Fizettek a családban egyház adót?
Az én nagyapám görögkatolikus pap volt, de én olyanról nem is hallottam, hogy egyház adó.
Nyilván, ha mentünk templomba, akkor dobtunk a perselybe, de hogy hozzánk becsöngessenek, vagy csekket küldjenek, kizárt...
Az igaz, hogy nagyapám mindig azt mondta apáméknak, hogy "Mindig adakozzatok fiam, én is abból neveltelek fel benneteket." A két bátyjával egyetemben nagyon jó emberek lettek.
Én úgy gondolom, hogy mindenkinek szíve joga, hogy fizet-e az egyháznak, de mondom, ezt a kifejezést, hogy 'egyház adó' én csak a történelem könyvekből ismerem, pedig papi család vagyunk.
NEM KÖVETELHETIK AZ EGYHÁZADÓT TÖBB ÉVRE VISSZAMENŐLEG !!
SŐTT JÓGILAG NINCS IS EGYHÁZADÓ
Hű, szerintem ezeknek a hozzászólásoknak nagy része egyszerűen nevetséges! Pontosan nem tudom, milyen az egyházi adó, de amióta csalódtam a katolikusokban, azóta holtomban sem találnának rám, hogy bármilyen okból pénzt adnék nekik!
Legalábbis nálunk, a mi környékünkön a papság másként fest. Sőt, belső infókat tudnok mesélni... "Szegány koldus" papok azzal hencegnek, hogy 4évente vadi új autóra cserélik a járgányukat, (pedig előtte sem trabanntal jártak), igen gyakorta papbulikat tartanak (nagy zabálások), a régi lakhelyemen (nem nevezem néven a kurafit) a papnak több nővel volt szexuális dolga (nagy cölibátusi fogalom!!!) mint a családom férfitagjak, és az utcabeli férfiaknak együttvéve (pedig, ugye, a férfiak is férfiak, cak kalandoznak legénykorukban...), a segélycsomagokat többnyire megtartotta magának, keresztbetett az esküvőnknek, mert nem akartam az ő templomában házasodni (az is pénzbevétel), a perselypénzt arcizomrándulás nélkül zsebrevágta, és hadd ne soroljam a többit...
Hát erre varrjon gombot az, akit most, kiterjedt dühömben csak sentfazék névvel tudnék illetni! Pedig többnyire békésen megvagyok a hívőkkel, nem tehetnek róla, ha szeretik, hogy az orruknál fogva vezetik őket. Több pénzt harácsolnak össze, mint azt bárki is sejtené, úgy élnek, mint a kiskirályok, és hogy segítik a népet, meg a szegényeket, hát az csak mese a Holdba.
Persze, tisztelet a kivételnek, előfordulhat elvétve egy két kivétel, aki őszintén, és komolyan veszi a hivatását. Van a környékünkön is egy - két pap, akit a "fasza gyerek" kifejezéssel illetnek, már elnézést a pontos idézésért. Ezekért a szmélyekért megőrülnek a hívők, és a róluk keringő történetek miatt meg is értem, miért. De én sajnos nem ilyen emberhez tartoztam volna, más körzetébe meg nem járhatok el, hát maradtam vallás nélkül, Istenhívőnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!