Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikusok, Jehova tanúi...

Katolikusok, Jehova tanúi válaszolnátok?

Figyelt kérdés

Legtöbbször elítélnek benneteket a nézeteitek miatt. Én nem szeretnék előítélet alapján cselekedni,szeretném megérteni nézeteiteket. Csak olyan írjon a témába aki tudja hogy mi miért van. Nem bántás meg semmi,csak szeretném megvizsgálni a dolgokat arra kérlek,hogy aki ír az Bibliai Igékkel támassza alá.

Katolikusok:

-Miért vannak szobrok/képek a templomban és miért borultok le előttük? 2Mózes 20:4-5 "Ne csinálj magadnak semmiféle istenszobrot azoknak a képmására, amik fenn az égben, lenn a földön, vagy a föld alatt a vízben vannak.Ne imádd és ne tiszteld azokat, mert én,az Úr, a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok!..."

-Miért hívjátok a lelkészeket sokszor "atyának"? Máté 23:9 "Atyátoknak se szólítsatok senkit a földön, mert egy a ti Atyátok, aki a mennyben van."

-Miért imádkoztok közbenjárásért Szűz Máriához stb.-hez?

1Timóteus 2:5-6

"Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus, A ki adta önmagát váltságul mindenekért, mint tanúbizonyság a maga idejében.."

-Miért ültök olyan mereven a templomban? Dávid is táncolt,ujjongott Isten előtt.

-Mi ez a 7 főbűn? Bibliában semmi ilyenről nincs szó tudtommal,de pont ezt szeretném megérteni.

-Gyerek keresztelés?Ez,hogy van? Ennek van Bibliai alapja? Vagy ez csak valami tradíció?

Egyelőre ennyi :D Majd ha eszembe jut kérdezek. Tudom,hogy nem hagyjátok a Bibliának semelyik részét figyelmen kívül épp ezért szeretném megtudni,hogy ezek a tanok mire épülnek.

Jehova:

-Jézus = Mihály arkangyal? Valami Mikha Él szóból van összetéve azt tudom. Erre,hogy Jézus egyenlő Mihállyal hol van utalás a Bibliában?

-Jézus kínoszlopon halt meg? Én úgy olvasom,hogy kereszten,vagy ez a kereszt kínoszlopot jelent? Ezsdrásbol van rá valami utalás tudom,dee ez csak Dárius uralkodása alatt volt nem? Magyarázzátok el léccives :D

-Pokol:"Tulajdonképpen a nemlétet jelenti, nincs semmiféle tüzes verem, ahol a bűnösökre örök szenvedés várna." Szegény Lázár történetében szerintem elég világosan levan írva,hogy aki odakerült az eléggé szenvedett.

Kb ennyi :D Tényleg ha valahol sértő hangnem volt esetleg,akkor az nem direkt volt,nem akarok senkit megbántani nem akarok fölényesen beszélni, szeretném megérteni a tanokat és hiszem,hogy a Szellem rámutat,hogy mi az igazság. Ha van ellenérvem majd írom.

Sértő,szidó kommenteket mellőzzük.Aki nem ért hozzá az se írjon.Köszi.

Elmagyaráznátok ezeket?

2011. márc. 3. 22:25
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
Mégis mi az igazság azt a Biblia dönti el és nem a laikusok,mert aki biblia nélkűl érvel az mind laikus.
2020. dec. 25. 07:08
 32/34 anonim ***** válasza:
21.Jehova Tanúi amikor a bibliábol érvelnek egy tantétel ellen aminek a Bibliában nincs alapja,csak az igazságot tárják fel.Ez nem vádaskodás hanem igazságtétel.
2020. dec. 25. 07:14
 33/34 anonim ***** válasza:

Azért imádkozunk közbenjárásért Máriához mert mostanig Jèzustol nem hallottunk,nálunk nem tanítják,így Szent Antalhoz,Máriához imádkozunk és meg akihez lehet.

Egy Katolikus.

2020. dec. 26. 06:22
 34/34 anonim ***** válasza:

5.És erre felébredtél?Így akkor neked az inkvizíció az igaz?

Esetleg a tisztitotűz?

Ezeket hol irja a Biblia?

2021. jan. 12. 20:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!