Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vasárnap lesz az első alkalom...

Vasárnap lesz az első alkalom hogy gyülekezetbe fogok menni. Mire kell számítanom?

Figyelt kérdés
2011. júl. 5. 10:10
 1/10 A kérdező kommentje:
Még mielőtt valaki is megkérdezné hogy, "Mégis édes kis fiam milyen gyülekezetre gondoltál? Mert az nem tök mindegy tudooooood?". Szóval egy keresztény gyülekezetről lenne szó.
2011. júl. 5. 10:11
 2/10 anonim ***** válasza:
40%
Unalom és sok dumára D
2011. júl. 5. 10:14
 3/10 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem ha jó gyülekezetbe mész akkor számíthatsz:

- Imádságokra és Istent dicsőítő énekekre (remélhetőleg nem túl hamis énekkel :))

- Emberekre akikkel megbeszélheted a mindennapi dolgokat, vagy azt ami foglalkoztat

- Bibliából való felolvasásra, értelmezésre

- Szerintem minden keresztény gyülekezetben fontos lenne a Szentlélek hívása és segítségének kérése

2011. júl. 5. 10:28
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Miért lenne tök mindegy, hogy melyik gyülekezetbe? Vannak olyan keresztény irányzatok, ahol még az ördögűzés is megesik. Egy katolikus és egy református istentisztelet között is vannak különbségek. Mire számíthatsz? Majd meglátóóóóóód.:)
2011. júl. 5. 10:34
 5/10 anonim ***** válasza:
70%
Tényleg nagy eltérések vannak még egy adott felekezet gyülekezetei között is, de ha kitartó vagy, biztos találsz olyat, ahol jól érzed magad és jó kapcsolatokra is szert tehetsz.
2011. júl. 5. 10:39
 6/10 anonim ***** válasza:
84%
a lelkész/pap mosolyogva fog üdvözölni téged.:)
2011. júl. 5. 10:55
 7/10 anonim ***** válasza:
39%
Arra, hogy ha akarsz, se fogsz tudni szabadulni tőlük.
2011. júl. 5. 11:08
 8/10 anonim ***** válasza:
76%
"Mire kell számítanom?" -arra, hogy nyitottan, figyelmesen, kreatívan, előítélet és prekoncepciók nélkül kell jelen lenned. Csak így tudod megismerni, tiszta figyelemmel, 100%-os jelenlétben. És akkor azt is fogod tudni, hogy kell-e oda menned, vagy sem.
2011. júl. 5. 11:23
 9/10 anonim ***** válasza:
83%

Sok gyülekezet alkalmairól készül videofelvétel, így akár meg is nézheted, hogy milyen... :)

Pl. ahová én járok: www.golgota.tv

Ha sokan vannak (több száz), akkor valószínűleg nem fog feltűnni, hogy új vagy.

Ha kevesen, akkor biztos lesz, aki odamegy Hozzád beszélgetni.

Én háromszor mentem oda, mire be is mertem menni. :)

Minden új dologtól "félek", de azóta nagyon jól érzem ott magam, még ha az ismerkedés nem is megy könnyen...

2011. júl. 5. 22:14
 10/10 anonim ***** válasza:
37%
Miért akarsz gyülekezetbe menni? Valószínű, hogy van már katolikus, református vagy egyéb történelmi valláshoz való tartozásod. Ezek már kiállták évszázadok próbáját. Ismerek egykét gyülekezetet amelyek úgy működnek mint az áruház láncolatok, természetesen jó szöveg az bőven van. Kíváncsiságból kettőt én is meglátogattam. Maradok a katolikus vallásomnál ami Isten kegyelméből a templomok építésével millióknak adott megélhetést, a maiaknak pedig gyönyörűséget, csodálva az emberi tehetséget amit a történelmi egyháznak köszönhetünk. Mielőtt valami hibát emlegetnél bármelyik régebbi vallásnál, - hiba nélkül a világon semmi sem létezik. A gyülekezetekről is majd nagyon sok furcsaság fog még kiderülni az áruházlánc jellegen kívül is. Óvakodj!
2011. dec. 5. 07:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!