Szerintetek a Jehovák vagy egyéb szekták fognak elkövetni tömeges öngyilkosságot 2012 miatt?
1." Ha valami nem tetszik, akkor ennek meg annak mondta, ha tetszik, akkor mindenkinek, ez érdekes... "
Ez épp azokra jellemző,akik nem fogadják el Isten királyságát,és a vele járó munkát ! " nem kell azt.. ugyanmár, csak higyj... ne menjetek.. " stb.
Az emberek teszik azt, ami nekik KÉNYELMES, legyen akár erkölcsi akár egyéb terület.
Házasság? - nem kell azt, ismerjétek meg egymást ! éljetek együtt .
Homoszexualitás? - ugyan , nem tehet róla, hisz betegség.. ő csak úgy más.
Lopott? - ugyan. megélhetési bünöző.
Pogány szokásokat tart? - dehogy, ez csak a szeretet. Én nem azért ünneplem, mert az ősi kelták...hanem mert emlékezek.
az ördög a világosság angyalának adja ki magát.
Házankénti munka? nem adtam rá választ?
MÁTÉ: 28:19. parancs. De ha nem ezt az egyetlen verset nézed, FIGYELD MEG KÉRLEK Jézus MUNKÁSSÁGÁT ! Galileiától-Kapernaumig-Júdeától-szamáriáig: HIRDETTE, ismétlem: HIRDETTE ISTEN KIRÁLYSÁGÁT.
Pál apostol történelmi útvonalait láttad már? HONNAN HOVÁ UTAZOTT, üldözések közepette?
Melyik könyvben olvasod, hogy NEM KELL MENNI? Isten hírével? Még van egy ilyen közmondás is: " Menj,Isten hírével "
Mit gondolsz KÖZÜLÜNK KINEK SZÁRMAZIK HASZNA abból,hogy lejárjuk a lábunkat?
Gondolkoztál már azon, hogy NEKÜNK ebben mi lehet a JÓ?
- az , hogy ENGEDELMESKEDÜNK JEHOVÁNAK és MEGPRÓBÁLJUK MEGMENTENI AZ EMBEREKET A VÉGIDŐBEN ! "
Ez egy önkéntes munka ! Ehhez nem kapunk sem pénzt, sem időt, hanem MI VÁSÁROLJUK MEG A PÉNZT és az Időt.. hisz benzint tankolunk, szabadidőnkben elmegyünk házanként.. na ha TUDJUK A FOGADTATÁST. Felkutatjuk Jézus elveszett juhait. Az olyan személyeket, akik NYÖGNEK ÉS SÓHAJTANAK és akik KERESIK Istent, és keresik a MIÉRTEKRE A VÁLASZT.
A társulatnak, vagy a vezetőtestületnek szerinted mi érdeke, hogy én vagy testvérem menjen házanként??
Mit látsz ebben a tevékenységben? Pénzt vagy haszonszerzést?
Miért nem lehet megérteni, hogy HITBŐL és JÉZUS KÖVETÉSEKÉNT tesszük ezt a munkát!
Igenis nagy a különbség a házalás és a házankénti munka között. óriási.
Hisz az egyik egy feladat, a másik egyfajta kihasználása az embereknek.
Nem tudom érthetőbben elmondani.
JEHOVA TANUI szervezetén teljesednek Isten modern kori népére vonatkozó próféciák.
Jelenések könyve... matematikai pontossággal. Ez viszont kemény eledel.
" Tetszett a katolikus egyház téma ".. nem minősítem az a vallásnak nevezett mamutszektát.
Szekta = szakadás, elszakadni az eredetitől.
Jézus nem volt katolikus azt hiszem.. NAGYON NEM.
mi több hosszú hajú , fehér bőrű és ijesztő kék szemű sem, hiszen TÖKÉLETES ZSIDÓ ( tehát kreol ) férfi volt.
A démoni Jézus-figura és a süveges piros ruhás mikulások , illetve a bálványaik és a gyilkosság- a vér, ami a kezükhöz tapad. magáért beszél.
jelenések könyve: " démonok lakóhelye, nagy babilon "
"1." Ha valami nem tetszik, akkor ennek meg annak mondta, ha tetszik, akkor mindenkinek, ez érdekes... "
Ez épp azokra jellemző,akik nem fogadják el Isten királyságát,és a vele járó munkát ! " nem kell azt.. ugyanmár, csak higyj... ne menjetek.. " stb.
Az emberek teszik azt, ami nekik KÉNYELMES, legyen akár erkölcsi akár egyéb terület.
Házasság? - nem kell azt, ismerjétek meg egymást ! éljetek együtt .
Homoszexualitás? - ugyan , nem tehet róla, hisz betegség.. ő csak úgy más.
Lopott? - ugyan. megélhetési bünöző.
Pogány szokásokat tart? - dehogy, ez csak a szeretet. Én nem azért ünneplem, mert az ősi kelták...hanem mert emlékezek.
az ördög a világosság angyalának adja ki magát."
Bocsánat, de itt miről beszélsz? A felvetés a következő: Ha valamit rendben találtok az írásban, de az a vád ér benneteket, hogy ezt nem nektek mondta, hanem például a zsidóknak, akkor rögtön jössz, hogy a teljes írás Istentől ihletett, ha meg nem tetszik (pl ne járj házról házra Lukács 10,7) akkor azzal jöttök, hogy ezt a 70 tanítványnak mondta.
"Házankénti munka? nem adtam rá választ?"
Nem, nem adtál rá választ, mert Krisztus nem egy szütyővel a vállán kóricált, kiadványokkal a kezében öt percre megállva a kapuba hirdetni, hogy Isten neve Jehova, és közel a vég, hanem betegeket gyógyított, tanított, halottat támasztott fel, vaknak látást teremtett, és nem Ő császkált egyik kapuból a másikra, hanem betérve egy településre Őhozzá ment a nép.
Nem kell jönni mindig az érdekekkel, hiszen tudom, és szerintem mindenki tudja, hogy nem a pénzért csináljátok, a kedves kérdező nem is arra gondolt, hogy miért mentek. Miért hirdetitek Jehova nevét? Mert ez a kötelességetek, hiszen Jehova parancsolta, és ezéltal nyerhettek csak üdvösséget? Itt erre vonatkozott a kérdés.
"JEHOVA TANUI szervezetén teljesednek Isten modern kori népére vonatkozó próféciák.
Jelenések könyve... matematikai pontossággal. Ez viszont kemény eledel."
Hidd el, meg tudom rágni, de nem a Te fogad fog beletörni, hanem az enyém, a miénk, én meg vállalom. Melyek a Jelenések könyve próféciái, amik a Jehova Tanúin teljesednek be?
"A Biblia létrehozója, és az élővilág alkotója Jehova, Krisztus VELE EGYÜTT ALKOTOTT és teremtett minden mást,"
Nincs most kéznél a Bibliám, és nem merek igehelyet írni, nehogy helytelen legyen, de mivel ön úgyis ismeri a bibliát, ismeri azokat az igéket, ahol Isten határozottan kijelenti: Én, az Út teremtettem a világot egyedül,én vetettem alapot a Földnek stb. Tehát itt két eset lehetséges: 1. a Biblia ellentmondásba kerül önmagával-de ezt sem ön, sem én nem gondoljuk így. 2. Isten nem tesz különbséget önmaga és Jézus között. Ez már logikusabb. Miért? A választ a János evangéliumban találjuk meg: Mert az Ige ISTEN volt és ISTENNÉL volt. Az Út nem tett különbséget önmaga és a saját bedszéde között. Amikor azonban "az ige testté lett" akkor már különbséget tett.
" azonban Krisztus nem teremtő, hanem Jehova első TEREMTMÉNYE ! Tehát Krisztusnak volt KEZDETE, Jehova azonban öröktől fogva van ! Nincs kezdete ! "
Ezzel csak az a baj, hogy Krisztust a Biblia soha nem nevezi teremtménynek. Ő a Fiú, az Elsőszülött, sőt: Egyszülött! Miért? Mert az Isten az Atya, ő meg a Fiú. Mi teremtmények vagyunk, az angyalok is teremtmények, de ő az Egyszülött Fiú, erről szól a példázat a gonosz szőlőművesekről is.
Jézus Isten Igéje, és ilyen formájában nincs kezdete. De amikor az Atya kibocsátotta a beszédét és az különvált tőle, akkor lett Jézus. Viszont mivel tudjuk hogy a világ teremtése előtt nem létezett az idő sem, és Isten maga is az időn kívül él, azt is tudjuk, hogy ez a kérdés: Jézus később volt-e, logikailag értelmetlen. Hiszen akkor még nem létezett az idő, ami ezt mérje.
Azonban valóban nem egyenlőek, hiszen az Atya nélkül nem lenne a Fiú,ebben készséggel egyet értek.
Házalás: Engem ugyan nem zavar, bár Jézus megmondta a Lukács evangéliumban viágosan: ne járjatok házról házra. Azt is tudjuk, hogy az őskeresztények ezt nem tették (meg is ölték volna mindet) hanem megbízható emerek házaiban maradtak és oda jöttek az emberek. Erre azért volt szükség, mert nem voltak zsinagógáik vagy imaházaik, hiszen üldözöttek voltak. Nem úgy mint a jehova tanúi hogy nem szerették őket, hanem úgy, hogy kivégezték őket. Nagy különbség.
Pál apostol azt is mondta: ne legyetek sokan tanítók, mert nekik nagyobb a felelősségük. (nem emlékszem melyik levélben de kikeresem majd, ha érdekli). Önöknél viszont mindenki tanít, bár maga sem érti a bibliát így a legtöbbször a vak vezet világtalant kategória alakul ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!