Mi a véleményetek arról, hogy kétféle ateista létezik? Az első csak simán nem foglalkozik semmilyen természetfelettiben, a második pedig vallásként kezeli a természettfelettiben való nemhívést?
Figyelt kérdés
2011. máj. 21. 23:33
1/11 A kérdező kommentje:
semmilyen természetfelettivel*
2011. máj. 21. 23:38
2/11 anonim válasza:
Az én véleményem, hogy: *facepalm*
Csak a hívők mondják az ateistákra, hogy ők is hívők/vallásosak.
Ez egy világnézet, legfeljebb.
Vagy szerinted bélyegeket nem-gyűjteni is egy hobbi?
3/11 A kérdező kommentje:
Én is ateista vagyok az "első" kategoriából, csak már sok ateistát láttam az oldalon a "másodikból" akik prédikálnak, evangelizálnak, térítenek, mert az ateizmust egy vallásként kezelik, aminek központi tételei az istenben való nem-hívés, a tudományban való hit és minden vallás tanainak elutasítása.
2011. máj. 21. 23:42
6/11 anonim válasza:
Hát én sem foglalkozom vele ilyen szinten, bár érdekel a tudomány meg szeretem is de nem tekintek azért az ateizmusra vallásként. De amúgy a vallásokat is érdekesnek tudom tartani, persze csak úgy, mint pl. egy mesét. Érdekes, jópofa de nem hiszek bennük.
7/11 anonim válasza:
Aki nem foglalkozik, az nem ateista, hanem agnosztikus, nem? Én ateistának mondom magamat, képtelenségnek tartok bármi mást, és ha MEGKÉRDEZIK, ezt el is mondom, de térítgetni nem szoktam. Azt meghagyom a vallásosoknak.
8/11 anonim válasza:
Nem kezeli senki vallásként az ateizmust, mert ez fogalmi képtelenség. Tény viszont, hogy sok ateista számára ateista meggyőződése valami olyasmi, amihez érzelmileg kötődik és amit terjeszteni akar. Erre gondolhatsz, feltételezem.
9/11 anonim válasza:
Az agnosztikus, én úgy tudom az, aki még nem teljesen biztos benne hogy mit higgyen. Szóval az végül is foglalkozik vele.
10/11 hollófernyiges válasza:
Az ateizmus nem vallás, nincsenek papjai és ateista gyülekezetet sem láttam még, viszont átvett pár fura dolgot a kereszténységtől, például a szenteket (Szent Kopernikusz, Szt Galilei, Szt Giordano Bruno akik mártíromságot szenvedtek a keresztényektől) és a fehér köpenyt is eléggé a tudomány (ami természetesen nem azonos az ateizmussal) papjainak miseruhájaként használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!