Szerintetek a Jehovák vagy egyéb szekták fognak elkövetni tömeges öngyilkosságot 2012 miatt?
Mondtam a szombatról véleményt? Még mindig csak felületesen olvassa el a kommenteket, és csak szajkóz. Még valami: nekem nincs egyházam, olyan értelemben mint Ön gondolja, és nincs politikai szervezetem. Nem kell hatalmas szavakat mondani, egyszerűkből is megérteném.
Krisztust mindannyian megfeszítettük, Ön is. Sajnálom.
Én az Önök álláspontját szorítottam az Önök másik álláspontjához. Ha a 10 parancsolat érvényes, akkor miért nem érvényes a hetedik nap törvénye, a szombat, mivel a hetedik nap a szombat, ha elhiszi, ha nem?
örömmel látom,hogy gépnél van, hisz azonnal válaszolt a leírtakra. Én most épp munkában vagyok, és ügyfeleim is voltak, ezért néha fel kell függesztenem az írást.
Előszöris , amit mondani szeretnék:
- Kérem ne tekintsen engem ellenségének, mert higyje el nem az vagyok.Ha önnek kérdései vannak, és őszintén szeretné tudni a választ ezekre, nem szükséges dobálni a szavakat egymásnak.
Ami az én vehemenciámat illeti - melyről már volt szó néhányszor - az az ALAPKÉRDÉSNEK szól, miszerint tömeges öngyilkosságot akarunk elkövetni 2012 miatt.
Az, hogy védelmezem a szervezetünket,és Jehovát egy reakció csupán a blőd baroságra, amiket ide és sok helyre kiírnak elvetemült emberek.
Az olyat,hogy tartunk-e motoszkaestet meg sem nyitom,mert olyan mélyre nem süllyedek, hogy efféle embereket akár szóra is méltassak.
Szóval SABBAT:
Jézus betöltötte a törvényt.
A sabbat egy olyan törvény volt, melynek SZÓSZERINTI betartását - akárcsak az állatáldozatokat - az ókori Izreaelnek kellett betartania.
A sabbat arra szolgált a zsidóság számára, hogy a 7-ik napon ELMÉLKEDJENEK és JEHOVÁVAL FOGLALKOZZANAK, akkor legalább CSAKIS vele törődjenek és ne a mindennapi munkájukkal. A farizeusok és akkori egyházi vezetők azonban ezen történnyel visszaélve egész gyűjteményeket írtak arra vonatkozóan, hogy mit nem lehet csinálni ezen a napon. Pl. Jézus, mikor prédikált a tanítványaival és elment a kalász mellett, leszakított egyet és ezt már "aratásnak" számították és bűnnek minősítették.
Jézus MEGHALT A BÜNEINKÉRT, mindannyiunkért kifizette a váltságdíjat, így FELMENTETT bennünket a büneink alól.
6 ezer éve ( ez történelmileg is bizonyított, nem csak vallási források szerint ) szenved az emberiség a bün következményeitől. A 7-ik évezred, a nagyobb SABBAT lesz a milleniumi év, melyen Jézus helyreállítja az emberi állapotokat a földön.Közvetlen armageddon után, amikoris megítéli a lakott földet.
Mi megtartjuk a sabbatot, mégpedig szellemi értelemben, olyan értelemben,amilyennek Jehova szánta: ELMÉLKEDÉS , TANULÁMYOZÁS.
Nem abban mutatkozik meg a sabbatunk, hogy nem nyomjuk meg a lift-gombját, mert az már munkának számít.. hanem abban, hogy JEHOVÁNAK SZENTELJÜK AZ IDŐNKET ÉS ENERGIÁNKAT, elmegyünk a gyülekezetbe, ahol tanulunk Róla és a tetteiről/tulajdonságairól.
Mi több : nem csupán a 7-ik napon tesszük ezt, hogy elmélkedünk Jehova dolgain, hanem más napokon is. Családunkkal és gyerekeinkkel tanulmányozunk és SOHA NEM felejtjük el, Ki is az Jehova.
A dolog summája: nem a betű szerinti törvény, hanem a szellemi törvény megtartása menti meg az embert.
Ilyen a böjt is.
Keresztelő János remeteként élt, elítélték.
Jézusra azt mondták: nagyétkű, iszákos, mert együtt étkezett az emberekkel...
szóval sehogy nem jó azoknak, akik nem akarják elfogadni az igazságot.
Természetesen nem tekintem ellenségnek, nem is tekintettem eddig sem. Ha a hirtelenségnek az eredeti kérdés miatt volt, akkor lenyugodhat,:) hiszen ha elolvassa az első hozzászólásomat, akkot én is marhaságnak és tudatlanságnak vettem a kérdést.
A tízparancsolattal az a probléma, hogy a sabbat a kőtáblán volt kétszer, éppúgy, mint a ne ölj, ne csinálj faragott képeket, stb., míg az áldozati törvények teljesen külön, nem kőtáblára vésve, mózesi törvénynek nevezzük. A sabbatról nincs szó, hogy mit elmélkedjünk, ott az van, hogy ne csináljunk semmit, szenteljük meg a nyugalom napját, éppúgy, ahogy Isten tette a hetedik napon. Ez kicsit értelmetlen lenne? Persze, hiszen a fának gyümölcséről evés tiltása is értelmetlennek tűnne! És mi lett belőle? Az, hogy szombaton ki mit, és mennyit csinálhat, azt a zsidók találták ki, és nem Isten. A törvényt el lehet olvasni, nincs benne, hogy ki mit csináljon, mit gondoljon, hogy elmélkedjen a nyugalom napján, hanem az van benne, hogy szenteld, meg, és ne csinálj semmit, DE amiről elszoktak felejtkezni, hogy az is benne van, hogy a hét többi napján csinálj meg mindent, végezd a dolgodat, magyarul azok ne a pihenés napjai legyenek, hanem a tetteké.
Tehát ne vegyem szó szerint, hogy csak Istent imádjam, hiszen ugyan ezen törvényben van az is, hogy a szombat napját szenteld meg, amit ne hogy szó szerint vegyünk...akkor én nem veszem szó szerinti értelmezésbe azt se, hogy ne ölj, csak szellemi értelembe? Ezek belemagyarázások, miszerint, nem kell szó szerint venni. Isten törvényei egyértelműek, tiszták: Ne ölj, ne paráználkodj, Istent imádd, ne csinálj faragott képet, ne csinálj szombaton semmit.....
Az meg nem ismérve a Jehova Tanúiknak, hogy utálatosak a nép előtt, mert nagyon sok társadalmi réteget, osztályt lehet még felsorolni, hogy ellenségeskedést vált ki a nemzetekből, de mégsem kiválasztott nép egyik sem.
Igen, az evangélium ÖRÖMHÍRT jelent, fejből idéztem, és nincs jelentősége, hiszen a HÍR azért hír, hogy TÁJÉKOZÓDJANAK és ÉRTESÜLJENEK abból.
A Biblia nem Jehova királyságáról szól?
a BIBLIA AZ elveszett és a helyreállított paradicsomról szól, a bűnbejutott emberiségről, a megmentésükről és az újvilág ( korábban édenkert ) létrehozásáról.
Nem Jehováról szól?
Ki teremtette az eget és a földet? Jézus? nem JEHOVA!
Ki teremtette az embert? Jézus? Nem JEHOVA!
Ki KÜLDTE EL FIÁT AZ ÁDÁMI HALÁLÉRT VÁLTSÁGKÉNT? JEHOVA!
Kiről prédikált Jézus? ISTEN KIRÁLYSÁGÁRÓL !
Ki az ATYA? JEHOVA!
Az egész teremtés és a teljes Biblia Jehováról szól, és arról, mit tett és tesz az emberiségért!
Többek között azt is Ő teszi, hogy itt most prédikálhatok nektek - amit ti úgy gyülöltök - de Ő gondoskodik rólatok ezáltal.
:)
Kedves Ildikó!
Finoman fogalmazva: igen tévelyegtek!
A biblia Krisztus első és második eljöveteléről szól, mint ahogy az Izrael népének ünnepei is ezt mutatták be!
Még hogy Krisztusnak nem volt, nincs, teremtő hatalma?Krisztus kapott minden hatalmat!
"Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett."
Minden felekezet, gyülekezet "lovagol" valamin! Pl: "szaladgálás" házról-házra, szombat, vasárnap, stb!
Igen! Isten tudja, hogy mi az amit én megteszek, vagy nem teszek meg! Most nem kibújni akarok a "szaladgálás" alól, mert nem itthon ülök a kényelmes bőr fotelemben ami nincs is! De ahogy Te támadsz, hogy én semmit nem teszek meg abból amit Krisztus tanított, azt Te honnan gondolod?
Nem csak úgy lehet "tanítani, hogy megyek házról-házra! Példamutatás! Példamutatás azzal ahogy Krisztust Próbálom követni! Adni önmagadat! Megtörni önmagadat másokért! Te meghalnál az ellenségedért? Erre Krisztus képes volt! Krisztus erre is tanított többek között! Add magad másokért! Persze nem vagy tökéletes ahogy én sem!
Kíváncsi lettem volna és még az is vagyok, mert egy kérdésre sem adtál választ! Mellé beszélsz! Ebből az tűnik ki,hogy nem tudod a választ,és sok helyen csak a nagyotmondás látszik, hogy hogyan magasztaljátok fel magatokat!
Egy dolognak örülök!!!! Nagyon hév vagy! "vajha hideg volnál, vagy hév". Lehet, hogy sok mindent esetleg rosszul látsz, vagy a tanúk rosszul látnak, mint ahogy én sem vagyok tökéletes! Csak azt tanácsolom, hogy más oldalról is vizsgáljátok meg a dolgokat!
Ne vedd támadásnak, nem annak szántam! Én is pont egy másik oldalt próbálok megmutatmi Neked, mert velem együtt Te sem és az egyházad sem tökéletes!
Nem vagyok katolikus!
Minden Jót!
Üdv!
Az utolsó komment írójának válaszolok- sorban.
A Biblia valóban Krisztus első és második eljöveteléről szól, többek között, de ezen kívül a fő témája, Jehova teremtése, az emberiséggel kötött szövetségei, a váltság Krisztus által az ádámi bűnért, ill e világrendszer befejezése, jelenlegi történelmi események kibontakozása, - mint utolsó napok jelei és eseményei - ill Krisztus ítélete az emberiség felett, és 1000 éves milleniumi uralma a Földön. - és még sok más.
A Biblia létrehozója, és az élővilág alkotója Jehova, Krisztus VELE EGYÜTT ALKOTOTT és teremtett minden mást, azonban Krisztus nem teremtő, hanem Jehova első TEREMTMÉNYE ! Tehát Krisztusnak volt KEZDETE, Jehova azonban öröktől fogva van ! Nincs kezdete !
Írod még: " Adom önmagam " - ???? ez miért Krisztus követés? Mást nem tudsz adni, csak magad. VV Éva is önmagát adja! hasra ne essek ezen a nagy áldozaton,hogy adod magad ! Köszönjük,hogy nem mást adsz,hanem magad.
"Te meghalnál az ellenségedért? " - szegezed nekem ezt a kérdést: vissza kérdezek: " Te már meghaltál egy ellenségedért is ?" -mert egy olyan élethelyzetről beszélsz, ami nincs. Nem tudom erre a választ, és nem mondom azt,hogy Igen, mert nem biztos, de azt sem hogy Nem.
Ez olyan kérdés, mint amit Jézusnak tettek fel a farizeusok: "Kinek az erejével gyógyítasz?" - Jézus visszakérdezett: " Keresztelő Jánost Isten vagy emberek küldték? " - csőbe húzós kérdések ezek, Jézussal is megpróbálkoztak, mint te velem.
Milyen kérdésre nem adok választ? mert azt írod: mellébeszélek ! Dehogy! én mindent megválaszolok, csak te az érveimet mellébeszélésként fogadod.Inkább te beszélsz mellé, mikor kifogásokat keresel, hogy miért nem végzed a Krisztus által rádbízott / parancsbaadott feladatot, miszerint MENJETEK EL ÉS TEGYETEK TANÍTVÁNYOKKÁ MINDEN NEMZETBŐL VALÓ EMBEREKET! ( Máté 28:19.
De valójában tényleg el vagyok szörnyűlködve,hogy az emberek úgy gondolják, mi magunktól megyünk.... Én annyit mondok neked: Soha nem mennék senkihez önmagamtól, és semmi pénzért sem, csakis Jézus parancsa a hitem kötelessége miatt. Ezt a munkát pénzzel megfizetne sem lehetne,ha nem meggyőződéssel végeznénk. Olyan szörnyű nehéz feladat. De érdekes, hogy ti azt gondoljátok : ez a heppünk. :) HM.
Csak az utolsó válaszod alapján megállapíthatom a mellébeszélést, rossz prédikálást, (ez különben sajna szinte az összes J.T.-ra jellemző) figyelj:
Ezt írod: "A Biblia valóban Krisztus első és második eljöveteléről szól, többek között, de ezen kívül a fő témája, Jehova teremtése, az emberiséggel kötött szövetségei, a váltság Krisztus által az ádámi bűnért, ill e világrendszer befejezése, jelenlegi történelmi események kibontakozása, - mint utolsó napok jelei és eseményei - ill Krisztus ítélete az emberiség felett, és 1000 éves milleniumi uralma a Földön. - és még sok más."
Ellenben: "Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, a melyek bizonyságot tesznek rólam;"
Ezt írod: "A Biblia létrehozója, és az élővilág alkotója Jehova, Krisztus VELE EGYÜTT ALKOTOTT és teremtett minden mást, azonban Krisztus nem teremtő, hanem Jehova első TEREMTMÉNYE ! Tehát Krisztusnak volt KEZDETE, Jehova azonban öröktől fogva van ! Nincs kezdete !"
Előtte ezt írtad:"Ki teremtette az eget és a földet? Jézus? nem JEHOVA!
Ki teremtette az embert? Jézus? Nem JEHOVA!"
Ezt írod: ""szaladgálunk". Ne haragudj, nem szaladgálunk,hanem FELÁLDOZZUK MAGUNKAT ( időnket és engergiánkat ) MÁSOKÉRT.
Te Krisztust próbálod követni - írod! Miben nyilvánul ez meg,ha nem hirdeted Isten - az Atyja - királyságát?
vizenjársz? vagy vakokat gyógyítasz? - nem akarok cinikus lenni, de nem tudom másképp szemlélteni, hogy MIT JELENT KRISZTUST követni: " Vedd fel az igám, nap mint nap és úgy kövess engem "."
Ellenben: Idéztél, de mit is? Ez így szól: "Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelid és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek." Ti ezt csináljátok?
Ezt írod: "Írod még: " Adom önmagam " - ???? ez miért Krisztus követés? Mást nem tudsz adni, csak magad. VV Éva is önmagát adja! hasra ne essek ezen a nagy áldozaton,hogy adod magad ! Köszönjük,hogy nem mást adsz,hanem magad."
De én ezt írtam:"Példamutatás azzal ahogy Krisztust Próbálom követni! Adni önmagadat! Megtörni önmagadat másokért! Te meghalnál az ellenségedért? Erre Krisztus képes volt! Krisztus erre is tanított többek között! Add magad másokért! Persze nem vagy tökéletes ahogy én sem!"
Nem azt írtam, hogy légy önmagad, hanem, hogy add magadat (másokért). Olvass körűltekintőbben! Én 'sajnos' nem ismerem a VV Évát, mivel nem nézem ezeket a műsorokat, de mivel Te említetted, valószínű, hogy Te nézed.
Ezt írod: "Inkább te beszélsz mellé, mikor kifogásokat keresel, hogy miért nem végzed a Krisztus által rádbízott / parancsbaadott feladatot, miszerint MENJETEK EL ÉS TEGYETEK TANÍTVÁNYOKKÁ MINDEN NEMZETBŐL VALÓ EMBEREKET! ( Máté 28:19."
De valójában tényleg el vagyok szörnyűlködve,hogy az emberek úgy gondolják, mi magunktól megyünk.... Én annyit mondok neked: Soha nem mennék senkihez önmagamtól, és semmi pénzért sem, csakis Jézus parancsa a hitem kötelessége miatt."
Így hangzik: "És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.
Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,
Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!"
Amit parancsolt nekik, de mit is? Hogy házaljatok, hogy ezt még nagy arccal ki is hangsúlyozzátok, hogy ti mennyi mindent adtok az emberekért?
Ezt írod: "Ezt a munkát pénzzel megfizetne sem lehetne,ha nem meggyőződéssel végeznénk. Olyan szörnyű nehéz feladat. De érdekes, hogy ti azt gondoljátok : ez a heppünk. :)"
Krisztus ezt mondja: "Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű."
Vedd fel az igáját, és a terhét, és akkor nem fogod azt képzelni, hogy milyen megalázó másokhoz menni, milyen nehéz hirdetni az evangéliumot, mert hidd el valamit nem csináltok jól. Ha megbotránkoztatjátok az emberek többségét, akkor jól csináljátok? "Annakokáért, ha eledel botránkoztatja meg az én atyámfiát, inkább soha sem eszem húst, hogy az én atyámfiát meg ne botránkoztassam."
Nem értitek, hogy a házról házra járást soha senki nem parancsolta, sem Jehova, sem Isten, sem Krisztus. Az evangélium hirdetésének semmi köze a házról házra járásnak, gyűlölködés a Katolikus Egyház felé, értetlenkedés máshogy hívő emberek felé.
Istennek akartok tetszeni, ez gyönyörű gondolat, csak az a kérdés, hogy tetszik-e ez Neki? Nyisd ki a Bibliát, és meglátod, hogy ez egyáltalán nem biztos.
Üdv.
szerintem pünkösdi vagy hitgyülekezetes Úr/vagy Hölgy !
ellenvetéseidre válaszolok:
1.:Ellenben: "Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, a melyek bizonyságot tesznek rólam;"
Jézus ezt a farizeusoknak mondta, akiknél ott volt Jehova törvénye, azonban mivel más uralkodót vártak, nem egy egyszerű személyt, mint Jézus, nem ismerték fel az írásokból, ki a messiás.
2:/
" Nem azt írtam, hogy légy önmagad, hanem, hogy add magadat (másokért). Olvass körűltekintőbben! Én 'sajnos' nem ismerem a VV Évát, mivel nem nézem ezeket a műsorokat, de mivel Te említetted, valószínű, hogy Te nézed. "
tehát te sokkal "hívőbb" vagy, mint én, mert nem nézel holmi szennyet. :) Igen, ezen múlik minden, hogy este melyik csatornát nézed. De azért csak képben vagy azzal kapcsolatosan, hogy melyik MŰSORT NEM NÉZED !
3:
" mit parancsolt nekik, de mit is? Hogy házaljatok, hogy ezt még nagy arccal ki is hangsúlyozzátok, hogy ti mennyi mindent adtok az emberekért? "
A "házalás " és a " házankénti prédikáló munka" nem ugyanazt jelenti, ahogyan az apostoloknál és Jézusnál nem volt egy e-két fogalom.
A házalás az, amikor VENDÉGÜL LÁTNAK, ESZEL-ISZOL és mindenkitől KAPSZ valamit.. teszed ezt sorban embereknél.
ez a házalás, melyet a tanúk nem tesznek !
A házankénti munka pedig az, hogy VISZEL és nem HOZOL valamit a házigazdától, hanem adsz neki.
Tudod mi ezt a munkát végezzük ! max. 5 percig maradunk, és ADUNK - leginkább olvasmányt, amelyből ÉRTÉKES ismeretre tehet szert.
4: " Krisztus ezt mondja: "Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű."
Ez így van, mivel HITBŐL ÉS ENGEDELMESSÉGBŐL TESSZÜK !
azt írtam, ha nem abból tennénk, nem tudnánk végezni, hisz önmagunktól ugyanúgy éreznénk mint te is, azaz hogy SEMMIKÉPP NEM KERESÜNK MEG SENKI EMBERT A JÓ HÍRREL.
5: "Vedd fel az igáját, és a terhét, és akkor nem fogod azt képzelni, hogy milyen megalázó másokhoz menni, milyen nehéz hirdetni az evangéliumot, mert hidd el valamit nem csináltok jól. Ha megbotránkoztatjátok az emberek többségét, akkor jól csináljátok? "Annakokáért, ha eledel botránkoztatja meg az én atyámfiát, inkább soha sem eszem húst, hogy az én atyámfiát meg ne botránkoztassam."
Ha azért botránkoznak meg, mert HIRDETJÜK A JÓHÍRT , az nem a mi bűnünk, hiszen: " Jajj annak, aki megbotránkozik "
Hogy szerinted jól csináljuk-e vagy sem, hidd el semmit nem számít. Évente több ezrek adják át magukat Jehovának, és nyerik el az örök életet, így aztán a te véleményed nem nyom sokat a latban,és azoké sem, akik nem élnek ezzel a lehetőséggel.
6: "Nem értitek, hogy a házról házra járást soha senki nem parancsolta, sem Jehova, sem Isten, sem Krisztus. Az evangélium hirdetésének semmi köze a házról házra járásnak, gyűlölködés a Katolikus Egyház felé, értetlenkedés máshogy hívő emberek felé. "
katolikus egyház??? gyűlölködés? a világ egyházainak bünei az égig hatoltak, így aztán aki csapásait mérni fogja rá, az nem más, mint Jehova- az egyedüli igaz Isten !
A katolikus egyház nem régiben felismerte, hogy elmulasztották az evangélium hirdetést, mely a házankénti munkában kellett volna megmutatkozzon.
7: " Istennek akartok tetszeni, ez gyönyörű gondolat, csak az a kérdés, hogy tetszik-e ez Neki? Nyisd ki a Bibliát, és meglátod, hogy ez egyáltalán nem biztos."
Hát, ne haragudj nem úgy érzékeljük és tapasztaljuk hogy nem tetszik Istennek a munkánk, hisz Jehova tanúi szervezetén teljesedik az összes bibliai prófécia.
De mivel a lelkednek könnyebb, ha azt mondod a jóra, hogy rossz, a rosszra hogy jó, így aztán nem lehet ezen változtatni, hiszen tiltakozik a bensőd.
valami ilyesmi lehet az agyadban és szívedben:
- " ha ezeknek igazuk van,én nagyon félrenéztem az életem és lehet, hogy nekem is azt kellene csinálnom, mint nekik...de én erre képtelen lennék.. tehát EZ NEM IGAZ.
Kifogásokat és érveket keresel, mert tudod, hogy MULASZTOTTÁL sokat. Nem elég, hogy nem végzed az evangélium hirdető munkát,még ráadásul nem is a teremtőt imádod, hanem Jézust - aki nyilván nem fogja ezt elfogadni, hisz sokan mennek hozzá, hogy uram-uram.. de Ő azt mondja: SOSEM ISMERTELEK TITEKET,hanem AKI CSELEKSZI AZ ATYÁM AKARATÁT. "
így aztán az a legjobb megoldás, hogy MINKET AKARSZ MEGGYŐZNI ARRÓL, HOGY MI SE TEGYÜK ! pusztuljunk el mi is, és mindjárt könnyebb.
De komolyan mondom a legmókásabb, hogy azt hiszitek, ez a heppünk. Ennél szórakoztatóbb elfoglaltságot nem találtunk, minthogy magunkra csapkodtassuk idegen emberek ajtóit.
Kedves Ildikó!
"szerintem pünkösdi vagy hitgyülekezetes Úr/vagy Hölgy !"
Egyik sem, nem talált.:)
A Te általad sorszámozott elv alapján megyek.
1. Mikor én jövök azzal, hogy ezt nem a Jehova Tanúinak mondta ez meg az, akkor Ti azzal jöttök, hogy :
"A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre"
Azt, hogy hirdessétek az evangéliumot, azt meg az apostoloknak mondta....hogy ne ölj, azt meg a zsidó nép kapta törvényűl. Ha valami nem tetszik, akkor ennek meg annak mondta, ha tetszik, akkor mindenkinek, ez érdekes...
2. Itt nem a VV Éva volt a hangsúly, hanem csak, hogy félreértettél. Mindegy, hagyjuk...
3. Nem az a lényeg, ha nem látnád, hogy házalásnak, vagy házankénti munkának hívjuk, gondolom mindketten tudjuk miről beszélünk. A Jehova Tanúi házról házra járásáról.
A kérdés lényege, amire nem kaptam választ, hogy mikor, hol kaptatok erre utasítást a Biblia alapján, hogy ezt tegyétek?
4 Nagyon fontos kérdés! Kérlek, ha másra nem, hát erre válaszolj! Miért mentek házról házra hirdetni az Isten neve: Jehova, és a végítélet közeledtét? Mert nektek ezt kell csinálni? Úgy gondoljátok, hogy csak így juthattok be a paradicsomba? Nektek ez a dolgotok és csinálnotok kell tüzön vizen át, ha kell?
5 Ezt mondanom sem kell, hogy nem így van, hanem pont fordítva: "Jajj annak, aki megbotránkozik"
"A ki pedig megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, a kik én bennem hisznek, jobb annak, hogy malomkövet kössenek a nyakára, és a tenger mélységébe vessék."
6. Látom tetszik a Katolikus Egyház téma, de nem ez volt a kérdés, hanem, hogy hol van a Bibliába, hogy csak így üdvözülhet, aki megtért, hogy házról házra prédikál 5 percre.
7. "Jehova tanúi szervezetén teljesedik az összes bibliai prófécia." Ez meredek kijelentés, de gondolom nem is úgy gondoltad, ahogy írtad. Én sem így veszem, csak egy próféciát mondj, ami a Jehova Tanúi Egyházán teljesedik be. Leszámítva, hogy gyűlöletesek lesztek, mert ez már lett említve, hogy nagyon sok nemzeti hovatartozású, vagy bőrszínű, vagy felekezet gyűlöletes mások szemében. Tehát melyik vonatkozik rátok?
"pusztuljunk el mi is, és mindjárt könnyebb." Ezt kikérem magamnak, soha nem mondtam ilyet. Én a cseleketeiteket próbálom a Bibliával párhuzamba vonni, de eddig nem kaptam választ. Nem mondtam, hogy ki mit csináljon, hanem, hogy miért teszi?
Békesség Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!