Szerintetek a Jehovák vagy egyéb szekták fognak elkövetni tömeges öngyilkosságot 2012 miatt?
Kedves Ildikó!
Van egy ötletem: Meg se próbáld megmagyarázni a sabbat és a szombat nap kapcsolatámak nem helyes voltát, mert amit a kereszténység és vasárnap kapcsolatáról írtál messziről érződik, hogy lövésed sincs ezek történelméről és kialakulásáról. De én sem folynék bele, hiszen csak itt a gyk.hu-n is beírod a keresőbe, hogy sabbat vagy szombat nem egy helyen ki lett tárgyalva. A watchtower-en található hittételek kb. 40-60%-ba csak (!) a Biblia szövege alapján bele lehet kötni, hogy mekkora féligazságokat állítanak, azaz félhazugságokat. Ennek csak szélét érintettem a válaszommal. Ebbe én nem mennék itt bele, hiszen a kérdés nem erre vonatkozott, de ha nagyon igényled egy "démoni ember" köpködéseit, akkor szívesen elküldöm neked privátba.
Mivel ez nem egy chat oldal, hanem feltett kérdésekre hozzá értő válaszokat váró emberek oldala, így mivel már válaszoltam rá, így ide többet nem írok.
Visszatérve: Mindazon szekták, felekezetek, gyülekezetek, egyházak, kiknek tagjai "élvezik", és csodálják Isten teremtő alkotásait, törvényeit, kik Krisztus áldozatát magukba fogadva hittel megtértek bűnös cselekedeteiktől, azok elképzelhetetlen, hogy bármiféle öngyilkosságot kövessenek el.
Pál apostol, Jézus és az I.századi keresztények nem megvédték Jehovát, Istent, hanem az evangéliumot hírdették, annak ellenére, hogy megkövezték, felakasztották, megölték őket. Rosszul látod.
Nem azt mondtam, hogy nincs benned szeretet, hanem, ahogy írsz, 'tanúskodsz', az nem Krisztusi. Teljesen kiforgatod kényed kedvedre a szavakat.
Ezt meg hol olvastad?: "Jézus nem védelmezte elszántan Jehovát? Dehogynem. Mindig, amikor rágalom érte kiállt mellette"
Olvasd már el légyszíves az evangéliumokat, Krisztus nem Isten pajzsaként jött, hanem betölteni a törvényt, hirdetni Isten országának eljövetelét, hogy mindenki, aki hisz őbenne örök élete legyen.
Mivel engem érdekelt a Jehova Tanúinak tanításai és beszélgettünk a tanúkkal és ők is azt tanácsolták "nem mintha nem ezt tettük volna eddig is", hogy nézzünk utánna több helyen is, több fordításban. Nem vagyok sem katolikus, sem jehova tanújam, sem semmilyen gyülekezet tagja, hanem Istenhívő keresztény vagyok, aki Krisztus tanításait próbálom követni. Neked is ezt tanácsolom, hogy nézzél utánna több helyen is, és ne csak azt az egy fordítást olvasd. Több hibát is véltem felfedezni az Őrtorony féle fordításban. Nem mintha lenne egy tökéletes is.
Attól, hogy nem vagyok 'tanú', akkor valószínűleg én látom rosszul szerinted, én is démoni hatalom alatt vagyok? Ha ezt így hiszed, akkor ki az, aki nem tölti be a szeretet Istenének akaratát?
Kedves László ! Igen nagy munkát fektettél abba, hogy megpróbálod az Őrtorony társulat és a tanításaink kiforgatni.Ezért én is veszem a fáradtságot és válaszolok neked:
1./ Kicsit furcsának találom, hogy levelet írtál a társulatunknak, melyben kritizálod a tanaikat. Ha te annyira meg vagy győződve SAJÁT, ismétlem: SAJÁT igazadról, mit törődsz holmi tanításokkal? hisz te, aki felügyeled a bibliafordításokat és ahol lehet kritizálod, úgyis legyőzhetetlen tudósa vagy az evagngéliumoknak, tehát hagy beszéljenek JEHOVA szolgái, ügyet se vess rájuk. nemhogy tollat ragadj és írj. Ugyanmár !
2./ " Ti úgy jöttök hozzám mint akik tanítjátok az igazságot..stb. " így fogalmazod leveled. Kérdésem: válaszoltak rá a testvérek ? :) - szerintem nem. Ha mégis, minden tiszteletem az övék. MIlyen alapon kéred te számon a munkánkat? A mi munkánkat ( konkrétan a házankénti prédikálást ) Jehova és Jézus felügyeli,így aztán ők is kérhetik számon. Ám legyen. kicsit sok jogot formálsz magadnak, de nem baj az, így szeretünk. :)
3./ " a legsarkalatosabb az isteni név: JHVH "
már megint témánál vagyunk. A JHVH-t sosem ejtették így, mert KIEJTHETETLEN ebben a formában. A zsidóság HASZNÁLT magánhangzókat, amikor Isten nevét kiejtette, de nem írt magánhangzókat. Ez nem azt jelenti, hogy nem mondták ki sehogy, csak úgy le volt írva. A magyar nyelvben a helyes kiejtési mód a Jehova. Egyébként sincs ennek jelentősége, csak egy kifogás általában arra, hogy miért nem az igaz Istent szolgálják. "Nem így ejtették ki, nem úgy ejtették ki..aztán végül NE EJTSÜK KI SEHOGY ". ugyan ! az isteni nevet MEG KELL SZENTELNI. ezért használni kötelező.
4./ Az hogy ÚR -szóra fordították az isteni tetragammának megfelelő JHVH nevet, nem mondja közülünk senki, hanem TÉNY. Benne van a katolikus fordításban az első lapon, hogy "Úr szóra fordították a JHVH" nevet.
Mi múlna azon, ha tudnád, KI fordította az Új világ fordítású bibliát?? Jehova Tanúi nem óhajtanak dicsőséget szerezni maguknak, egyetlen kiadvány sem tartalmazza a szerző nevét, mert egész BIZOTTSÁG és sok-sok személy közös munkájának eredménye az irodalom, melyet terjesztünk. Jehova szelleme ami fordította, Jézus Krisztus maga. Ez kielégítő válasz?
5./ A sabbatot az ókori Izrael kapta, és addig volt szószerinti jelentősége a 7-ik nap megtartásának, míg el nem jött a MEGVÁLTÓ - Jézus , aki ennek MÁS ÉRTELMET ADOTT. A sabbatot sajnos a farizeusok, akik Jézus kivégzését elősegítették kiforgatták, és elvesztette az eredeti funkcióját, melyet Jehova azért hozott törvénybe, hogy az emberek olyankor NE A MUNKÁVAL ÉS A MINDENNAPJAIKKAL fogalalkozzanak, hanem Istennel és az ő törvényével. Továbbá EMLÉKEZZENEK arra, hogy lesz egy "nagyobb " sabbat, amikoris az emberiség megnyugodhat és megpihenhet Jézus milleniumi uralmakor.
Szószerinti sabbatból olyan abnormális törvény-gyűjteményt csináltak, amik nem MEGNYUGVÁST, hanem ZAKLATOTTSÁGOT hoztak az emberekre. Jézust is többek között azzal támadták, hogy gyógyított aznap.
6./ Róma 2. fejezet/ zsidóság.
A zsidóságnak két jelentéstartalma van . Az izraeliták Jákob leszármazottai, akik választott nemzet volt, hisz Jézus ezen a vérvonalon született meg, ill. Jehovát kötötte az Ábrahámnak tett szövetsége. Így aztán a körülmetélkedés és a származás is bizony JELENTŐSÉGTELJES volt Jehova előtt. Olyannyira, hogy Krisztus váltságáldozata után is ELŐSZÖR A ZSIDÓK KÖZÖTT KELLETT HIRDETNI A JÓ HÍRT, MAJD AZTÁN A NEMZETEK KÖZÖTT
folyt.
azonban az " izraelita" szó jelentése: ISTEN VÁLASZOTTA.
Miután Jézus bevezette az új szövetséget és az ő váltsága lehetővé tette a nemzetek megtérését, már nem csak az számított "zsidónak", aki test szerint körül volt metélve, hanem aki a "szívét metélte körül " SZELLEMI értelemben megtisztította magát a hite által.
7./ Jehova mikor törölte el a sabbatot? nem törölte el, csak a hetedik nap megtartását törölte el. Mikor? Amikor Jézus gyógyított sabbaton, és fontosabbnak tartotta a szószerinti törvénytől a szellemi törvényeket, melyet a szeretet munkál.
8./ " Krisztusnak mi köze a bálványimádáshoz??" Amikor kenyérhez , pásztorhoz, és úthoz hasonlította magát nem azt mondta, hogy ezeket IMÁDNI kell, hanem a titulusát próbálta szemléltetni. A mivoltját. Szemléltetés nem egyenlő bálványimádás. !!
9./Gondolkodjunk, hogy is nézhettek ki ezek? Beképzelt fejjel, jól öltözött, giccses ruhában megjelentek, mint akiknek még van vagy húsz ruhája otthon, meg még nem tudni milyen küllemmel, de semmiképpen sem megtért emberek külsejével.
Ott állván Jézus színe előtt…minden rendben, méltó vagy az örök életre, csak sajna nem volt bemerítkezés….puff…kárhozat…"
- ezt írtad. A keresztelkedés egy JELKÉPES ÖNÁTADÁS, ha ez az itéletkor még nem történik meg, az nem jelent kárhozatot, ugyanis Jehova eldönti, hogy KI - MIÉRT VAGY ÉPP MIÉRT NEM KERESZTELKEDETT MÉG ! Jehova nem rugalmatlan. Ha armageddonkor valaki épp csak vonzódik Jehovához, de még nem tanulmányoz és nem is kereszelkedett meg, nem fogja elpusztítani. Miből gondolod hogy ilyet tenne?? A sziveket vizsgálja, tehát IGAZSÁGOSAN fog dönteni mindenki felől.
Azt nem tudom, kit vagy kiket értesz beképzelt, jól öltözött embereknek.... remélem nem azokat a testvéreimet, akik egy-egy gyülekezet vagy kongresszus alkalmával igyekeznek tisztességesen / ünnepélyesen megjelenni ezzel is kifejezve TISZTELETÜKET. mert ugye orbán viktort sem fogadják szabadidő ruhában, vagy farmerban, akkor engedd meg, hogy Jehovának is megadjuk ezt a tiszteletet. :)
8./ Krisztus miért alárendeltje Jehovának?
Nos, mert Ő maga jelentette ki, hogy az " ATYA NAGYOBB NÁLAM " továbbá Krisztus sosem tette magát egyelővé Jehovával, mert noha a legnagyobb a fiak között, mégsem TEREMTŐ, hanem TEREMTMÉNY. ne sértsük meg Jézust azzal, hogy kellemetlen helyzetbe hozzuk azáltal, hogy Isten helyére rakjuk, holott ő sosem akarta ezt.
9./ János 10:30: "Én és az Atya egyek vagyunk" aztán folytatja (3-ság firtató filozófia barátom ) így: továbbá TI IS LEGYETEK EGYEK VELÜNK. Nem személyi egységről beszélt Jézus, hanem AKARATI EGYSÉGRŐL, tehát EGY AKARATON VAN Ő ÉS JEHOVA, ÉS MI IS LEGYÜNK UGYANEZEN AKARATON.
megtanultam Jehova tanításaiból azt, hogy 1 + 1 + 1 = 3. NEM 1!
A szent titokként emlegetett istentriád babiloni gyökerei történelmi tények. Bibliai alapja nincs !
10/ ha Krisztus nem halhatatlan szellemszemélyként támadt fel, akkor hogyan?? nem belemagyarázás, hanem természetfölötti valóság.
Az igaz ember hit által él!
Nem a cselekedetekből lesz a hit, hanem a hit által a cselekedet! A jobb kezed ne tudja mit cselekszik a bal!
Lk10.7 "Ugyanazon házban maradjatok pedig, azt evén és iván, a mit ők adnak: mert méltó a munkás az ő jutalmára. Ne járjatok házról-házra." (!!!)
A Biblia nem a legjobb példákat hozza azokról, akik házról házra járnak. Itt az összes amit találtam:
1Tim 5,13 "Egyszersmind pedig dologkerülők lévén, megtanulják a házról-házra való járogatást; sőt nemcsak dologkerülők, hanem fecsegők is és más dolgába avatkozók, olyanokat szólván, a miket nem kellene."
Csel 8,3 "Saulus pedig pusztítá az anyaszentegyházat, házról-házra járva, és férfiakat és asszonyokat elővonszolva, tömlöczbe veti vala."
Tudom ,hogy a kérdés nem ez volt, viszont a Jehova tanuinak lenne egy megjegyzésem. Sem én sem Ők nem magasabb rendűek senkinél sem. Nem a Jehova szón kellene lovagolni, nem a JHVH-n. "A magyar nyelvben a helyes kiejtési mód a Jehova." Ez hogy jött ki???
Isten azt mondta magáról: "Hogy elhigyjék, hogy megjelent néked az Úr, az ő atyáik Istene, Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákób Istene."És monda Isten Mózesnek: VAGYOK A KI VAGYOK. És monda: Így szólj az Izráel fiaihoz: A VAGYOK küldött engem ti hozzátok." Nem az a lényeg, hogyan szólítjátok!
A cselekedeteitekkel kellene, példát mutatnotok : "Gyertyát sem azért gyújtanak, hogy a véka alá, hanem hogy a gyertyatartóba tegyék és fényljék mindazoknak, a kik a házban vannak."
Nagyon sok ember szerint a Jehova tanú ezzel a "házalással" is csak rontanak a helyzeten, mert a legtöbb ember zaklatásnak veszi. Rosszabbat tesznek, vele mint gondolnák! Nem érdeklődést váltanak ki az emberekben, hanem érdektelenséget! Az Ige hírdetést nagyon félre értelmezték. Soha nem akartam őket bántani, és nem is fogom! Sőt szivesen elbeszélgetnék velük, normál hangnemben (!)és nem azért, hogy kötekedjek velük, hanem azért mert kíváncsi vagyok arra, hogy ők hogy mutatnak példát és hogyan látják az e világi dolgokat! Kötekedés nélkül lenne pár kérdésem hozzájuk!
Hány szerencsétlen emberen segítenek, hány hajléktalant fogadnak be? Nem a feleslegedből adni, hanem a szükségedből adni, az a példamutatás! Ha azt lehetne hallani, hogy hány embernek adtak enni, vagy hajlékot, vagy ruhát,a gyülekezeten kívül? Arra felfigyelnének az emberek! Erre azt mondanák, hogy igen ez nagyon jó! Ez kell nekem is , ezt én is akarom, és akkor tisztelnék őket! De sajnos ezzel a házról házra járással, mégegyszer hangsújozom,/ én nem küldöm el őket és nem is kritizálom őket!/ rossz érzést kelltenek az emberekben,mert erőszakosnak tűnnek! Nem azt mondtam, hogy azok, csak, hogy tűnnek! Én nem akarom megmondani, hogy mi,jó és mi rossz, és azt sem hogy Ők mit tegyenek, az ő dolguk, és tiszteletben tartom! CSak azt szeretném kérdezni, hogy vajon adnak-e /velem együtt/ úgy az ellenségeiknek hogy nekik nem marad! Megsegítik-e velem együtt azt aki bántja őket. Csak remélni tudom, hogy igen!
A mai világban sajnos az a fontos , hogy hány és milyen telefonom van, mekkora tévém, és hányszor megyek nyaralni, milyen a ruhám. / Krisztusnak hány ruhája volt? Mit mondott az apostoloknak,hány ruhájuk legyen, mit vigyenek magukkal ha mennek tanítani, hirdetni? Ne vigyenek magukkal semmi!
Kedves Ildikó!A Jehova tanúi miért veszik támadásnak ha valaki feltesz egy kérdést? Egyből mindent támadásnak véltek! Hogy akartok így "tanítani", ha a kérdéseket támadásnak veszitek? Aki nem ismeri a Ti tanaitokat, és kíváncsi, nyilván kérdezni szeretne! De ha valaki kérdez azt mindjárt támadásnak veszitek, és aki nem borul elöttetek térdre azonnal az mindjárt az ellenségetek. Ha ilyen arogánsan, agresszívan és gyülöletkeltően próbálod meg az igazadat hajtogatni, és Jehova, Isten igéjét hirdetni, akkor nem sok követőre fogsz találni!
Javaslom próbáld meg inkább szeretettel!
" Szeressétek ellenségeiteket, jól tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek,
Áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, és imádkozzatok azokért, a kik titeket háborgatnak.
A ki egyik arczodat megüti, fordítsd néki a másikat is; és attól, a ki felső ruhádat elveszi, ne vond meg alsó ruhádat se.
Mindennek pedig, a ki tőled kér, adj; és attól, a ki elveszi a tiédet, ne kérd vissza.
És a mint akarjátok, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is akképen cselekedjetek azokkal."
Szerettel és tisztelette!
Isten áldjon benneteket!
Kedves Levélíró !
igérem önvizsgálatot fogok tartani az "agressziv" hangnem területén, mert én egyáltalán nem akartam és nem is bántottam senkit. A Jehova néven nem mi okoskodunk, hanem azok, akik ezt a nevet NEM ISMERIK, nem HASZNÁLJÁK és nem fogadják el. azoknak ELMONDJUK, hogy mi MIÉRT HASZNÁLJUK. Nem azért, mert ez a heppünk,hanem azért, mert így mutatkozik be a Teremtő a Biblia lapjain.
2./ a cselekedeink: nézzük a cselekedeteinket ! Előszöris MINDEN EMBERT MÉLTATUNK A SZEMÉLYES FELKERESÉSRE, ezzel megtisztelve őt, és személyesen neki ajánljuk fel- jobban mondja ajánla fel ÖNMAGÁT általunk - Jehova, és igér neki lehetőséget az örök életre. Könnyebb lenne leülni a tv studiójában, - mert erre nekünk is volna lehetőségünk, hidd el - de JÉZUS nem ezt mondta, HANEM 2-esével, HÁZANKÉNT küldte el tanitványait. Sem beszédkényszerünk nincs, sem zaklatni nem óhajtunk senkit, hisz akit vonz Jehova és keresi őt, az SZÍVESEN BESZÉL RÓLA és a szándékairól, akit nem annak pedig fél percébe kerülünk, és elküld bennünket. Jobban mondva nem bennünket, hanem aki minket küldött. Így aztán senki nem mondhatja az ítéletkor , hogy Ő NEM TUDTA, Őneki ezt nem mondták, hisz mire Jehova eljön megítélni a lakott földet, MINDENKI JÓL FOGJA ISMERNI A NEVÉT - ahogy már most is - és az módszereit is. Isten EGYIK FŐ TULAJDONSÁGA A SZERETET UTÁN AZ IGAZSÁGOSSÁG, így aztán Ő nem ítél el senkit, azért, hogy milyen a bőr szine, milyen a végzettsége, vagy egyéb tulajdonságai, hanem az alapján dönt, HOGYAN VISZONYULNAK ahhoz a jó hírhez, amit Ő képviseltet.
- Aztán vannak még cselekedeink bőven. Előszöris: önkéntes adományainkból látjuk el az egész lakott földet KIADVÁNYAINKKAl, melyeknek költségük van, de nincs áruk- ha megfigyeled. Egy kiskegyed v. sztori magazin sincs már 200 ft alatt, de mi INGYEN osszuk a kiadványainkat, azért, hogy ISMERD MEG A TEREMTŐT.
Az árvizeknél, a földrengéseknél nem csupán a testvéreinken segítünk, hanem MINDEN RÁSZORULÓN. - nem tudjuk eltartani és befogadni a hajléktalanokat, de kíváncsi vagyok rá, TENÁLAD MENNYI HAJLÉKTALAN él, mert ha tőlünk elvárod, hogy befogadjunk a családunkba hajléktalanokat, gondolom ezt te is megtetted már. - aztán mondjak még néhány EGYEDI ISMERTETŐ JELET? Tudod, nem fogunk fegyvert, inkább a testvéreink börtönben sinylődtek, és néhányukat ki is végezték, csak azért mert nem volt hajlandó megölni másokat PARANCSSZÓRA és nem vonultak be fegyveres szolgálatra. Ezt megtették orosz, kínai, amerikai és európai testvéreink is egyaránt. Jehova tanúin kívül MINDEN , azaz MINDEN VALLÁS hajlandó behódolni a császárnak.
Mi nem ölünk, hisz az életünk Istené, és más élete is az övé, azonban TÜNTETNI SEM MEGYÜNK és a mindenkori hatalom ellen nem támadunk, hanem engedelmeskedünk a felsőbb hatóságoknak. - míg katolikusok, pünkösdiek és hit gyülekezetből valók egyaránt elmennek időnként a Kossuth térre, Gyurcsány takarodj táblával.
Már sokszor leírtam, de ismét leírom: A HÁZANKÉNTI MUNKA JÉZUS KRISZTUS MEGBIZATÁSA ÉS NEM A MI TOBORZÁSI PROJEKTÜNK. H
folyt. - Teljesen mindegy úgymond nekünk, hogy MENNYI SZEMÉLY hallgat a szavunkra, azonban ha 1000 ember közül egyet megmenthetünk, az MEGÉRTE. Egy bányaomlásnál, egy földrengésnél, egy katasztrófánál MINDENT tüzetesen átkutatnak a mentő expedició katonái, csak azért, hogy MEGTALÁLJÁK AZT AZ EGYET, aki még életben van, és élni akar. Ezért kell HÁZANKÉNT felkutatnunk a tiszta szívüeket. Mivel ÖNKÉNTES a munkánk, sem anyagi, sem másmilyen HASZNUNK nem származik egy tanulmányozóból. Nem TOBORZÁST csinálunk.
Hogy megsegítjük-e ellenségeinket és adunk -e bármit bárkinek, azt Istenünk jól tudja. Ám el kell keserítselek, mert BÁRMIT ADSZ ÉS TESZEL, tökéletlenségben, bünben születtünk mindannyian, és ha NEM JEHOVÁT imádod és nem Ő az istened, hiábavalóság minden. Jehova KIZÁRÓLAGOS ODAADÁST, ÉS IMÁDATOT VÁR EL, így kezdődik a 10 parancsolat. :) Szemléltetés: MENNYIRE VAGY ELNÉZŐ ÉS TÜRELMES A SAJÁT GYERMEKEDDEL? ÉS MENNYIRE A SZOMSZÉDDAL, VAGY AZ IDEGENNEL? Én Jehováé vagyok, Ő az Atyám, így aztán Ő megbocsájthatja a büneim, és nem szorulok emberek jóindulatára, akik irreális elvárásokat támasztanak velem szemben, csak mert LÁTJÁK a különbséget Isten szolgái és mások között.
3./ Ha kérdeznek tőlünk, annak mi örülünk, és Jehova is örül, mert az azt jelenti, hogy valaki GONDOLKODIK ÉS kíváncsi az igaz Istenre. Ez a dolgunk. Nem vesszük támadásnak, feltéve, ha nem OLY MÓDON kérdezik, hogy nem lehet másnak vélni. Az információ sokféle lehet, látunk mimikát, halljuk a cinizmust, és nehéz időnként NEM támadásnak venni a kérdést. az ŐSZINTE ÉRDEKLŐDÉSTŐL azonban le vagyunk nyűgözve, és örömmel válaszolunk.
4./ úgy gondolod, nem szeretettel hirdetem a jó hírt? és nem lesz sok követőm? Nekem nem is kell követő, Jézust kell követni, nem engem, azonban Hála Jehovának sok személyt segítettem már hozzá az örök élethez, és keresztelkedtek meg azáltal hogy tanulmányozták velem a bibliát. :) mindenesetre köszönöm a tanácsot. Bár itt ezen a blogon - ami számomra új, és néhány napja regiztem rá - már elküldtek k.. anyukámba, és voltam már agresszív sőt őrült is, engem nem zavar. Mivel nem ismernek nem engem szapulnak, hanem AMIT MONDOK. A lényeg AMIRŐL beszélek sérti a fülüket. Tipikus esete az igazság előli menekülésnek.
Minden jót. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!