Hany eves a fold a Biblia szerint?
A zsidók pillanatnyilag 5771-et írnak. Ők a teremtés dátumától számolják az éveket. Sok 'utánnaszámoló' szerint ez nem egészen pontos. De mindenképpen elmondható, hogy körűlbelűl 5700-6000 évvel ezelőtt teremtette az Isten a mindenséget, így a Földet is az első napon.
Üdv: én lászló
Szia!
Ahogyan Laci is leírta előttem a Biblia szerint a Földünk kb. 6000 éves.
Nos ez a szám a mai tudományos világkép hátterén nevetségesnek tűnhet azonban két dolgot érdemes figyelembe venni. A Biblia szemlélete gyökeresen eltér az általában uralkodó történelemszemlélettől. Az evolúciós felfogás szerint egy folyamatos fejlődés, felívelés jellemzi az emberiséget és annak történelmét, míg a Biblia ennek éppen az ellenkezőjéről, a szüntelen és egyre erősödő hanyatlásról beszél, amelynek kiindulópontja a kezdeti tökéletes állapot volt. Így nincs szükség millió vagy milliárd évekre ennek eléréséhez. Másrészt pedig Szentírás arról is tudósít bennünket, hogy kb. 5000 évvel ezelőtt egy világméretű özönvíz pusztított el mindent, ami alapvetően megváltoztatta a Földet lehetetlenné téve bármilyen találgatást a múltra nézve. Ennek számos bizonyítékai vannak. Ha ezeket valaki figyelembe veszi, akkor már nem is olyan lehetetlen ez az időpont.
Üdv. Péter
Gratulálok Lászlónak és Péternek, pedig állítólag olvassák sűrűn a bibliát, de állításukkal ellentétben ilyen nincs a bibliában, hogy 6000 éve lett volna a föld teremtése.
Mit ír akkor a biblia?
Olvassuk együtt:
Kezdetben teremtette Isten az egeket és a földet.
Mikor?
Kezdetben!!!
Aki nem tudta gyorsan elolvasni, leírom újra: kezdetben. Ez egy nem meghatározott időben történt, hanem még azelőtt-így bátran mondhatjuk az örökkévalóság idejében történt. Ez nem az időben volt. Kezdetben volt az Ige (János evang.) Ő is kezdetben volt- még az idő előtt.
Isten nem osztotta meg ennek titkát, mit jelent pontosabban a kezdet.El kel fogadnunk, hogy még az idő előtt történt.Mielőtt lett pl.világosság.
Teremtés történetnél olvassuk tovább: a föld kietlen és puszta volt.
vajon hogy lehetett kietlen és puszta, ha Isten csak jót teremt?
Áthidalom a magyarázatokat: a megfejtés, hogy a "föld teremtetett" és a "kietlen és puszta" kifejezések között hatalmas "idő" telt el és volt egy katasztrófa,(büntetés) amely víz által pusztult el, mert azzal folytatódik, hogy Isten szelleme lebeget a vizek felett.
Tovább nem magyarázom, olvashatjátok egyedül is, csak csodálkozom, miket írtok :D
Ezek nem allegóriák barátaim, ideje lenne elhinni a bibliát, sokkal több van benne, mint ti pórbáljátok korlátozni.
Tudom Péternek minden allegoria, amit nem írt meg akárki professzor akármikor :D
Biblia alapján tehát nyugodtan lehet a föld több millió éves, ne beszéljetek szamárságot. Nem úgy van ahogy írták, abszolut nem. Valami szemellenző miatt nem tudnak olvasni.
A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 09:17
" És lőn Ádám egész életének ideje kilenczszáz harmincz esztendő; és meghala.
Éle pedig Séth száz öt esztendőt, és nemzé Énóst.
És éle Séth, minekutánna Énóst nemzette, nyolczszáz hét esztendeig; és nemze fiakat és leányokat.
És lőn Séth egész életének ideje kilenczszáz tizenkét esztendő; és meghala.
Éle pedig Énós kilenczven esztendőt, és nemzé Kénánt.
És éle Énós, minekutánna Kénánt nemzette, nyolczszáz tizenöt esztendeig, és nemze fiakat és leányokat.
És lőn Énós egész életének ideje kilenczszáz öt esztendő; és meghala."
És így tovább, és így tovább.
A Biblia közli Ádám leszármazottjainak korát, hány éves korukban nemzettek utódokat. Kiszámolható az özönvíz, a Babiloniai fogság, Krisztus eljövetelének időpontja, stb.
Isten igéje nem közli, hogy most hány éves a Föld, de hogy állíthatna ilyet, hiszen ha i.sz. 567-ben olvasod, akkor kb.4500 éves, ha ma, akkor kb.6000 éves. A kezdet, az kezdet. Egy valami a sok közűl biztos hogy igaz, nem több millió éves. A Biblia semmi esetre nem állít ilyet.
Még valami: Minden ami van, azt Isten teremtett. Ő teremtette a mennyet a földet, a vizeket és mindent, mi ezekben van. De nem csak a teret teremtette, hanem az időt is. Ő ura az időnek. Ha nem lenne az, akkor nem Isten, nem mindenható. Mikor teremtette az időt? Elárulja: Kezdetben... Az első napon. Így kezdődött a teremtés. Teremtette az időt (kezdetben) a teret (mennyet és a földet), a fényt a színeket (legyen világosság). Ez az első nap. AZ ELSŐ NAP, és nem évmilliók. Lett este és lett reggel, első nap.
Tévedsz Laci! Akkor is tévedsz. Sehol nincs írva amit mondasz, hogy első nap lett teremtve a föld. lehet neked így tanították,de bátorítalak olvasd újra. teremtéshez az a szó szerepel kezdetben. Ennél közelebb nem tudunk menni.
Gondolom akkor simán elfogadod hogy Isten kietlent és pusztát teremtett :D
Kérlek szépen leírom neked mivel kezdődik az első nap:
1.móz.1 .3. És mondta Isten legyen világosság.. . .
Na, itt kezdődik. Olvasd újra, te érted félre.Előtte nem az első nap leírása van, valamit félreértesz.
(Zárójelben jegyzem meg, ez inkább újrateremtésnek tűnik, ...de ebbe most nem mennék bele :D )
-és írok valamit és kérlek ne vedd magadra teljesen, de ilyenek, mint te, akik félreértik, félremagyarázzák a bibliát- miattatok röhög rajtunk az egész világ. Hogy lenne már 6000 éves a föld? Tudomány is bizonyítja és nem mond ellent a bibliának. Az más dolog, hogy nem érted.
Újból kérdezem: miért nem olvasod el csak a teremtés könyve első pár versét? max. 2 percedbe telik és hátha besüt a fény? :)
A biblia mindig előtte járt a tudománynak és a tudomány azokat bizonyítja, amiket a hívők-elvileg- már rég tudnak.
ha nem érted meg pl. hogy volt a föld teremtése és az első nap között egy hatalmas időszak, akkor fogalmad sem lesz honnan jöttek pl. a démonok, de sok egyéb dolgot sem fogsz érteni. Majd csatlakozhatsz Péterhez, aki frappánsan úgy oldaja meg, ha nem ért valamit- elnevezi allegoriának :D
A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 11:01
A saját szórakoztatásomra elpróbálom képzelni, hogy a 'tévedhetetlen' tudomány valót állít, és valóban a véletlen evolúció alakította a természetet. De nem hanyagoljuk el eközben Isten szavát, melyet napjainkban a Biblia foglal össze. Több millió éves a föld, és léteztek úgynevezett dínók, melyek kihaltak valami "csoda" folytán.
Akkor azt lehet állítani, hogy az első értelmes emberpár megjelenése előtt a világban volt a halál, hiszen maga az evolúvió is az erősebb marad fent, mely jobban tud alkalmazkodni alapon szelektálódó folyamat. Ennek én tulajdonképpen örűlhetnék, mint hívő, hiszen nem az ember által jött be a halál a világba, hanem Isten teremtette, hogy mindannyian egyre tökéletesebbé váljunk. Akkor úgy hiszem, hogy ezt az emberiségre nem lehet rákenni. Ez alapjában véve jó.
Ezek után, mint hívő, te mit tudsz kezdeni a bűnesettel, hogy miképpen jött a halál a világba, mit tudsz kezdeni Pál szavaival, hogy "Annakokáért, miképen egy ember által jött be a világra a bűn és a bűn által a halál, és akképen a halál minden emberre elhatott, mivelhogy mindenek vétkeztek;" Rm 5,12
Hova tudnánk tenni Krisztust? Mit váltott meg értünk? Arról szól a Biblia, hogy rajta kívűl nincs bűntelen ember. De miért vagyunk bűnösek? Mit kellett volna őriznünk az édenben, hiszen Isten ezt is mondta, hogy őrizzük, de kitől is?
Lehet, hogy te úgy hiszed, hogy Péter sok mindent mellémagyaráz, és nem tudom, hogy ennek mennyi a valóságalapja, de azt tudom, hogy az ilyen fajta tudomány összemosása Isten szavával csak nyakatekert logikai facsarásokat szűl.
Az igaz ember hit által él. Te a tudományban hiszel, én azt hiszem, hogy Krisztus van. A tudomány ad örök életet, vagy Krisztus? Kinek adatott minden, mert egy ember által ért minket kárhozat, éppúgy egy ember által van igazulás.
Laci!
Mivel nagylelkű vagyok, nem reagálok a provokációdra, csúsztatásokra.Amiket írtál, én nem írtam. Nem állítottam sem az evolúciót, sem a többit amit írsz. És nem a tudományba hiszek--és itt be is fejezem. :)
Bajban vagy, ha úgy vitatkozol valakivel, hogy hazugságot próbálsz rábizonyítani abban, ami el sem hangzott.
Felteszem nem velem van csak gondod, hanem eleve az emberi hozzáállásod ilyen. Térj meg, ha elfogadod keresztény felszólításnak. ...vagy amit akarsz .
Jobb lesz neked is, ha legalább vélt igazságokban vitázol.
A biblia alapvetően az emberrel foglalkozik, az ember megváltással- ez nem vitatéma.
Néhol viszont van utalás az emberiség előtti korszakokról, de mivel nem ez a kérdés alapja, ezeket most nem válogatnám össze, (tedd fel kérdésnek és szívesen beollózok párat) de mindnek alapja ez az ige, hogy Isten kezdetben teremtette az egeket és a földet. Tehát nem első nap, hanem kezdetben. Nem hiszem emiatt nem lennék hívő , mert ez valami istentagadás.
A föld emiatt nem egyenlő az emberiség teremtésével, bizonyára közelebb áll a milliókhoz, mint a 6000-hez és ez bibliai tény, legfeljebb félremagyarázod, de attól még az.
Ha már itt tartunk szerinted mi előzte meg hogy a föld kietlen és puszta lett, és azt hogy Isten szellem lebegett a vizek felett? hogy került sötétség a mélység színére?
Be kell látnod nem tudod és hogy erről elég szűkszavúan nyilatkozik a biblia. ha pedig így van, miért akarsz okosabb lenni istennél, aki nem véletlenül nem jelentette ki ezeket, és ennek egyik oka, a biblia az ember korszakával foglalkozik, nem az azt megelőző korszakokkal, pedig egyértelműen azelőtt is volt valami nem? :)
Már csak logikusan gondold végig, és ne akarj a világ közepe lenni, mert az emberiség nem az. Nem az emberrel kezdődött minden, csak a bilia fő témája ez.
Volt "idő" az emberiség előtt is!
Nem provokáltalak, és nem volt szándékomban megbántani, nem kell megsértődni.
Tehát úgy értelmezzem, hogy te úgy érted, hogy az Úr megteremtett mindent, majd történt valami. Ez az egész fene tudja mennyi idő volt. Ebben a korszakban éltek a dínók például. Szólj, ha rosszul értem.
Majd eltörölt mindent, a föld és a menny (mennyek)kivételével, a Napot a Holdat (bár nem tudom, hogy ezeket miért kellett újra), a növényeket, állatokat, majd egy új fajt, az embert. Érdekesen hangzik. Ha megnézzük az eredeti talált helyen lelt dinoszaurusz fosszíliákat, majd "mellé tesszük" a rekonstruált dínócsontvázakat, akkor elég sok hipotézist, kitalációt vélünk felfedezni. Viszont én úgy olvason a Biblbiát, hogy Isten mindent, amit teremtett "igen jó" volt. Voltak óriások is az emberek között is. A genetikai, kvázi örökletes tulajdonságaink messzemenőkig csorbultak, megsínylették a bűnesetet, 'haldoklunk'. Nagy állatok, nagy gyíkok csontjait találják meg a 'tudósok'. Jé, maga Ádám is több, mint 900 évig élt. És a gyík, mely nem kicsit nő élete folyamán? Nézzünk meg egy varánuszt, gondoljunk bele, ha mondjuk 1200 évig él, hogy nézne ki? De persze minderre lehet legyinteni, viszont ez szerintem közelebb áll Isten igéjéhez, mint lovagolni egyetlen egy szón. Mégegyszer mondom, szerintem.
Azt állítod, hogy nem sok információt közölt Isten velünk ezzel kapcsolatban, pontosan ezt írod:
"Be kell látnod nem tudod és hogy erről elég szűkszavúan nyilatkozik a biblia. ha pedig így van, miért akarsz okosabb lenni istennél", illetve "és ne akarj a világ közepe lenni.." Egyrészt állítottam-e ilyet?
És te miért akarsz többet tudni erről a "korszakról", ha Isten gondolom veled sem közölt többet, mint amit én olvasok?
Krisztus szerinted melyik kezdetről beszél? A sok millió évről talán?
Mk 10,6 "De a teremtés kezdete óta férfiúvá és asszonnyá teremté őket az Isten. "
Mit ír Pál Krisztusról?
"Ámde a Fiúról így: A te királyi széked óh Isten örökkön örökké. Igazságnak pálczája a te országodnak pálczája.
Szeretted az igazságot és gyűlölted a hamisságot: annakokáért felkent téged az Isten, a te Istened, örömnek olajával a te társaid felett.
És: Te Uram kezdetben alapítottad a földet és a te kezeidnek művei az egek;
Azok elvesznek, de te megmaradsz, és mindazok, mint a ruha megavulnak. " Zsid1:8-11
Ez melyik kezdet? A sokmillió éves ez is? Vagy tudom, szerinted sok teremtés kezdete van?
Feltettem a halállal, Krisztussal kapcsolatos nagyon is "perdöntő" kérdéseket, miért nem válaszolsz arra?
De ha provokációnak érzed, kérlek itt álljunk is meg, mert nem szeretnélek sem megbántani, sem nem szeretném, ha sokoldalas vitafórumot kezdenénk egymással elbeszélve egymás mellett. Érdekes volt hallani egy ilyen véleményt is, de komolyan, még ha nyakatekert is volt számomra.
Szia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!