkozásokat pedig kerüld, tudván, hogy azok háborúságokat szülnek.

2011. máj. 22. 00:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!