Szerintetek a Jehovák vagy egyéb szekták fognak elkövetni tömeges öngyilkosságot 2012 miatt?
Kedves Levélírónak !
1./ A hitehagyás nem azt jelenti, hogy elkárhozott emberek éltek, hanem azt, hogy NEM VOLT ISTENNEK FÖLDI SZERVEZETE. Azok, akik a sötét középkorban éltek, mindegyiknek új életet ad drága Jehova, és lesz lehetőségük állást foglalni mellette. Istenünk nem igazságtalan.
2./ " semmivel nem vagytok különbek a Katolikus Egyháznál. Sokkal inkább az Őrtorony társulat parancsolatait tartjátok meg, mintsem Istenét. "
Kérlek vonulj végig a börtönben, és lásd hány JEHOVA TANÚ van ott és mennyi a katolikus. Megteheted ugyanezt a kört a politikusoknál, a maffia szervezetében és sorolhatnám.
Jehova tanúi nem embereket követnek, hanem Jézust és aki Őt elküldte: Jehovát. Az Őrtorony társulat azért van, hogy a kiadványainkkal segítsük a tiszta szívü embereket MEGÉRTENI A BIBLIA IGAZSÁGÁT, tudod ők legyártanak több millió kiadványt saját adományaikból azért, hogy elvigyék neked. Jehova gondoskodik rólad. A testvérek pedig dolgoznak érted.
Mennyi kiadványt kapsz havonta az egyházadtól? Mit kaptál tőlük az éveid során?
És én mit kaptam a te egyházadtól? egy naptárt? egy Bibliát? semmit !
Nem vagyunk különbek a katolikus egyháztól? :) Mókamester vagy. Ugyanis egy lapon sem említhető Jehova igazsága Nagy Babilon szennyével.
Mondok neked mást is: JEHOVA AZ EGYHÁZAK ELPUSZTÍTÁSÁVAL KEZDI AZ ÍTÉLETÉT A FÖLDÖN.
Na, ehhez mit szólsz? ezért így szól a Jelenések könyvében a bibliavers: FUSSATOK KI BELŐLE ÉN NÉPEM, HOGY NE RÉSZESÜLJETEK A CSAPÁSAIBÓL,MERT BÜNEIK AZ ÉGIG HATOLTAK ".
Te már kifutottál? Mert akkor ne késlekedj !
" JHVH "-t megtömtük magánhangzóval. :) :) :)
az Ézsaiás könyvében ezt olvashatod: TI VAGYTOK AZ ÉN TANUIM, AKIT ELKÜLDÖK. " Jehova tanúi 1933-ban vették el ezt a nevet a fenti bibliavers alapján.
Kedves Ildikó! Bocsánat a gyermekéért szólt helyesírásához, nem tudtam, hogy ilyen horderejű dologhoz a 8 éves gyereke fog válaszolni. Ahhoz képest jól ír...
Miért üldöz engem? Miért a tiszta szívűeket keresi? Azoknak nincs szüksége Önre. Talán nem a betegeknek van szüksége orvosra? Térítsék meg a házról házra járók, akik nem tiszta szívűek, a tiszta szívűeket nem kunszt megtéríteni, és a szervezetükbe csábítani.
Hány és hány millió forint ment el adományokból, amit kinyomtattak, majd a kukába landolt? Nem mintha érdekelne, mindenki azt csinál a pénzével, amit akar, csak nekem ne adjon, mert én gyűlölöm. Amíg emberek ezrei éheznek az utcákon csak Magyarországon, addig a kiadványaikkal vannak elzsibbadva?
Amíg Önök bármit tesznek, azt nagy fennszóval teszik, pedig ha adnak, akkor nem úgy kellene, hogy a jobb kéz nem tudja mit csinál a bal. Ha adnak, akkor ne azért adjon, mert jutalmat vár el.
Miért vannak sokan börtönben a Jehova Tanúi Egyház tagjai közűl? Koholt vádak alapján? Na ne... És sok Jehova Tanú miért nem? Nem értem! Mi is az Önök bűne, amiért börtönbe kerűlnek? Ez csak duma...
Nem kell az embereknek ócska kiadványok, az embereknek a Biblia, Isten szava kell. Az az evangélium kell, amit Krisztus töltött be. Krisztus járt házról házra kiadványokkal a kezében? Nem! A nép ment Krisztushoz. Krisztus a 12-t halászta össze. És nem házról házra járt kiadványt osztani a 12 sem, hanem egy háznál szálltak meg, addig, míg tovább nem mentek a következő településig. Senki nem parancsolt olyat az evangélium hirdetőinek, hogy zörgessenek be sorba minden házba, kiadványokkal a kezükben, egy Bibliával, amit senki sem tud, hogy ki fordította néhány évtizede. (Persze, Jézus a Szent szellem által, de ekkora marhaságot ritkán hallani. Miért nem szóltak, mikor írta Jézus, csak megnéztem volna...)
Szent szellem által írta Károli is. Az miért nem jó?
Nem válaszolt sok kérdésre, persze, úgy nem is fog, hogy nem tudja, de inkább ne is válaszoljon, ha csak félrebeszélni tud. Az első: A katolikus egyház elvetette a 10 parancsolatból a bálványimádást, és a szombatünneplést. Önök ujjal mutogatnak a katolikus egyházra a bálványimádásuk miatt, de zokszó nélkűl elvetik a szombatünneplés parancsolatát Önök is. Ne válaszolja, hogy a sabbat nem a szombat, mert ezzel csak saját magát minősítené, kérem ne tegye. A sabbat az szombat, amit a vasárnapra cseréltek, mint az úr napját. Azt tesznek minden napon amit akarnak, de miért emlegetik a 10 parancsolatot, ha Önök sem tartják be. Az első kérdésem az ez: milyen alapon emlegetik a 10 parancsolatot, ha Önök is megváltoztatva nem tartják be, ami kőtáblára volt vésve, ráadásul kétszer is.
Térítsen meg a Jehova Tanúkhoz engem, mint beteget és válaszoljon néhány kérdésemre.
Még egy, bocsánat: segítségedet kérném, nem találom:
"az Ézsaiás könyvében ezt olvashatod: TI VAGYTOK AZ ÉN TANUIM, AKIT ELKÜLDÖK. " Ez pontosan hol van? Köszönöm!
Visszafelé kezdeném a válaszaimat!
Előszöris: ÉZSAIÁS nem csak a zsidó néphez szólt, mert a TELJES BIBLIA amit a mai keresztényeknek is szól.
II. Tim. 3:16
" A teljes írás Istentől ihletett... "
nem csak egy-egy számodra kényelmes rész vonatkozik rád: HANEM A TELJES ÍRÁS.
talán Jézus újra elkészítette a 10 parancsolatot? nem, de az attól ma is "érvényes " .
"Ti vagytok az én tanuim, így szól az Úr; és szolgám, a kit elválasztottam, hogy megtudjátok és higyjetek nékem és megértsétek, hogy én vagyok az, előttem Isten nem alkottatott, és utánam nem lesz!"
Tehát nem:TI VAGYTOK AZ ÉN TANUIM, AKIT ELKÜLDÖK. Ézsaiás az ott említett tanúkat sehova el nem küldte.
A tízparancsolat, ha érvényes, akkor miért nem tartja be a sabbatot, a szombat napját a Jehova Tanúi egyház, mint a nyugalom napját?
"De a hetedik nap az Úrnak a te Istenednek szombatja: semmi dolgot se tégy azon se magad, se fiad, se leányod, se szolgád, se szolgálóleányod, se barmod, se jövevényed, a ki a te kapuidon belől van;
Mert hat napon teremté az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, a mi azokban van, a hetedik napon pedig megnyugovék. Azért megáldá az Úr a szombat napját, és megszentelé azt."
Kedves László !
- a gyerkőcömmel kapcsolatban: Semmi baj, írta ahogy írta a kis szive arra indította, hogy védelmezze Jehovát, és helyesírási hibákkal teli volt ugyan az "ajándék", de az égben örültek neki, és gyűjtött kincseket. :)
-
Miért üldözöm Önt? Ön üldöz bennünket, nyíltan, és vádlón írt rólunk, Jehova eljárásairól, és szervezetéről. Ez az üldözés szellemi értelemben. Így tettek a farizeusok az első században, és a prófétákkal is, azonban Jézus felkészített bennünket erre,hisz elmonda,"Nem nagyobb a szolga az uránál, engem üldöztek: titeket is fognak ".
- "Tiszta szívü személyek " NEM AZT JELENTI, hogy JÓK ÉS MAKULÁTLANOK, hanem azt, hogy VONZZA ŐKET AZ ATYA.
" Nem jöhet hozzám csak az, akit vonz az Atyám " - mondta Jézus.
Mindenki bűnben születik. Ön szerint Pál apostol ( korábban Saul ) tiszta szívű volt? igen, bár üldözte a keresztényeket, de A PONTOS ISMERET által megtért Jehovához, és követte Jézust.
Az, hogy kinek milyen a szive, nem én és nem ember dönti el,hanem az ISMERET, hogy hogyan REAGÁL Jehova üzenetére.
- Kiadványaink.
"hány millió forint ment el adományokra, amik a kukában kötöttek ki ". :) Drága László ! A kiadványaink : ESÉLYT JELENTENEK, mert Jehova igazságos és GONDOSKODIK szellemi eledelről. Hogy aztán ki- mit kezd vele, ELDÖNTI, hisz szabad akaratot kapott, ki a kukába ki pedig az ágya mellé rakja. Állást foglal ezáltal arról, hogy SZÜKSÉGE VAN-E AZ ÉLETMENTŐ VÍZRE? AZ ISMERETRE, AMELY ÖRÖK ÉLETHEZ VEZETI. " Az pedig az Örök élet, hogy MEGISMERJENEK TÉGED, az egyedüli igaz Istent és akit elküldtél a Jézus Krisztust ".
"Amíg emberek ezrei éheznek az utcákon csak Magyarországon, addig a kiadványaikkal vannak elzsibbadva? " - írja.
Nos: nem vagyunk elzsibbadva. :)
UGYEN NEM BENNÜNKET FELELŐSSÉ AZÉRT,MERT MO-ON AKÁR VAGY BÁRHOL ÉHEZNEK MILLIÓK?
Ön és az egyháza miért ne lakatja jól őket?
Ön és a POLITIKUSAI miért nem emelik fel a sárból?
Miért éheznek az utcán? mert "EMBER URALKODIK EMBER FELETT A MAGA KÁRÁRA " ( példabeszédek könyve )
Jehova jól fog lakatni minden élőt, Ő helyrehozza az állapotokat, melyben az emberiség 6 ezer éve nyög és sóhajtozik. Az új világban,melyet Ő és fia Jézus kormányoz ( nem Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc ) ott " nem lesz többé fájdalom, gyász, és nélkülözés " Jelenések 21:4.
Addig azonban egyetlen feladatunk van: MEGISMERTETNI EZT A CÉLJÁT ISTENNEK és állást kell foglalni minden embernek, hogy AKAR-E ezen az új földön élni.
milyen fennszóval teszünk mi bármit??
hol hallatjuk mi a hangunkat a tv-ben, vagy bárhol és mikor verjük a mellünket,hogy mi mit teszünk?
Mi semmit nem teszünk ! MI VÉGKÉPP NEM, CSAK JEHOVA. szolgák vagyunk, akik VÉGREHAJTJUK akaratát.
" Isten akarata pedig az, hogy minden ember az igazság pontos ismeretére jusson " ( Tim. levél )
- JEHOVA TANÚI KÖZÜL SOKAN BÖRTÖNBEN VANNAK. - ezt írta.
????? Jehova szolgái közül senki nincs börtönben !
Akkor voltak csupán börtönben,mikor NEM FOGTAK FEGYVERT és nem vállaltak fegyveres szolgálatot emberi parancsra.
Ezért börtönözték be őket, de már annak is vége, hisz már nem KELL katonai szolgálatot vállalni.
Köztünk nincs rabló, gyilkos, bünöző. Csak olyan van, aki valamikor AZ VOLT, de MEGTÉRT . ( tudja: betegeknek van szükségük gyógyulásra ) vagy olyan van, aki JEHOVA TANÚJA volt, de hitehagyott ( 7-szer rosszabb ) lett.
aki Jehova tanú- az nincs börtönben, és nem is volt, hanccsak nem azért, amiért PÁL APOSTOLT IS BEBÖRTÖNÖZTÉK: a szolgálata miatt. :)
" nem kell az embereknek ócska kiadvány " - kérem,ne nevezze a szent szellem által készített, BIBLIAI SEGÉDESZKÖZÖKET ócskának. lehet,hogy Ön egy zseniális elme, és Ön első olvasatra értette a Biblia minden szavát, a Bírák könyvétől - Nehémiáson át- Salamonig és az evangéliumokat... és a leveleket. " azonban általában az emberek EZT NEM ÉRTIK , és nem is ÉRTHETIK csak ha elfogadják Jehovát, aki ÚTMUTATÁSt kínál ehhez.
Dániel 12 fejezet: " Az értelmesek érteni fogják, a gonoszok közül senki nem érti "
Jehova tanúi millió embert TANÍTANAK meg olvasni, írni - mert a tisztaszívüség nem diplomafüggő, és vannak olyan személyek, akiknek gondot okoz még az olvasás is.
ön és az egyháza hány embert tanítottak meg olvasni, csak azért hogy hozzásegítsék a Biblia ismeretéhez?
Ön utazott már el afrikába és szomáliába, hogy felkutassa az ott élőket és segítsen nekik? Mert Jehova tanúi évente több száz misszionáriust küldenek szükségterületekre, ahol nem ÓCSKA KIADVÁNYKÉNT fogadják Isten segítségét.
Krisztus járt házról-házra kiadványokkal? - kérdezi.
:) Igen, a házról házra végzett szolgálatot Jézus krisztus vezette be, és ő az aki jelenleg is felügyeli, illetve megköveteli ezt a munkát. Ehhez biztosít segítséget az "ócska" kiadványok által.
"Senki nem parancsolt olyat,hogy zörgessen be az ajón kiadványokkal - írja. :) "
Nem tudom, ön mit olvas a Biblia helyett, de az evangéliumok TELJES EGÉSZÉBEN a prédikáló-munkáról szólnak, és az evangéluim szó jelentése is : IGE HIRDETÉS.
Jézus és Pál vagy a tanítványok összessége: UGYANEZT A MUNKÁT VÉGEZTE, amihez önnek nem volna sem "kedve" sem "indíttatása ", de attól még ez a parancs. Máté: 28:19.
Leordított engem a végső kérdésével, és nekem szegezte azt,hogy MIÉRT NEM TARTJUK BE A 10 PARANCSOLATOT?
mégis ezt mire alapozza?
A 10 parancsolat minden pontját megtartjuk. Kezdve a legelsővel: NE LEGYENEK ELŐTTED IDEGEN ISTENEK, AZ URAT, JEHOVÁT A TE ISTENEDET IMÁDD .
:) Olvassa ebben az első/fő parancsolatban, hogy " na jó, azért Jézust lehet imádni, bánja-kánya.. az nem baj, meg egy kis Máriát is lehet, meg amúgy is nem baj, ha háromságot imádtok.. " ???
Ön Jehovát imádja? Kedves, 10 parancsolat betartó Úr !?
A sabbat. Most komolyan gondolja, hogy én járatom le magam azzal, hogy leírom a sabbat jelentését,mely ez:
" Megpihenni,megnyugodni "-
"De a szombat, amit vasárnapra cseréltek " - írja.
hm. komoly gondok vannak, úgymond szarvashibák az elképzeléseiben. A sabbat egy sokkal nagyobb és fontosabb értelmet kapott Jézus által.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!