Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hisztek Istenben?...

Miért hisztek Istenben? (többi lent)

Figyelt kérdés

Ezt a kérdést most azért tettem fel mert nem volt kedvem elolvasni a többit mert mindegyikre legalább 100 válasz érkezett és én mindegyikre kiváncsi lennék...

Szóval. Én személy szerint igen, hiszek Istenben!

kiváncsi vagyok pár ember véleményére, és én is el szeretném mondani ,hogy miért gondolom,hogy létezik és mióta hiszek benne.

köszi szépen előre is a válaszokat :)

16/F

2010. aug. 4. 16:53
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
88%
Akkor kérlek mond el Te miért hiszel benne, mert én tagadom a létezését.
2010. aug. 4. 17:03
 2/23 anonim ***** válasza:
42%

énse hiszek benne :)

szerintem a bibliát is csak egy iró irta mint pl aki a Harry Potter-t irta..

2010. aug. 4. 17:09
 3/23 anonim ***** válasza:
47%
Engem már kiskoromtól hitben neveltek. Egyébként sem tagadhatnám le a létezését, hiszen olvasok róla a Bibliában, érzem, hogy segít rajtam, meghallgatja az imáimat, tehát szeret minket, embereket. Annyira, hogy az egyszülött fiát, Jézust adta, hogy meghaljon helyettünk és éljünk általa. Te miért hiszel? =)
2010. aug. 4. 17:12
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Én sem hiszek, mert az egyetlen írás amiben le van írva az "élettörténete" az a biblia, amit köztudott, hogy nagyon megválogatott írásokból áll, lást apokrif iratok, tehát nincs semmi kézzelfogható a létezésére.
2010. aug. 4. 17:24
 5/23 anonim ***** válasza:

OFF

Meg kell mondjam, elég hülye kifogás, hogy ezért teszed fel ötvenegyedszer ezt a kérdést, mert nincs kedved a többi ugyan ilyen kérdésre érkezett választ elolvasni...

2010. aug. 4. 17:33
 6/23 anonim ***** válasza:

Szia! Rengeteget foglalkozom ókortudománnyal, filozófiával. Nem tudok nem hinni Istenben, mert teljesen új dimenziók felé nyitotta meg a látásomat a világtörténet korai szakaszának tanulmányozása által. Személyes életemben is vannak megtapasztalások. Persze Isten nem egy szakállas öreg aki mennyei Mikulásként segít, ez egy téveszme. A Biblia sok száz éven keresztül íródott sok ember által,mégis egy csodálatosan egységes mű. Azért is hiszek benne, mert egy Isten nélküli világ értelmetlen.

Freya

2010. aug. 4. 17:44
 7/23 A kérdező kommentje:

oks. elmondom ,hogy ÉN miért hiszek benne, és mióta ,és mi volt a "jel" :

1.Nem hiszem ,hogy mi a semmiből lettünk .Mivel gondoljunk bele,tegyük fel : Ha a tudósok, képesek lesznek a kezdetekig visszamenni, a legeslegelejére és mondjuk arra jutnak ,hogy a Föld egy olyan kezdetleges,egyszerű dologból lett mint mondjuk egy porszem...(és ugye ebből ki tudott alakulni az univerzum,bolygók,aztán később az élet...) AKKOR AZ A PORSZEM,HOGY KERÜLT ODA?? csak ugy magátol egyzsercsak csiribú csiribá odatermett ? :)

nemhinném...

én HISZEK abban ,hogyha mi nem követünk el az életünk során rossz dolgokat akkor, nem lessz rossz életünk...

2010. aug. 4. 17:56
 8/23 A kérdező kommentje:

Az egy másik dolog ,hogy valaki hogy képzeli őt el...lehet akár egy öregember ,hosszú fehér szakállal ,kék ruhában stb...mindenki máshogy képzeli el... ez olyan mintha elolvasol egy könyvet...mindneki máshogy képzeli el, mindnekinek más a fantáziája.

Nekem is életemben elég sok olyan helyzetem volt amikor tudtam,hogy ha jó trötént velem akkor az miért történt és ha rosszat akkor miért rossz... Nagyon jó érzés az amikor valamire vagy jelen esetben valakire támaszkodhatsz....és sok ember ugy képzeli el ezt az egész imádkozásos dolgot ,hogyha én egy jó tettet elkövetek ,akkor rögtön valami jutalmat kapok . pl : adok egy hajléktalannak 2000Ft ot és akkor rögtön dobok egy imát ,mondjuk ,hogy egy Ford F150 et szeretnék,és akkor másnap már a kertemben áll... -.-'

2010. aug. 4. 18:03
 9/23 A kérdező kommentje:

Minden ember kapott,kap vagy fog kapni jelet amitől fogva hinni fog Isten létezésében...csak valaki nem ismeri el ,hogy az miatta(Isten) lett olyan amilyen,vagy miatta alakult ugy ahogy alakult.

Az én "égi jelem" kicsit később jött el mint amikor elkezdtem hinni Istenben. de akkor viszont beigazolódott.

2010. aug. 4. 18:08
 10/23 A kérdező kommentje:

17:33 - pedig így van, ha nem hiszed el akkor én is csak azt tudom mondani ,hogy OFF... :)

összesen az iylen fajta kérdésekre több mint 200 válasz érkezett, és nincs kedvem végigolvasgatni az egészet, de majd ha lessz, végigolvasom....de egyáltalán téged ez miért érdekel???

2010. aug. 4. 18:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!