Szerintetek a Jehovák vagy egyéb szekták fognak elkövetni tömeges öngyilkosságot 2012 miatt?
Kedves Ildikó! Legyél olyan kedves idéznél a hozzászólásaim alapján Istent káromló beszédet, vagy társaságodat sértő, ellenetek támadó kijelentéseket? Ha ilyet idéznél, akkor az vagy az én balga fogalmazásom lehet az oka, vagy félreértés.
De...megpróbálom agresszivitásod mögött meglelni mondanivalódat.
Mivel oktatnám ki magamat vagy bárkit, ha nem Bibliaversekkel? Mi a problémád vele. Mivel Bibliához támaszkodom akkor hitehagyott vagyok? Tudod mit, nevezz így, engem nem zavar, neveztek már engem cifrább dolgoknak is.
"a démonoktól megfertőzött, Istenkáromlókat nem kötelességem tisztelni" Nem is tiszteletről szóltam, szeretetről. Krisztus talán gyűlölte azon embereket, akikből kiűzte a démonokat?
A hozzászólásod alapján azt látom, hogy tűzzel vassal kiállsz a gyülekezetért, hitedért, ez szép, de a káromlást káromlással válaszolod? Akiről azt feltételezed, hogy Isten káromolja, vagy Egyházadat, akkor Te káromlod azt az embert? Miért teszed? Ez nem biblikus.
Ha bibliaverssel válaszolok démoni vagyok, ha a bibliát félreteszem démoni vagyok. Csak az nem démoni aki a tanításaitok mellett állnak? Csak az nem, aki nem kérdez rá tanításotokra? Mi lenne, mit szeretnél ha mondanék? Ami kedves Teneked?
Szia
Kedves László !
Nem vagyok agresszív, amit kihallasz az írásaimból, az max. irónia lehet. Amint végignéztem ezeket a gyalázatos írásokat nem te írtad mindet, bár az már önmagáért beszél, hogy JEHOVA TÖMEGES ÖNGYILKOSSÁGÁRÓL beszélgettek? szektának neveztek, és jó akar itt némelyik elvetemült röhögni a halálunkon. Ki gyűlöli a másik embert? Elolvastad az előttem hozzá szólókat? nem elég, hogy blőd őrültségről beszélnek, még vérszomjas hangulatot is gerjesztenek vele.
A biblia idézeteiddel egy a probléma: nem Istenért,hanem Isten szolgái ellen használod azokat. Valóban úgy gondolod, hogy te és társaid NYILVÁNOSAN, rejtett névvel, OCSMÁNY RÁGALMAKKAL illethetik a világhálón az Igaz Istent és annak szolgáit, azonban BENNETEKET nem érhet viszont sérelem?? A ti önérzetetek "szent ", azonban Jehováknak nevezitek a nemzetközi testvériségünket, szektának és gyilkosnak? Ilyen és efféle jelzőket hallva nekem TISZTELETTEL és vágómarhaként kellene minderre reagálnom ? Tudod mit? Majd eldönti JEHOVA , hogy agresszivitásom ( melyet te annak vélsz ) JOGOS VAGY SEM. Az legyen a legkisebb bűnöm, hogy TÁMADÁSSAL felelek a rágalmaitokra ! Tudod megtapasztaltam, hogy erre a világra jellemző az, ha csipetnyi kedvességet és törődést kapnak ( LÁSD PRÉDIKÁLÓ MUNKA ) azonnal visszaélnek azzal, és gondolván: ezeknek nem lehet "viszont támadni " megpróbálnak elmenni a gonoszság legfelsőszintjéig. Nos,ez az én esetemben nem igaz ! Én a saját eszközeimmel védem meg Jehovát és a testvéreimet. Őszinte vagyok, és azt mondom , amit gondolok. Az vesse rám az első követ, ....
És tudod mi a legfontosabb? Jól érzem magam, ha BÁRMILYEN MÓDON is megvédhetem Jehovát ! Tudom, hogy Én állok a JÓ OLDALON, nem a KÉRDÉS
Ajjaj, Ildikó, ne haragudj, de kevered a szezont a fazonnal, légyszi' olvasd el tüzetesen a válaszaimat irányodban, mert nem azt írtam, hogy Te káromoltál, hanem, hogy hol káromoltam én Istent. A másik, hogy nem a Biblia fordítást neveztem idegesítőnek, hanem az őrtorony társulat fordítását.
Én mindenki állítását megvizsgálom a Biblia alapján, és akinek híján van, azt elvetem. Éppúgy a Katolikus Egyháznak, mint a Hit Gyülekezetének vagy a Jehova Tanúi Egyház hittételeit. Nem mert én jó vagyok, hanem mert Isten igéi jók.
Egyszer írtam egy kis levelet a Jehova Tanúi Egyház tagjai számára, akik jönnek megmutatni az igazságot. Ebből idéznék.
"Ti úgy jöttök hozzám, hogy tanítsatok, mert szerintetek Nálatok a tudás. Jöttök, hogy térítsetek az Egyházatokba, mert az Egyházatokban az üdvösség. Így kérlek Titeket, válaszoljatok néhány kérdésemre a Biblia alapján. Ha 100%-ig nem tudtok választ adni a feltett alapvető kérdéseimre, akkor nincs miről sajnos beszélgetnünk ezzel kapcsolatban, mivel jogosan feltételezhetem, hogy az igazságról való tudás nincs a kezetekben, tehát nem taníthattok engem az igazságra.
Ha meg tudtok válaszolni, jogosan feltételezem, hogy az Igazságot hirdetitek.
A legsarkalatosabb kérdések:
I.: Isten neve Jehova :
A Jehova név „eredetileg” így szerepel: JHVH, héberűl: יהוה
Elöször is egy példa erről:
Új világ fordítás Zsoltárok 1:2
„ Hanem Jehova törvényében leli gyönyörűségét,
És törvényét olvassa halk hangon éjjel-nappal.”
Károli fordítás Zsoltárok 1:2
„Hanem az Úr törvényében van gyönyörűsége, és az ő törvényéről gondolkodik éjjel és nappal.”
_Itt szerepel az eredeti héber szöveg, amit itt nem tudok bemásolni-
Ha ezt a JHVH-t Jehovának hívjuk, hát legyen; vagy Jahve vagy JHVH vagy Isten.
Kérdések:
1: Mióta van meg az Új Világ fordítás?
2: Mióta van meg az Új Világ fordítás magyar nyelven?
3: Ki vagy kik fordították le az Új Világ Biblia fordítását? (Mózes könyveinek jelentős részét Mózes írta, Dániel könyvét Dániel írta, Károli (vagy ha úgy tetszik Károlyi) fordítását Károli (vagy Károlyi)fordította. )
4: A Biblia-fordításotok „szerzője” miért nem vállalja önmagát, illetve önmagukat?
5: Milyen iratok, tekercsek voltak a kezében - kezükben az 1950-es kiadású első Új Világ Biblia
lefordításánál ami alapján a JHVH-ból Jehova lett? Persze jogos a felvetés, hogy miért lett Úr,
vagy Isten, de erre pontos történelmi magyarázatok feleletet adnak a Földön elterjedt kultúrák
alapján. Pl. lásd Rédei Károly: Isten szavunk eredete
Ami a héber iratok alapján a kezükben volt, azon az Isten így szerepel יהוה
6: Azt mondjátok, hogy a 2-3. század környékén Isten nevét eltörölték az Írásokból. Milyen
bizonyítékok szolgáltatnak erről? Ki mondta és terjesztette ezt a dogmát, és mivel támasztja alá.
7: A Károlyi fordítást jogosan feltételezhetjük Isten által ihletett munkának. Vajon az Új Világ fordítást is Isten által ihletettnek vehetjük, vagy csak emberi kreáció folyományának? Honnan tudjam hogy Isten általi ihletett, ha azt sem lehet tudni, hogy ki a fia-borja fordította?
II. A Jehova Tanúi Egyház tagjai nem tartják meg a szombat napot!
Indokuk: A Szombat (Sabbat) megünneplésének parancsát Izráel népe kapta. Krisztus eltörölte a szombat napot, mivel Ő a szombatnak is ura, illetve nem tartotta meg a szombatot.
Általam szoros összefüggést látva megannyi felekezettel, egyházzal összhangban nem tartják meg a szombatot.
Csak (!) két példa Isten (vagy Jehova) és az Ő szombat rendeléséről, amit „mellékesen” kőbe vésve saját maga írt.
2Mózes 20.fejezet
10. De a hetedik nap az Úrnak a te Istenednek szombatja: semmi dolgot se tégy azon se magad, se fiad, se leányod, se szolgád, se szolgálóleányod, se barmod, se jövevényed, a ki a te kapuidon belől van;
11. Mert hat napon teremté az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, a mi azokban van, a hetedik napon pedig megnyugovék. Azért megáldá az Úr a szombat napját, és megszentelé azt.
2Mózes 16.fejezet
28. És monda az Úr Mózesnek: Meddig nem akarjátok megtartani az én parancsolataimat és törvényeimet?
29. Lássátok meg! az Úr adta néktek a szombatot; azért ád ő néktek hatodnapon két napra való kenyeret. Maradjatok veszteg, kiki a maga helyén; senki se menjen ki az ő helyéből a hetedik napon.
30. És nyugoszik vala a nép a hetedik napon.
Ki is a zsidó?
Róm 2.fejezet
28. Mert nem az a zsidó, a ki külsőképen az; sem nem az a körülmetélés, a mi a testen külsőképen van:
29. Hanem az a zsidó, a ki belsőképen az; és a szívnek lélekben, nem betű szerint való körülmetélése az igazi körülmetélkedés; a melynek dícsérete nem emberektől, hanem Istentől van.
Hogy is állt Jézus az ószövetséghez?
Máté 5.fejezet
17. Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.
Ha szombat eltörlődött általa, akkor miért is hivatkozott hogy a jövőben ne szombatnapon kelljen a népnek menekülnie?
„Imádkozzatok pedig, hogy a ti futástok ne télen legyen, se szombatnapon” (Máté 24:20)
Ki is teremtette a szombatot az emberért, hogy „a szombat lőn az emberért, nem az ember a szombatért.”?
„Annak okáért az embernek Fia a szombatnak is ura.” (Márk 2:28)
Kérdések:
8: Ha „Jehova” kőtáblára írta a sabbatot, ki az aki eltörli, ha nem maga Isten? Mikor törölte el az írások szerint?
8: Római katolikus egyház bálványimádása is ugyan ezen logikával jogos lehet.
A kőtáblára volt vésve az is, hogy nem imádhatunk bálványokat, de hogy is nézett ki a bizonyság
ládája? Krisztus nem azonosította önmagát kenyérnek, ajtónak, útnak,jó pásztornak?
Krisztus tiltotta a bálványimádást?
Amit Isten parancsolt miért szelektálva tartja be a Jehova Tanúi Egyház?
III. Mi is az a keresztelés? Hogy is kell azt csinálni?
Tény, hogy vizes pacsálásról nincs szó a Bibliában, csak bemerítésről.
Mt 3:11 „Én ugyan vízzel keresztellek titeket megtérésre, de a ki utánam jő, erősebb nálamnál, a kinek saruját hordozni sem vagyok méltó; ő Szent Lélekkel és tűzzel keresztel majd titeket.”
Ha Krisztushoz imádkozván, hogy kereszteljen meg, ki Szent Lélekkel és tűzzel keresztel, kereszteljen meg, szükségem lehet-e ember általi bemerítésre bizonyságul megtérésemre?
Miről beszél itt Krisztus? Milyen keresztséggel, hiszen mindenkit úgy merítenek be…
Máté 20:22. „Jézus pedig felelvén, monda: Nem tudjátok, mit kértek. Megihatjátok-é a pohárt, a melyet én megiszom? és megkeresztelkedhettek-é azzal a keresztséggel, a melylyel én megkeresztelkedem?”
Gondolkozzunk….ha cselekedetről beszélünk, mint keresztelés, akkor olvassuk csak át az egész újszövetséget…a keresztelés megtérésre való bizonyság. Bemerítés vagy fröcskölés…nem mindegy?
Máté3:8. „Teremjetek hát megtéréshez illő gyümölcsöket.” Na csak nem belelátott a farizeusok és a sadducceusok fejébe Keresztelő János, csak nem Isten volt…NEM! Gondolkodjunk, hogy is nézhettek ki ezek? Beképzelt fejjel, jól öltözött, giccses ruhában megjelentek, mint akiknek még van vagy húsz ruhája otthon, meg még nem tudni milyen küllemmel, de semmiképpen sem megtért emberek külsejével.
Ott állván Jézus színe előtt…minden rendben, méltó vagy az örök életre, csak sajna nem volt bemerítkezés….puff…kárhozat…"
Ezek után nézzünk néhány hittételt:
A Biblia Isten Szava és igazság - Ez oké!
De! Mikortól is nevezik Jehovának ~7000-szer? Jel 22:18,19
Krisztus az Isten Fia és alárendeltje - A fiú, aki Istenből és Istentől jött, hol van, hogy alárendelt? NE magyarázz bele, amit nem értesz.
János 3:35!!!
Krisztus az Isten fia. „Az Atya szereti a fiút és az ő kezébe adott mindent.” János 3:35
„Én és az Atya egyek vagyunk.” (UVF(!)János 10:30)
Krisztus kínoszlopon halt meg, nem kereszten - Hányszor van a Bibliában, hogy kínoszlop és hányszor, hogy kereszten halt meg? A válasz mindkettőre: nulla Ne alkoss hipotéziseket!
Krisztus az emberi életét váltságdíjul adta az engedelmes emberekért - Állj! Engedelmes emberekért??? Hol is van ez? János 3:16 hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Nem engedelmes, hanem hívő
Krisztus halhatatlan szellemszemélyként támadt fel a halottak közül - Olvasd el:Luk 24:39-43 Ján 20:27
Belemagyarázás!
És még soroljam?
Szeretlek Téged, csak gondolkozz!
Kedves RÉVAI ILDIKÓ
Bocsánatot kérek, nem akartalak megsérteni kérdésemmel. Azzal a viselkedéssel amit itt produkálsz csak gyűlöletet szítasz és fenyegetőzöl. Szerintem pontosan az ellenkezőjét teszed mint amiben hiszel. Az ilyen emberek azok akik a legjobban kitudják forgatni a vallást(legyen az bármilyen) és őszintén szólva félek tőled hiszen szavaid alapján úgy néz ki benned lakozik a démon.
Kedves Révai Ildikó!
A kérdés is eléggé nonszensz, látszik, hogy a kedves kérdező nem ásta bele magát sem a Tanúk, sem a Biblia életébe.
A válaszaid olvasói valószínűleg azért gondolhatják agresszívnek a reagálásaidat, mert egyrészt a chat világában a nagybetűk kiabálásnak számítanak, másrészt a hanghordozás az írott szövegben nem hallatszanak, így csak a szöveget olvasva elég negatív érzéseket támaszt.
Úgy gondolod, hogy Te neked kellene megvédeni Jehovát (Istent, JHVH-t, Jahve-t), azt aki teremtett Téged is és mindent, ami a Földön, az égben, a vízben, a mennyben van. Ez elég vicces. Nem Ő véd meg Téged? Nem neked kellene a védelmét kérned Tőle? Isten szeret minket és szeret mindenkit, csak a legtöbben nem veszik észre.
"Hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, a ki felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ád mind az igazaknak, mind a hamisaknak."
"Ne győzettessél meg a gonosztól, hanem a gonoszt jóval győzd meg."
Az írásaidból nem az emberszeretet tűnik ki, de ha annyira Krisztus követőinek tartjátok magatokat, akkor talán nem Krisztus tanított így?
"Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket."
Máshol meg ezt:
"És gyűlöletesek lesztek, mindenki előtt az én nevemért; de a ki mindvégig megáll, az megtartatik."
Én hálát adtam az Istennek, amikor engem bántottak és vádoltak 'Istenhívő' emberek, amikor a Krisztus és az igazság mellett álltam ki, de nem kiabálva. De nem próbáltam magamat megvédeni, mert:
"Tökéljétek el azért a ti szívetekben, hogy nem gondoskodtok előre, hogy mit feleljetek védelmetekre:
Mert én adok néktek szájat és bölcseséget, melynek ellene nem szólhatnak, sem ellene nem állhatnak mind azok, a kik magokat ellenetekbe vetik."
Olvasd el én lászló első hozzászólását figyelmesebben és gyűlölet nélkűl. Látni fogod, hogy ő nem vádaskodott és nem gyűlöletet keltett. Idéznék:
"Már a kérdés is takarja a felületességet a Jehova Tanúival szemben, mivel ha tudnád, hogy a Tanúk alapvetően megtért, vagy megtértnek képzelt hittel tanulmányozzák a Bibliát, tudhatnád, hogy nincs megtért ember, aki öngyilkosságot követne el, főleg nem félélmei miatt."
Aki megtért ember, az nem bíráskodik és nem így nyílványítja ki a véleményét, hanem Isten szeretetét sugározza embertársaira éppúgy akik szeretik őt és éppúgy akik gyűlölik. Ha nem tudod szeretni ellenségedet, akit látsz, hogy tudnád azt szeretni akit nem látsz, az Istent?
"Ő pedig felelvén, monda nékik: Igazán jövendölt felőletek, képmutatók felől Ésaiás próféta, a mint meg van írva: Ez a nép ajkaival tisztel engem, a szívök pedig távol van tőlem."
Annak válaszolok, aki utolsóként látszódik a lapon.
1./ a tömeges öngyilkosság gondolata NONSZENSZ. Nem én tettem fel ezt a szörnyű kérdést, én csupán elvetemültnek tartom, és felháborítónak ezt az alaptalan rágalmat.
2./ az, hogy bennem mennyi a szeretet, nem neked kell eldöntened, mert nem te vizsgálod a szívem és az inditékaim.
3./ Istent megvédeni?? :) KÖTELESSÉGEM-nek érzem, és ha ez neked vicces, akkor Pál apostol, Jézus és az I.századi keresztények munkája is balgaság, hisz mindegyikük kisebb volt a Teremtőnél. A prédikálómunkával és azzal, hogy védelmezzük az igazságot hitet tanusítunk és örömet szerzünk Jehovának.
4./ Jézus nem védelmezte elszántan Jehovát? Dehogynem. Mindig, amikor rágalom érte kiállt mellette, és nem az embereknek akart megfelelni, hanem Istennek. Én épp így vagyok ezzel.
:)
László ! neked hosszasan kell válaszolnom úgy a sabbat-ról, mint az isteni név használatáról,úgyhogy hamarosan visszatérek. :)
sabbat nem EGYENLŐ A SZOMBATTAL, hanem egy héber ige, JELENTÉSE: megnyugodni, megpihenni. :) a hetedik nap egyébként is vasárnap lenne a kereszténység számára. De most mennem kell, mert dolgom van, de jövök még.
:)minden jót.
a kérdező kommentjére válaszolom: NE FÉLJEN TŐLEM, mert nem harapok, inkább Istentől féljen, amiért ilyenek ír a tanúiról.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!