A Yehova tanúi honnan szedik az irracionális állításaikat?
Mindenhova járogatnak lakásokba téríteni. Most azt hallottam, hogy csak 140 ezren ! fognak üdvözűlni, a többi megy a pokolba. Mégis milyen marhaság ez ?! Isten azért teremtette az embert hogy néhány darab üdvözőljön csak, nem pedig a tetteik szerint ? A bibliában is az van, hogy ha jó vagy mehetsz a mennyekbe, akkor ha sokkal többen jók mégsem mennek sehova ? Milyen dolog ez.
A másik meg, hogy 1914-óta Jézus a földi helytartó és persze a világháborúk is csak miatta tőrtek ki. De most komolyan emberek nem kellene a Yehova tanúit pszichiátrián ápolni ?
Kedves 00,42"tanú".Írd márle légy szives ,mijen szabályok szerint,értelmezitek a bibliát? Ezt úgy hívják hogy :hermeneutika,bibliaértelmezés elmélete és gyakorlata.
Mert ugye a biblia más kultúrában,más történelmi időkben,más nyelvezettel,más teológiai háttérel íródott.
A biblia tartalmaz példázatokat,Próféciákat,költészetet,hasonlatokat,allegóriát,metafórát.tipust,képes beszédet.
Na akkor légy szi ,pár mondatban írd márle ,hogy te, vagy a kedves"tanúk" milyen szabályokat alkalmaztok.
Magyar nyelv és irodalom könnyvben is van rá válasz,de én a te válaszodat várom!
És nem muszály kitérned a héber ,arám vagy görög szavak jelentésére sem .,Csak 2-3 szabályt leírsz ,hogy lássam ,én miért nem vagyok a te véleményeden azonos síkon.
Előreis köszi!
Kedves ma 07:07!
Ez egy jó példája annak, ahogyan félrefordítottak sok verset (sőt többet a háromság kedvéért be is toldottak!) és próbálták évszázadokon keresztül manipulálni a híveket.
Számtalan fordítás van, melyeket ha összevetünk, jól látszik, hogy mennyire nem egységes az adott vers értelmezése. Érdekes, hogy a legtöbb ilyen, a háromság pogány vallási mítosza körül van.
A Biblia legtöbb esetben önmagát magyarázza, képes rá. Próbáld ki!
11,43 as,Mit ér az írás ha csak olvasod ,de nem érted?Érted?
Ha meg nem érted,akkor félre érted!Érted?
De igazából mit vitatkozunk ezen? Hinni kell Istenben,Jézusban. Jézusnak adatott minden hatalom mennyen és földön,hogy Jézust is úgy tiszteljük ahogyan az Atyát.
A viszálykodás a lelki kiskorúság jele ahogy Pál mondja. Másrészről a test kívánsága és a test kívánsága a Lélek ellen tör a Léleké pedig a test ellen.
Én innentől fogva nem mondok semmit, légy biztos a te meggyőződésedben. Ha neked ez a meggyőződésed hidd azt. A Szent Szellem elvezet a teljes igazságra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!