Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Yehova tanúi honnan szedik...

A Yehova tanúi honnan szedik az irracionális állításaikat?

Figyelt kérdés

Mindenhova járogatnak lakásokba téríteni. Most azt hallottam, hogy csak 140 ezren ! fognak üdvözűlni, a többi megy a pokolba. Mégis milyen marhaság ez ?! Isten azért teremtette az embert hogy néhány darab üdvözőljön csak, nem pedig a tetteik szerint ? A bibliában is az van, hogy ha jó vagy mehetsz a mennyekbe, akkor ha sokkal többen jók mégsem mennek sehova ? Milyen dolog ez.

A másik meg, hogy 1914-óta Jézus a földi helytartó és persze a világháborúk is csak miatta tőrtek ki. De most komolyan emberek nem kellene a Yehova tanúit pszichiátrián ápolni ?

2011. febr. 15. 16:22
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
Látod, egyetlen érved sincs, csak személyeskedsz! Ehhez nincs mit hozzáfűzni, vitatkozni meg nem lehet vele. Így "igazad van" a saját szemedben.
2011. márc. 3. 00:42
 32/43 anonim ***** válasza:
"mert ő Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak,hogy EGYENLŐ Istennel, hanem megüresítette magát..." - Filippi 2:6
2011. márc. 3. 07:07
 33/43 anonim ***** válasza:

Kedves 00,42"tanú".Írd márle légy szives ,mijen szabályok szerint,értelmezitek a bibliát? Ezt úgy hívják hogy :hermeneutika,bibliaértelmezés elmélete és gyakorlata.

Mert ugye a biblia más kultúrában,más történelmi időkben,más nyelvezettel,más teológiai háttérel íródott.

A biblia tartalmaz példázatokat,Próféciákat,költészetet,hasonlatokat,allegóriát,metafórát.tipust,képes beszédet.

Na akkor légy szi ,pár mondatban írd márle ,hogy te, vagy a kedves"tanúk" milyen szabályokat alkalmaztok.

Magyar nyelv és irodalom könnyvben is van rá válasz,de én a te válaszodat várom!

És nem muszály kitérned a héber ,arám vagy görög szavak jelentésére sem .,Csak 2-3 szabályt leírsz ,hogy lássam ,én miért nem vagyok a te véleményeden azonos síkon.

Előreis köszi!

2011. márc. 3. 10:27
 34/43 Salx Narval ***** válasza:
"Nem azért adatott az írás, hogy értelmezzék, hanem azért, hogy olvassák." :D
2011. márc. 3. 11:43
 35/43 anonim ***** válasza:

Kedves ma 07:07!

Ez egy jó példája annak, ahogyan félrefordítottak sok verset (sőt többet a háromság kedvéért be is toldottak!) és próbálták évszázadokon keresztül manipulálni a híveket.

Számtalan fordítás van, melyeket ha összevetünk, jól látszik, hogy mennyire nem egységes az adott vers értelmezése. Érdekes, hogy a legtöbb ilyen, a háromság pogány vallási mítosza körül van.

A Biblia legtöbb esetben önmagát magyarázza, képes rá. Próbáld ki!

2011. márc. 3. 12:34
 36/43 Salx Narval ***** válasza:
Tudjátok mi lenne a jó.Szervezni egy nyári tábort keresztény fiataloknak és együtt kielemezni a vitatott részeket, hátha találnátok egy közösen elfogadható értelmezést.Talán szemtől-szembe, indulatmentesen, sőt megkockáztatom baráti légkörben, elmondhatnátok egymásnak mit, miért tartotok igaznak.Szerintem ez Istennek is jobban tetszene mint egymás csesztetése, kioktatása.
2011. márc. 3. 12:55
 37/43 anonim ***** válasza:

11,43 as,Mit ér az írás ha csak olvasod ,de nem érted?Érted?

Ha meg nem érted,akkor félre érted!Érted?

2011. márc. 3. 13:08
 38/43 Salx Narval ***** válasza:
Értem.:D
2011. márc. 3. 13:46
 39/43 Salx Narval ***** válasza:
Amúgy ezt nem én találtam ki, ez egy idézet.Főpapi intés, a pórnép felé.
2011. márc. 3. 13:49
 40/43 anonim ***** válasza:

De igazából mit vitatkozunk ezen? Hinni kell Istenben,Jézusban. Jézusnak adatott minden hatalom mennyen és földön,hogy Jézust is úgy tiszteljük ahogyan az Atyát.

A viszálykodás a lelki kiskorúság jele ahogy Pál mondja. Másrészről a test kívánsága és a test kívánsága a Lélek ellen tör a Léleké pedig a test ellen.

Én innentől fogva nem mondok semmit, légy biztos a te meggyőződésedben. Ha neked ez a meggyőződésed hidd azt. A Szent Szellem elvezet a teljes igazságra.

2011. márc. 3. 13:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!