Mit lehet tenni, ha nincs alkalmas személy a családban/ismerősök között keresztszülőnek?
én úgy lettem Keresztanyu, hogy a másodunokatesómék hasonló cipőben jártak, mint Ti :) addig enm is igen beszéltünk, meg is lepett a kérésük, de nagyon örültem neki, és azóta a "komaság" összehozott minket, minden hétvégén találkozunk (hol ők jönnek, hol mi megyünk). ezért írtam, hogy érdemes távolabb is körülnézni.
ha a keresztszüleidet mégiscsak felkérnéd, vagy legalább említenéd nekik a dolgot, lehet, hogy javulna a kapcsolatotok is.
Sziasztok!
Az én keresztszüleim sem jártak templomba sohasem, és hanyagolták a vallást.
Ha ez nem így lett volna, és rendesen foglalkoztak volna velem, akkor nem tartanék ott, ahol most, nem keresgélném a helyemet, és valószínűleg akkor vallást sem váltanék.
Üdv: Anna
Üdv!
Azt megkérdezhetem, hogy milyen vallásról váltasz és mire?:S
Annácska a Bahá'i közösség felé kacsintgat, és utálja az olyan "buta" embereket akik ide járnak drága idejüket (és másokét) pazarolni.
A kérdésre:
Miért ne lehetne a jegyesed családjából valaki keresztszülő? Én is református vagyok, párom katolikus, és a testvérei gyerekeinek - akik katolikusok - mi vagyunk a keresztszülei.
Ez csak a keresztelő papon múlik.
Hát a mi templomunkban ezt tuti, hogy nem fogják.
Az csak valami nagyon reformer pap lehetett.
Ez előírás, hogy a keresztszülő csak katolikus lehet.
A keresztelés nincs helyhez kötve.
Keress a közelben másik templomot fiatalabb pappal.
Nekünk a pap akkoriban azt mondta: "mindegy milyen felekezethez tartozik, ha meg van keresztelve akkor már kereszténynek számít. Nem az a lényeg,hogy mi van a templom tetején, hanem az Isten és Jézus iránti hitvallása."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!