Katolikusok, Jehova tanúi válaszolnátok?
Legtöbbször elítélnek benneteket a nézeteitek miatt. Én nem szeretnék előítélet alapján cselekedni,szeretném megérteni nézeteiteket. Csak olyan írjon a témába aki tudja hogy mi miért van. Nem bántás meg semmi,csak szeretném megvizsgálni a dolgokat arra kérlek,hogy aki ír az Bibliai Igékkel támassza alá.
Katolikusok:
-Miért vannak szobrok/képek a templomban és miért borultok le előttük? 2Mózes 20:4-5 "Ne csinálj magadnak semmiféle istenszobrot azoknak a képmására, amik fenn az égben, lenn a földön, vagy a föld alatt a vízben vannak.Ne imádd és ne tiszteld azokat, mert én,az Úr, a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok!..."
-Miért hívjátok a lelkészeket sokszor "atyának"? Máté 23:9 "Atyátoknak se szólítsatok senkit a földön, mert egy a ti Atyátok, aki a mennyben van."
-Miért imádkoztok közbenjárásért Szűz Máriához stb.-hez?
1Timóteus 2:5-6
"Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus, A ki adta önmagát váltságul mindenekért, mint tanúbizonyság a maga idejében.."
-Miért ültök olyan mereven a templomban? Dávid is táncolt,ujjongott Isten előtt.
-Mi ez a 7 főbűn? Bibliában semmi ilyenről nincs szó tudtommal,de pont ezt szeretném megérteni.
-Gyerek keresztelés?Ez,hogy van? Ennek van Bibliai alapja? Vagy ez csak valami tradíció?
Egyelőre ennyi :D Majd ha eszembe jut kérdezek. Tudom,hogy nem hagyjátok a Bibliának semelyik részét figyelmen kívül épp ezért szeretném megtudni,hogy ezek a tanok mire épülnek.
Jehova:
-Jézus = Mihály arkangyal? Valami Mikha Él szóból van összetéve azt tudom. Erre,hogy Jézus egyenlő Mihállyal hol van utalás a Bibliában?
-Jézus kínoszlopon halt meg? Én úgy olvasom,hogy kereszten,vagy ez a kereszt kínoszlopot jelent? Ezsdrásbol van rá valami utalás tudom,dee ez csak Dárius uralkodása alatt volt nem? Magyarázzátok el léccives :D
-Pokol:"Tulajdonképpen a nemlétet jelenti, nincs semmiféle tüzes verem, ahol a bűnösökre örök szenvedés várna." Szegény Lázár történetében szerintem elég világosan levan írva,hogy aki odakerült az eléggé szenvedett.
Kb ennyi :D Tényleg ha valahol sértő hangnem volt esetleg,akkor az nem direkt volt,nem akarok senkit megbántani nem akarok fölényesen beszélni, szeretném megérteni a tanokat és hiszem,hogy a Szellem rámutat,hogy mi az igazság. Ha van ellenérvem majd írom.
Sértő,szidó kommenteket mellőzzük.Aki nem ért hozzá az se írjon.Köszi.
Elmagyaráznátok ezeket?
Azért imádkozunk közbenjárásért Máriához mert mostanig Jèzustol nem hallottunk,nálunk nem tanítják,így Szent Antalhoz,Máriához imádkozunk és meg akihez lehet.
Egy Katolikus.
5.És erre felébredtél?Így akkor neked az inkvizíció az igaz?
Esetleg a tisztitotűz?
Ezeket hol irja a Biblia?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!