Mi a véleményetek a "Hit Gyülekezetéről, tevékenységéről?
Szia!
Nem vagyok hitgyülis, de többször megfordultam már ott, ismerem tanításaikat, vannak ismerőseim barátaim akik oda járnak. Ezek alapján azt tudom elmondani, hogy a Hit Gyülekezete egy karizmatikus protestáns közösség. Egyik legnagyobb hibája, hogy nem veszi komolyan Pál szavait, amelyek így hangoznak:
"Azért ha az egész gyülekezet egybegyűl és mindnyájan nyelveken szólnak, bemenvén az idegenek vagy hitetlenek, nem azt mondják-é, hogy őrjöngtök?" (I.Kor 14:23).
Sajnos ez a gyakorlatban pontosan így történik, szó szerint félelemetes egy ilyen alkalmon résztvenni egy kivülállónak...
Nagyon sok komoly kérdésre nem igazán tudnak pontos és korrekt választ adni. Sokkal inkább érzelmekre alapszik a hitük mint értelemre és meggyőződésre. Elég visszás az anyagiakra vonatkozó tanításuk, és gyakorlatuk, igazából a nagy botrányok mindig ekörül forognak. Nagyon liberálisak az életmódukban, ugyanazt a zenét találod az alkalmaikon, mint a divatos könnyűzenei rádióadásokban, csak éppen keresztény szöveggel. A liberalizmus áthatja életmódjukat is nem veszik komolyan a biblia szerénységre, mértékletességre, egészséges életmódra vonatkozó tanácsait. Krisztus veszélyesnek tartja az ilyen életet:
"Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben? És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket..." Mt. 7:22-23.
Ugyanakkor nagyon sok fiatalt térítenek jó útra, akik igazán mélyről kerülnek közéjük! Többnyire vidám, és társadalmilag értékes életet élnek, jószándékú rendes emberek.
Üdv. Péter
Péternek van egy előre megírt szövege az ilyen kérdésekre és csak bemásolgatja. Péter teológus létére könnyen tehet fel keresztkérdéseket egy hívőnek, nem fog tudni mindenre úgy válaszolni... Így könnyű ítélkezni.
Kívánom, hogy Isten mutassa meg az igazságot Neked a pokollal, az antikrisztussal és a Szent Szellemmel kapcsolatban.
Péternek ugyanaz a hozzászólása itt is megtalálható szó szerint és már talán egy éve (vagy még több) ezeket másolgatja.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__1..
Én erről az oldalról lelépek, mert sok az ujjal mutogatós, a hazug ill. előítéletes ember...
Sziasztok!
Nem változott a véleményem! ;-)
Ha megnézed igen sok kérdésre szoktam válaszolni, és igen, elismerem, ami már volt egyszer, ott nem fogom újra és újra leírni más szavakkal a véleményemet csak azért, hogy ne legyen ugyanaz. Bocsi.
Üdv. Péter
Ami lemaradt a hit gyülekezete egyik áldozatának beszámolója végéről:
Csakhogy a szekta tudomást szerzett a készülő riportról, és akkor jött az utolsó poén: biciklin tekertem hazafelé, amikor hirtelen megállt mellettem egy rendszámtábla nélküli furgon. Berántottak az autóba, megfenyegettek, hogy esténként ne merészkedjek az utcára és készüljek el mindenre, mert amit a gyülekezet ellen vétek, az már a legsúlyosabb bűn, majd meztelenül kidobtak a város egyik forgalmas utcájára, fényes nappal. (Ezek az emberek a Krisztus nevében a helyes dolgot cselekedték: Ez a fanatizmus hatalma.) A járókelők adtak rám ruhát, mert látták, hogy baj van. Azonnal elmentem a rendőrségre feljelentést tenni, de nem tudtam semmit bizonyítani, mert rendszámtábla nem volt a kocsin, a tetteseknek pedig lett volna alibijük, ha akarták volna, az egész gyülekezet egybehangzóan állította volna, hogy az adott időpontban csoport-tanuláson vettek részt, vagy hasonló. Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy elmegyek az országból."
elég vegyes kommenteket kaptam, köszönöm mindet, tanulságosak voltak!
sok volt a rossz, de voltak köztük jó (hiszemű) reagálások is.
köszönöm hogy elmondtátok véleményeteket,várok még válaszokat, érdekes őket olvasgatni :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!