A Yehova tanúi honnan szedik az irracionális állításaikat?
Mindenhova járogatnak lakásokba téríteni. Most azt hallottam, hogy csak 140 ezren ! fognak üdvözűlni, a többi megy a pokolba. Mégis milyen marhaság ez ?! Isten azért teremtette az embert hogy néhány darab üdvözőljön csak, nem pedig a tetteik szerint ? A bibliában is az van, hogy ha jó vagy mehetsz a mennyekbe, akkor ha sokkal többen jók mégsem mennek sehova ? Milyen dolog ez.
A másik meg, hogy 1914-óta Jézus a földi helytartó és persze a világháborúk is csak miatta tőrtek ki. De most komolyan emberek nem kellene a Yehova tanúit pszichiátrián ápolni ?
Nem mindegy? Mindenki abban hisz amiben akar. Egyben azomban oszton az ellenszenvet, hogy oké, higgyenek amiben akarnak, de NE ERŐLTESSÉK RÁ MÁSOKRA! Szépen mondom, hogy köszönöm, ez engem nem érdekel, kazolikus vagyok, azt sem nagyon gyakorlom, de neeeeeeeeeeeeeem. Akkor meg kioktatnak, hogy forgassam a bibiliát, meg akkor mindek vagyok katolikus, akkor szidják a másik egyházat blablabla. Erőszakosok, legalább is a többség.
21/L
Az a 144000 ember az "első zsenge" a Biblia szerint. Első zsenge alatt itt nagyjából azt lehet érteni, hogy a zsidók közül az első 144000, aki Jézushoz megtért. Tehát egyrészt ezt valószínűleg a zsidókra érti a Biblia (a fa amúgy is a zsidóság jelképe, maga Jézus is a fa első zsengéje volt olyan értelemben, hogy ő volt az első, aki feltámadt pl., ezért is hívják Náczer-nak, Názáretinek, ami ágacskát jelent), másrészt ezek csak az elsők, akiket bármennyi követhet még.
Egyébként pedig nem a tetteink döntik el, hogy üdvözülünk-e, mert ha a tetteink döntenék el, akkor senki sem üdvözülne, ez biztos. Csak egyetlen tettünk számít, az, hogy elfogadjuk-e Jézust megváltónknak, csak ezzel hozhatjuk helyre a kapcsolatunkkat Istennel, csak Jézus által üdvözülhetünk. A jótetteink nem vezetnek a mennybe, az üdvözülés után pedig egyik rossz cselekedetünkről sem emlékszik meg Isten többé.
Úgyhogy ha "jó vagy", attól még nem mész a mennybe, ha pedig bármilyen rossz voltál is, de elfogadod Isten fiának áldozatát magad iránt, a mennybe jutsz.
Kérdező!
Nézz utána. hogy a "jehova" szó honnan ered, és akkor rá fogsz jönni, hogy a többi állításuk is honnan ered!
A jehova szót is nyilván helyesen olvastátok ki a Tórából, igaz?
Véletlenül sem a JHVH-át olvastátok össze az adonáj magánhangzóival, ezzel egy olyan orbitális bakit elkövetve, hogy mindenki ezen röhög!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!