Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
17 éves lány vagyok, és támadt egy kérdésem. Ha valakivel lefekszem házasság előtt, de majd a férjem lesz, az paráznaságnak számít-e? A Biblia szerint?
honnan tudod h a férjed lesz-e?
meg mért lenne a szex bűn??
A házasságon kívüli szex bűn. (lásd: Mózes 22, 22-28; Mt 15, 11-22; Lk 15, 30; 1kor 6, 8-20 ;1kor 7, 1- ;Gal 5; 16-25... )
Az más kérdés, hogy ezt még egyes keresztény felekezetek sem veszik komolyan (lásd katolikusok), de a neoprotestáns gyülikben (Pl: golgota) illetve a protestáns felekezeteknél, ahol a biblián alapul a tanítás, ott erre nagy hangsúlyt szoktak fektetni (a baptistáknál és a szabkereseknél legalábbis jellemző, hogy nem csak prédikálnak erről a témáról, a többi felekezetet inkább csak hallomásból ismerem).
Az alap dolog, hogy szeressük embertársunkat,tehát jót akarjunk neki és nem a saját önző vágyaink alapján alakítsuk vele a dolgainkat.
A fogamzás gátlást ugyan nem tiltja a biblia, de kizárni sehogy sem lehet egy nem kívánt terhességet. (1kor 7, 5 szerint házasságon belül nem hogy tiltaná a szexet, hanem még fel is szólít rá; 1Tim 5, 8-ban pedig, bár nem pont férj feleség viszonyban, de arra szólít fel, hogy a hozzátartozóinkról (tehát a gyermekeinkről is) gondoskodnunk kell. Ez tízen akárhány gyereknél a mai viszonyok mellett aligha tartható, ráadásul én nem tudok olyan igehelyről, ami a fogamzásgátlást tiltaná.)
Ha történik egy ilyen" baleset" akkor:
a)elvetethetitek a gyereket (ami gyilkosságnak számít, és a lányt is rendesen meg tudja viselni lelkileg/fizikailag egyaránt)
b)összeházasodhattok (de nem feltétlen szerencsés, ha úgy indul egy házasság, hogy "kényszerből" kerültök össze, legalábbis szerintem)
bemásolt adat innen : http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
felejtsd el a megkötéseket, bármi jellegűek is!
Azt tedd amit te akarsz, hallgass a szívedre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!