Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hisztek Istenben?

Miért hisztek Istenben?

Figyelt kérdés

Egy korábbi topikban is felmerült a kérdés: Hogyan, és mennyi hazugság kellett az egyháznak ahhoz, hogy egy semmi alapot nélkülöző állítást olyan szinten elhitessen az emberekkel mint most. Szó szerint bemásolnám amit abba a topikba írtam, talán pár dolog nemlesz idevágó, de a lényeget azt hiszem megértitek. Ateista és vallásos emberek véleményét is várom. Úgy kezdődött hogy egy csávó lepogányozott amikor kijelentettem hogy nem vagyok hívő, erre válaszoltam neki.

""Az egyáltalán nem kamu. Mondj rá egy alapos okot azon kívűl, hogy pogány vagy.:D

F/13"

Te egy 13 éves kisfiú vagy. Nyilván szüleid erőltették rád a vallást, vagy szó szerint vagy gyerekkorod óta így neveltek. Ez még oké... Úgy ahogy.. bár szerintem az ilyenből ki kéne hagyni az emberek gyerekét 18 éves kor alatt, hogy utána saját maga döntsön arról vallásos akar e lenni vagy sem. Addig túlságosan befolyásolható, és nyilván a szüleidről veszel példát, kiről másról? Viszont bármily gáz is, némi történelmi ismerettel könnyen rájöhetsz, hogy a vallást egy egykori birodalomban az elnyomás ellen alakult ki, azért mert az emberek hinni akartak egy szebb világban. Az elnyomott réteg kezdett hinni ebben, akkor ez azért más formában létezett. Utána az állam (Római Bir) rájött, hogy ennek a vallásnak államerősítő szerepe is lehet, és kiragadta a többi több száz ugyanilyen szintű vallásból, és átalakította a saját kénye-kedvére, és államvallássá tette. A pontos politikai és gazdasági okaiba most nem mennék bele, nyiss ki egy törikönyvet. Mindezt csak azért mondtam, hogy lásd, az elmúlt 2000 évben miért alakult ki, és utána miért változott a vallás, szinte észrevétlenül, épp az akkor szükséges dologra. Amiben anno akkor hinni kezdtek, már rég nem abban hisznek a mai keresztények. Miért pont a mostani hited lenne 'valóságos'? Miért lenne egyáltalán az egész vallás valóságos? Mert több millió ember halt meg miatta? A vallás egy undorító dolog. A középkori államok 'keresztes háború'nak keresztelték a saját földszerző és zsákmányszerző hadjárataikat, mit gondolsz miért maradt fent a kereszténység? Az országoknak ismét szükségük volt valamire, amivel igazolhatják kegyetlenkedéseiket, hóditásaikat az igazságtalan államszervezet fenntartásához. Mivel a saját országukban a gazdaság romokban volt , mástól kellett elvenni. Ehhez viszont nem voltak egymaguk elég erősek, így szükség volt az egyház, és a többi keresztény ország támogatására. Így fenntartották a keresztény hitet, és a papok szerint (nem részletezném a Biblia miket ír a gyilkosságokról) jó és kívánatos dolog volt a keresztény háborúk lefolytatása, stb. Számos (még minimum több 10 példát tudnék mondani az én hiányos történelmi ismereteimmel is ) más ilyen kétszínű és álszent dolgáról tudunk/ok a kereszténységnek. Mind hiteles, bizonyítható tényeken alapszik. Ettől függetlenül még igazad van, akár lehetne valóságos is maga a hit, amely csak a körülmények áldozata lett. De még ez sem igaz. Nem hiheted, hogy Isten 7 nap alatt teremtette a világot stb.. Az evolúció elmélet magyarázatot ad mindenre.. Gondolod hogy 2000 éve meg tudtak válaszolni egy olyan kérdést amit csak napjainkban sikerül teljes mértékben kielégítő választ találni? Akkoriban amikor még arról se tudtak hogy a föld forog ill gömb alakú? Apropó.. az egyház mennyi ideig is tagadta azt hogy nem a Föld van a világegyetem középpontjában? Hány embert is végeztetett ki inkvízíció néven akik ezt állították? Mert egyszerűen megtalálták a választ OLYAN KÉRDÉSEKRE RACIONÁLISAN, AMIKRE AZ ADDIGI KOROKBAN NEM TUDTAK VÁLASZT ADNI! Értitek már? A vallás egésze azon alapult, hogy az emberek megmagyarázhatatlan jelenségeket próbáltak a saját kezdetleges eszközeikkel megmagyarázni-és ahogy megtudták magyarázni, az egyház ahelyett hogy megújult volna, nem volt hajlandó szembenézni az új problémákkal-jött az inkvizíció, kivégzések, satöbbi. Az egyház ma egy rég letűnt kor csonkja, maradványa, akikben még azok hisznek, akik félnek a haláltól, nem képesek egyes dolgokkal emelt fővel szembenézni. És állítom, akad olyan ember is , aki jó , mondhatni keresztényhez méltó életet él- ezt ti is megtehetitek, anélkül hogy minden alapot nélkülöző állításokban hisztek-Gondoljátok , hogy Isten, aki 1 nap alatt teremtette meg a nappalt, kegyes lesz az emberekhez mert azok felhúztak neki pár templomot a hívök véres verejtékkel megkeresett pénzéből? Ugyan kérlek..

Ha valaki válaszol erre kérem érdemi választ adjon, védheti a vallást, de azt józan racionális megmagyarázható és alátámasztható érvekkel tegye. Én is próbáltam tisztelettel írni. "

vélemények?

2010. nov. 30. 18:36
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! A 13 éves kisfiúnak teljesen igaza volt. A Biblia három vallást ismer. Zsidó, pogány, keresztyén. Zsidónak vagy pogánynak születsz. Keresztyénné ebből a kettőből lehetsz, a megtérés útján. Ha csak nem születtél zsidónak, akkor pogány vagy.

Én nem kaptam vallásos nevelést, bár gyermekként megkereszteltek, de Isten léte pont olyan elfogadhatatlan volt nekem is, mint neked, 27 éves koromig. Aztán jött Isten, kezembe adta a Bibliát, és kénytelen voltam tudomásul venni, hogy már pedig Ő létezik, és annyira ostoba nem vagyok, hogy ha már kiderült, hogy van Isten, akkor szembe menjek vele. Hamar kiderült, életem legjobb döntése volt, átadni az életem Jézusnak. Ha te még nem próbáltad, ne kritizáld, mert fogalmad sincs miről beszélsz. Még nem tudod mire képes Isten, mert te még semmit nem tapasztaltál belőle. És ez csak azért van így, mert te nem igényled Isten segítségét, és Isten ezt tiszteletben tartja. De a te Istentagadásod nekem olyan nevetséges, mint amilyen neked lenne, ha azt mondanám, kizárt, hogy az elektronok az atommag körül keringenek hatalmas távolságra, mert ha így lenne, akkor lyukas lenne az anyag. Tényleg. Te láttál már atommagot, ahogy kering körülötte az elektron? Nem? Mert olyan nincs is. Ha majd látok egy atommagot a körülötte keringő elektronnal, akkor majd elhiszem, hogy van! Addig meg nem kell minden mesét elhinni, amit ostoba tudósok összehadoválnak, hogy ők pedig tudják, hogy úgy van. Bizonyítsd be nekem, hogy van atommag, és hogy kering körülötte az elektron. De ne akármilyen módon, csak olyan formán, amit én hajlandó vagyok elfogadni. Ha úgy nem tudod, akkor az azt jelenti, hogy te hülye vagy, és az is hülyeség, amiben hiszel.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. dec. 1. 15:04
 32/61 anonim ***** válasza:

Mégis hogyan adta a Bibliát a kezedbe?

Mi volt az a pont amikor elment az... izé hinni kezdtél?

2010. dec. 1. 15:14
 33/61 anonim ***** válasza:

kérdező.

"De talán egyszer a miértekre is rájövünk ugyanúgy, ahogy az eddig felsorolt számtalan dologra, és nem szükséges találgatásokba, vallásba hasonlókba bocsátkoznunk."

Félreértettél valamit, a természettudomány az nem vallás. Az, hogy belátunk egy mindent felölelő, létrehozó fenntartó Tudatot, az sem vallás. A vallás hivatalosan kapcsolat Istennel, a vallás igazából arról szól, hogy vehetjük fel a kapcsolatot Istennel, de ezeket az igazságokat a szentiratok félreértelmezése végett rosszul tartották meg, és téves tanok jöttek létre, de erről nem tehet az ember, mert a fejlődéséhez hozzátartozik. a fejlődés pedig azért van, hogy az ember belássa a szabályt, ami az önzetlen, feltétel nélküli szeretet a legelső kommentemben leírtjaim alapján, ugye hogy a világ egy nagy egész. annak fényében pedig, hogy a mi tudatunk sem pusztul el a halál tapasztalásánál, vajon ez szemétség e az Úrtól? Isten nem teremtett bűnt...Isten negatív pólust teremtett a pozitív mellé, hogy mi emberek, akik csak a viszonyításokból tudjuk valamiről, hogy az, és nem más, képesek legyünk tanulni a rosszból, mert csak abból tudunk. A bűnt, a szenvedést az ember saját maga kreálta meg a saját tudatával, elfelejtette, hogy ezek az érzetek csak a hasonlítás miatt léteznek. Isten tehát önzetlen, mert megadta nekünk ezt, hiszen a fejlődésünk elér egy olyan pontra, ahol a boldogság érzete folyamatossá válik, és végre kiélvezhetjük az univerzum ajándékait békében, a létünket pedig meg nem szünteti, hogy a tapasztalás és fejlődés folyamatos legyen és igazságos.

"Önzetlen volt amikor Isten meg akarta öletni a saját fiát az egyik szereplővel, aki meg is tette volna? Nem inkább hiúság? Nem látjátok az emberi hibákat isteni szintre kivetítve?"

Itt Jézusra gondolsz? Ha igen, akkor emlékeztetlek, hogy Jézus tudta jól, hogy halálakor nem szűnik meg létezni, ráadásul manipulálni volt képes az anyagot a történetek szerint, tehát bármikor kicsinálhatta volna támadóit. De nemtette, mert a terv más volt. :)

a többi kérdésed az emberekre vonatkozik, akik tévedésükben önzőek, hiszen a negatívummal azonosulnak és a javuk természetesnek is tartja, ez kellő válasz arra, hogy "Önzetlenségből indultak a keresztény háborúk?

Önzetlenségből forgatott ki az egyház a vagyonából rengeteg szegényt, állította hogy megbocsátást nyer egy némely súlyos bűne 2000 miatyánktól? Önzetlenség volt tán a 'ringyópápák' korszaka? Vagy a mai divatos dolgoknál pl a pedofil papok esete?"

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 1. 15:21
 34/61 anonim ***** válasza:

Mégis hogyan adta a Bibliát a kezedbe?

Mi volt az a pont amikor elment az... izé hinni kezdtél?

Először is adott egy Bibliát, hogy legyen. Mert hogy 24 éves koromig én azt hittem, olyan már csak múzeumban van. Egy munkatársamat használta fel, az ő éjjeli szekrényén volt, a munkásszállón, ahol laktam Pesten, és megkérdeztem megnézhetném-e? Erre ő azt mondta, nekem adja. Bele-bele olvastam, de nagy marhaságnak tűnt, így felkerült a könyvespolcra 3 évre porosodni. Aztán Isten úgy intézte, hogy úgy döntsek, kiolvasom a Bibliát, pont azért, mert megakartam cáfolni a hívőket, de ők mindig azt mondták, hogy ez is megvan írva a Bibliában, meg az is, és bár remekül tudtam cáfolni a Bibliát úgy is, hogy soha nem olvastam, de azt gondoltam, ha kiolvasom, sokkal könnyebb lesz. Hát nagyot tévedtem! Lényeg a lényeg, kb 1 héttel azután, hogy minden nap olvastam a Bibliát, /vastag könyv, sokáig tart kiolvasni/ nem maradt más választásom, mint, hogy a Bibliát magam mellé téve a szoba közepén letérdeljek, és elmondjam életem első imádságát, ami szó szerint ez volt: Isten, ha vagy, mutasd meg magad. És egyszer csak minden Isten létét hirdette. Ha felnéztem az égre, ha ránéztem egy hangyára, valahogy nevetségessé vált, hogy ez úgy jött létre, hogy felrobbant, és ez lett belőle. De az igazi csodát magamban fedeztem fel. Augusztus vége volt, tombolt a nyár, a tini lányok akkor is tudták, hogy kell felhívni magukra a figyelmet, és én életemben először tudtam még is kívánság nélkül rájuk tekinteni. Ezt te úgy sem érted. Ugyan azt láttam, mint amit addig, csak teljesen más hatást gyakorolt rám. És ezer más dologban is természetesen, amit soha nem hittem volna magamról, hogy képes lennék rá. Ma már tudom, nem is én vagyok erre képes, hanem Isten Szelleme, aki uralomra juthatott az életemben. Na most, mielőtt még megint lehülyéznél, a tini lányokat előtte se vittem ágyba, lévén nős voltam és két gyerekem is volt már, tehát addig is csak ábránd volt a vágy, amitől megtérésem után megszabadultam. És ez nagyon jól van így! Minek vágyakozni olyan dolgok után, amit úgy sem kaphatsz meg. Aztán sok olyan embert ismerek, akik kielégítik ezen vágyaikat, de még egyiknél sem tapasztaltam, hogy hosszú távon hű de boldogok lettek volna. Nem egy vidám történet, amikor tönkre megy egy család. Nem igen boldog benne senki. Én sokkal jobban szeretek hűséges lenni a feleségemhez, és egy harmonikus meleg szerető családi légkört biztosítani a gyermekeimnek, ha már szegényeknek "el kell szenvedniük" a vallásos nevelést.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. dec. 1. 16:59
 35/61 A kérdező kommentje:

Sziasztok ismét!

Még nem olvastam el az összes választ, de némelyiktől égnek áll a hajam!!!

@15:04 es válaszolónak:

Amit írtál nagyon nagyon nagy butaság. Lehetsz hívő de ilyenekbe belekötni hogy atomok stb. Ezzel túl nagy fába vágod a fejszédet. Azt kéred én magyarázzam el neked, egy Istenben hívő, ilyen dolgokat nem értő embernek a tudományt-azt a tudományt ami rengeteg ideje formálódik, én évekig tanultam a gimnáziumban majd egyetemen. Nos, ezt te is tudod mennyire lehetetlen. Annyit mondanék neked: Volt az osztályunkban néhány vallásos fiú/lány is. Az elején ők is néhányan hangoztattak ilyesmiket, utána persze van aki ateista lett, van aki úgy maradt vallásos hogy ezeket nem tagadta le. Olyan emberekről beszélek itt akik 16-17 éven át vallásos nevelést kaptak. És csak hogy tudd: Vannak elektromikroszkópok, amiről közvetlenül láthatód a sejteket, és már számos olyan eszköz létezik, amikkel atomi szinten is vizsgálhatod. De erre hihetetlenül sok bizonyíték van.. Kézzel fogható bizonyítékok.. Hogyan viselkedik az anyag ílyen vagy olyan esetben.. Rutherfordtól kezdve rengeteg ember bizonyította már ezek létezését-úgy, hogy a papok először az ilyen embereket kivégeztették, majd még ők is elfogadták ezen elméletek helyességét. Ezzel kérlek ne szállj vitába mert egyszerűen merő marhaság. Ezt nem így gondolják, én a saját szememmel is láttam.

2010. dec. 1. 17:53
 36/61 A kérdező kommentje:

Last one leftnek: Nem, nem Jézusra gondolok, emlékszem egy történetre a Bibliából, amikor Ábrahámot (??) kérte Isten hogy áldozza fel a fiát.

Bocsáss meg de az evolúciónak is kézzelfogható bizonyítékai vannak.

[link]

Számos ilyen ésehhez hasonló oldalt találsz minimális utánanézéssel. Pl fosszilis leletek ésatöbbi ésatöbbi ezek mind mind bizonyítják TÉNYEKKEL ALÁTÁMASZTHATÓ módon az evolúciót.

Isten létét mi bizonyítja már ne haragudj? Ha én most elkezdek hinni egy gumicukorban, és találok embereket akik már már hihetően kidolgozzák nekem ezt az elméletet, minden alap nélkül elkezdhetek hinni benne?? Az ember hajlamos belelátni dolgokat a világba. Pl a vallást. Abba gondolj bele, hogy ha nem születik meg a Biblia soha nem is veszed észre hogy létezik Isten.. Egyáltalán.. Az evangéliumokat 300 évvel azután írták, miután Júdás stb. meghaltak.. a papok.. ezek után mennyire lehet az egészet komolyan venni?

Elég szánalmas hogy olyan dolgot kell bizonygatnom, ami egyszerűen nem létezik.. Rohadt boldog vagyok anélkül is h hinnék istenben, és ennél többre nincs is szükségem. Maradéktalanul elégedett vagyok az életemmel. Ha pedig van Isten, és beszéltek vele, adjátok át neki hogy egy r*hadt sz*rházi, amiért Afrikában gyerekek milliói halnak meg mielőtt elérnék a felnőttkort, stb stb. Hisz ez ellen mind tehetne.. Megteremtette az embert a bűnnel a belsejében, egyértelmű volt hogy esznek az almából utána kihajította őket és azóta szívunk?

Az egész Biblia mégcsak nem is logikus.. Én is olvastam.. Össze vissza minden hablaty.. Szemlátomást azért írták minden sorát hogy higgyenek benne, nem pedig a valóságra törekedve.

2010. dec. 1. 18:03
 37/61 A kérdező kommentje:
Ja és nem értem hogy miért nem elég szerintetek erkölcsös és mindenki számára jó életet élni, mégis ledobnak a Pokolba és szenvedhetsz a nemtommelyik bugyrában, mert nem hittél egy olyan dologba, amit sok sok ember talált ki még sokkal többember megtévesztésére.
2010. dec. 1. 18:06
 38/61 Djanee válasza:

Nos...miért is hiszek, azaz NEM HISZEK istenben...a válasz pofon egyszerű, azért mert isten NEM LÉTEZIK.(mivel semmi se utal isten létezésére miért kéne megymagyarázni, hogy nincs(keress rá az inkvicizícióra és megérted, hogy ez mit jelent...))Istenben 2 féle ember hisz, az egyik akit úgy neveltek... azaz SZŰK LÁTÓKŐRŰ (elhiszi amit a környezete mond), a másik pedig szánalmas... Halottam egy sztorit egy rádióban (nem reklámozok) amiben arról van szó, h egy keresztény elmeséli hogyan tért meg... Valahogy így szólt a nyilatkozat :

-Amikor 30 éves voltam sikeres üzlet ember voltam, és egy barátom meghívott az esküvőjére. A barátom és a felesége egy kisebb gyülekezet tagja volt. Az eskűvön láttam, hogy mindenki(a gyülekezet) boldog. Akkor még azt gondoltam, hogy nincs istenre szükségem, miért is lenne...

-Pár évvel később rosszul ment az üzlet és nagyon lecsúsztam, amikor a barátom elhívott a gyülekezbe egy misére...és én elmentem. Ott akkor is mindenki boldog volt csak én nem, és rájöttem, hogy isten büntetése volt azért mert azon az esküvőn azt mondtam, hogy nekem nincs istenre szükségem, akkor megtértem, és azóta boldog vagyok...

Na igen...nekem az valahogy úgy hangzik magyarul, h egy SZÁNALMAS balek vagyok, aki eladta a lelkét. Ahelyett , hogy a boltjával foglalkozna eladja a lelkét "istennek" és örül, hogy vasárnaponként vigyoroghat pár barommal. És még annyira szánalmas is , hogy ezt büszkén elmondja... Undorodító az egész kereszténység, a katolikus egyház a pénzen és a valláson kivül semmiröl sem szól... Ja és persze emberek ezreit mészárolták le egy rég halott tető ács nevében ? ... Csak én érzem, h ez a világ megbolondult ? TE mit szólnál ahhoz, ha anyádat megölnék mert nem hisz abban egy 1000 éve halott ács megváltotta a világot...A biblia folyamatosan önmagával ellentmodnásban van, a katolikus egyháznak meg köze sincs a bibliához... A kereszténység egy undorító hányingert keltő izé. Különben is aki a kérdést írja nyilván tanult törit és érti a világot...ti meg hogy lehettek akkora nyomorékok, hogy válaszoltok neki, sorra írjátok a nagyobbnál nagyobb hülyeségeket, nyilván nem győztök meg egy értelmes mebert arról, hogy hisz istenben, csak röhög vagy sír, hogy mekkora degenerált idiótákat hord a hátán a föld....

Szerintem úgymond isten az ördög...neki adhatod el a lelked ha elbuktad az életed, és nem tudsz szembeni nézni a problémáiddal, akkor beállhastz te is vigyorogni a többi lúzerrel a templomba . GRATULÁLOK ...szánalmas ˇˇ

Ja és az egyik kommentelőnek :

"A Jézusba vetett hit reményt ad."

te arról beszélsz, hogy mit ad, csak nem veszed észre, hogy mit vesz el...az életed, az elméd, az értelmet a valóságból és ad helyébe egy lila ködöt...füvezz inkább akk legalább meghalsz és nem szívod a levegőt a többi értelmes ember elöl...

2010. dec. 1. 18:26
 39/61 Djanee válasza:
Bocs, "Undorodító az egész kereszténység, a katolikus egyház a pénzen és a valláson kivül semmiröl sem szól" ezt a mondatot elírtam a vallás helyett hatalmat akartam írni...
2010. dec. 1. 18:45
 40/61 A kérdező kommentje:

Az előző hsz-elő írásában sok igazság vanmégha némileg kemény szavakkal is.. Akit vallásosnak nevelnek, vagy lázadásból ateista lesz vagy nem lesz elég ereje végiggondolni az egész racionalitását és vallásos marad. Akivel pedig rossz dolgok történnek, először valsz a környezetében lévő emberekben keresi a hibát, soha nem magában, utána ahelyett hogy megváltozna vallásos lesz mert azthiszi attól minden heppi lesz.. Csak nemveszi észre hogy más keményen dolgozó nemvallásos emberek is tudnak boldogok lenni. Ez az emberi jellemből fakad hogy egyesek a vallást választják, mégcsak a vallás milyenségétől sem függ igazán. A vallás szinte semmit nem adott az embereknek, viszont a történelem során több MILLIÓAN haltak meg miatta. A milliárdos tételt is meg merném kockáztatni.. Ha Isten létezne.. mert tegyük fel hogy igen.. akkor szerintetek nem látta előre hogy ha létrehozza a vallást, akkor az emberek ilyeneket fognak elkövetni úgymond a nevében? Ha igen akkor Isten egy mocskos f*sz.. Kimagyarázhatod azzal hogy ez a bűn bennünk volt stb stb.. Ha ember csinál ilyet nem Isten szntem leköpnéd. ÉS EGYÁLTALÁN! Istennek miért van szüksége arra hogy higgyenek benne? Ennyire önbizalomhiányos tán és nem hisz önmagában? Most komolyan.. Ha tényleg létezne szerinted kvára érdekelne ki hisz benne és ki nem? Frászt.. Max unalmában nézné ki él erkölcsös életet és ki nem.. Azt ne mondd h amiatt hozta létre a vallást h az emberek erkölcsös életet éljenek.. Hisz nyilván 100* kegyetlenebb lett azóta a világ. Gondolj csak arra hogy az ókorban mennyivel vidámabban éltek az emberek, mint a sötét középkorban pl, és az eddig mondott példáinkra.

DE HA ISTEN LÉTEZNE és valóban MINDENHATÓ akkor látta előre mennyivel több rosszat fog hozni a vallás mint jót. Manapság talán akad néhány ember mint pl itt némelyőtök aki TALÁN AZT HISZI v TALÁN TÉNYLEG boldogabb a vallástól.. Ez semmi az eddigi sok sok boldogtalan miatt. Szal ha Isten látta mindezt előre, akkor szintén egy gyík, mert nem bírta ki hogy csendben hallgasson a létezéséről és megvárja amíg a csávók felérnek a mennyországba, hanem szét kellett kürtölnie hogy fúhú fiúk ittvagyook, higgyetek bennem. Önnön hiúsága miatt szenvedtek ennyien? És ha sznted nem, akk mond pl annak aki épp a pokol legmélyebb bugyrainak egyikében van mert rossz tanácsot adott vlkinek,és több ezer éve szenved.

...

sorolhatnám a következetlenségeket az egész vallásban. Azt pedig hozzátenném, mivel logikus ember vagyok, még 2 dolgot:

1) Azt feltenni, hogy létezik valami, a filozófiában és a tudományban is abszurd, bizonyítékok nélkül, és tudod miért? Mert azt, hogy valami nem létezik, ha nem egy elvont matematikai dolog stb. lehetetlen szinte bizonyítani. Hiszen meg kellene vizsgálnunk az általunk ismert egész univerzumot, minden egyes kis részét, hogy ott van e az adott dolog.. És még ígyse lehetünk biztosak benne, hisz emberi tévedés, nem megfelelő érzékelő eszközök stb. Na ez mindenre igaz. Ezért a világon MINDENHOL A VALLÁSON KÍVÜL ha valaminek a létezése nincs bizonyítva, azt nemlétezőnek tekintjük. Az ironikus az hogy ezt a vallásosak is előszeretettel alkalmazzák, pl hisztek az unikornisokban?? És nehogy azzal gyertek nekem hogy nektek Isten megmutatta magát stb. Ezt gumicukrokba is bele lehet magyarázni.

2) Egy egyszerű kérdés: Ha Isten mindenható, tud teremteni felemelhetetlen követ.. Viszont akkor mégsem mindenható, mert nem tudja felemelni.

2010. dec. 1. 18:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!