Fizettek a családban egyház adót?
1. ha adózó polgár vagy akkor a 2. százalékot elkülönítik az álltalad megjelölt egyháznak, ezzel az a gond hogy nem a te papod/templomod mittoménmien egyházi alszervezeted kapja hanem országos szinten az egész.
2. ha alapítasz 1 1házat amit 100 ember aláírásával megtehetsz akkor kaphatod te !!!! is az adót. ezt hivatalosan a hitéleti tevékenységre kéne fordítani de nem kell elszámolnod.(egyházaknak nem kell)
fogsz 100 embert hogy alapítsatok egy hitetlen közösséget amit a magyar hitetlenek egyháza néven hoztok létre, és ezt támogatjátok adó1százalékkal. mindenki visszakapna 3/4 százalékot és a maradék meg a kitalálóé/üzemeltetőé.
mivel nem hiszünk... hitéleti tevékenységünk nincs...
Mi fizetünk.
Pontosabban anyukám szól minden év elején, én adom neki, ő elviszi a templomba.
A középső lányom idén elsőáldozik, a nagy bérmálkozó lesz.
Ha nincs befizetve visszamenőleg is!!! az egyházi adó minden itt a faluban töltött évünkre, akkor nem kérhetjük ki a szentségeket (keresztség, házasság, elsőáldozás. bérmálás stb.).
Ez gyerekkoromban is így volt, meg most is.
Szájtátva olvasom, hogy mások nem fizetnek, és tök jól elvannak.
Egyébként római katolikus vagyok, a Veszprémi Egyházmegyéből. 4000Ft/év (ha jól emlékszem...)
Minek fizetnénk?
Bemész egy templomba és ÖMLIK az arany mindenhonnan. Lóf@szt nekik.
Amúgy meg se vagyok keresztelve, templomi esküvőt meg eszembe se jutna tartani. Rendkívül vallásellenes vagyok.
Nem értem, h miért kell egy külön épület, külön "szolgákkal" és még pénzt is kérnek azért, hogy te istennel (nevezzük akárhogy is) beszélhess.
Szerintem ha valaki hisz, annak nincs szüksége templomra meg papokra.
Én meg még nem is hiszek az egészben. Ajjjjjajjjj, a pokolra kerülök.
Amúgy meg milyen "isten" az aki fenyeget, ha nem hiszek benne? Nem tűnik ez szimplán diktatúrának?
A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 2010-12-31 00:49
A görög katolikusokról nekem is hasonló tapasztalatom van. Valahogy mintha kevésbé anyagiasan állnának hozzá a dolgokhoz. Mikor nagyapámat temették és a görög kat. papnak mondták a szüleim, hogy a másik egyház kiszámolta az egyházadót, akkor valami olyasmit válaszolt, hogy ő nem fogja ezt kikövetelni, ha az illető nem gyakorolta a vallását, de természetesen megtartja a ceremóniát, mert az ő kötelessége, hogy a bölcsőtől a sírig kísérje az embert. (Az nekem sem tiszta, hogy hogy keveredtek el két paphoz is. Valami kavarás volt, nem tudták pontosan, hogy ki és hol keresztelte meg őt.)
Nem fizetünk egyházadót, nem vagyunk hívők. A keresztelés inkább hagyományként él a családban. De a fenti húzása miatt jobban tudom tisztelni a görög katolikusokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!