Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez hogyan működik a Biblia...

Ez hogyan működik a Biblia szerint (alul folyt. )?

Figyelt kérdés

ha jól tudom akkor a keresztény tanok szerint az ember halálakor öntudatlan állapotba kerül. ha jól tudom a Bibliában van egy történet, amikor az egyik embert Jézus Krisztus feltámasztja, és az az ember beszámol arról, hogy halála után bizony még élt, és találkozott Krisztussal.

a kérdés tehát, hogy akkor most az emberi értelem tovább él mégiscsak halál után, vagyis a tapasztalat folytatólagos, vagy sem?

2011. máj. 16. 10:00
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:

Változz el a te elméd megújjulása által.

" Ismerek egy embert a Krisztusban, aki tizennégy évvel ezelőtt (ha testben-é, nem tudom; ha testen kívül-é, nem tudom; az Isten tudja) elragadtatott a harmadik égig.

És tudom, hogy az az ember, (ha testben-é, ha testen kívül-é, nem tudom; az Isten tudja)..."

II. Korintus 2,2-3.

2011. jún. 5. 09:46
 42/51 anonim ***** válasza:

A prédikátor könyvét olvasgatod, akkor rájössz hogy semmik nem leszünk ha meghalunk, nincs semmilyen értelem a halál után, ezt világosan leírja a prédikátor könyvében. És a teremtési beszámoló, meg més csomó minden alátámasztja ezt a bibliában, csak olvasni és tanulmányozni kell, nem pedig emberek szavára hallgatni. Ne emberekre, hanem a Bibliára halgass...

Egyébként a kérdésedben az van hogy Jézus feltámasztotta és Jézussal találkozott az az ember a túlvilágon. De hogy tudott találkozni amikor Jézus támasztotta őt fel és ő nem volt halot??? Jézus más mint mi, ő él mert ő nem ember, de az emberek egyszerűen megszűnnek létezni és semmi nem marad belőlünk. Különben értelmetlen lenne a feltámadás is...

2011. jún. 5. 12:03
 43/51 anonim ***** válasza:
Te nem iszol túl sok alkoholt? Csak mert valamitől nagyon tönkrement a szíved felfogóképessége. De lehet még a paráznaság is az oka.
2011. jún. 5. 17:43
 44/51 A kérdező kommentje:

rockerboy800

köszi a válaszodat, de Lukács evangéliumnak 16 os részében a 19-31 es igehelyeknél nem úgy tűnik, ahogyan te mondod. Mit gondolsz erről?

elolvastam egyébként a prédikátor könyvét, és ha jól értelmeztem arról beszél, hogy felesleges bármit is gyűjtögetni születés és halál közt, mert úgy is minden elvész az egyén számára, de az egyén visszakerül Istenhez.

2011. jún. 5. 17:50
 45/51 A kérdező kommentje:

és rockerboy800.

az emberi elme nem szűnik meg, mert akkor hogy lehetne feltámasztani? tehát maga az értelme biztos tovább él, hogy majd az Isten megítélje és felélessze...vagy tévedek talán?

egyébként én azt írtam a kérdés alatt, hogy Krisztussal, nem Jézussal.

Victor 06.

ezt kinek írtad? :)

2011. jún. 5. 17:54
 46/51 anonim ***** válasza:

Elolvasom és megígérem hogy visszaírok:) De amúgy a Bibliában vannak bőven jelképek. És beszél arról is hogy az embernek kifizetődik minden bűne a halálakor, csak most nem tudom pontosan hol... Viszont a Prédikátor könyvében az hogy a halál után nincs semmi cselekedet, okoskodás, tudomány, ez mit mond neked? Nekem egyértelműen azt mondja hogy a halál után öntudatlanok vagyunk, hisz ha nem cselekszünk meg a többi akkor nem lehetünk öntudatunknál sem.:) És a prédikátor könyve az szerintem nem jelképes dolgokról beszél, ezt azért gondolom észrevetted:)

Valamint írja a Biblia hogy örök tűz. Nos, az örök tűz lehet annak is a jelképe hogy azok az emberek akiket nem támaszt fel isten, azok örökké meghalnak... Ha jól tudom az örök halált hívja úgy a biblia hogy gyehenna, a halált amiből még feltámad az ember, azt pedig seol-nak.

2011. jún. 5. 19:21
 47/51 A kérdező kommentje:

De nem lehet, hogy pont azt jelenti a halál utáni "rész" az embernek, hogy ott már nem tud mit tenni azért, hogy "bizonyítson", vagyis ezt a születés és halál közti állapotban kel megtegye, vagyis a tudás, tett mit sem ér akkor...?

persze itt jöhet a következő kérdés, hogy akkor ez az ember, vagy az az ember miért ennyit, vagy annyit él, és hogy ez igazságos e, de ezt is fel lehet oldani...gondolom abban egyetértesz, hogy az egyik embernek mittudomén 10 év a másiknak meg 80 év jutott, hogy felismerje az isteni igazságot, de ez Isten szemszögéből igazságtalan lenne...hogy valakinek csak ennyi van a bizonyításra, van akinek meg csak annyi...:)

köszi a válaszod egyébként

2011. jún. 5. 19:49
 48/51 anonim ***** válasza:
Rockerboynak írtam... Nekem a Prédikátor könyvében azt jelenti hogy nincs a halál után semmi cselekedet, okoskodás és tudomány, hogy az elkárhozott emberek a pokolban CSAK szenvednek és szenvednek és szenvednek. Nincs semmi a pokolban ami jobbá teszi azt a helyet. Nincs filozofálgatás Istenről, mert mindenki tudja már ott hogy van Isten, csak már késő van a vele való megbékélésre. Nem tudnak ott már se megtérni, se hinni, se üdvözülni, se jót vagy rosszat tenni, hanem csak sírni meg ordítozni a büntetés fájdalmaitól. A halál kínokkal teli a bűnösöknek. Nincs békesség a hitetleneknek. Megállás nélkül éjjel-nappal gyötrődnek, remény nélkül hogy valaha is kiszabadulhatnak onnan, örökre elveszve.
2011. jún. 5. 22:38
 49/51 anonim ***** válasza:

így van, nem tudnak már CSELEKEDNI sem, ezért nem tudnak sírni sem! Vagy a sírás az mi? az nem cselekvés?

És persze Isten nyílván igazságos ha örökké bünteti az embereket ugye? hogyne, persze... pár tíz évnyi bűn miatti örök szenvedés. Ez aztán az igazságosság és szeretet... Legalább majd ha lesz gyerekem, akkor ha valami rosszat csinál, tudom hogy büntetem meg érte: Minden egyes nap, még öreg korában is levágok neki tíz pofont meg hasbarúgom hogy had fájjon neki, hisz ellopott öt éves korában egy csokit a boltból. Na, ez á, az igazságosság, nem beszélve hogy te szerinted Isten meg örökké szenveszteti az embereket...

2011. jún. 6. 07:08
 50/51 A kérdező kommentje:

Srácok. :)

Nem lenne egyszerűbb abban maradni, hogy az ember értelme tovább él, de mégsem örökké tartó kínokat megélve, és az Isten részéről új lehetőséghez jutva, hogy maguktól lássák be a valóságot?

Így megmarad mindkettőtök szava igaznak, hiszen Isten igazságosságának sem csorbul az éle, plusz az emberi elme is örökké létező marad.

köszi a válaszokat egyébként

2011. jún. 6. 17:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!