Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mért hisztek Istenben?

Mért hisztek Istenben?

Figyelt kérdés
2011. márc. 5. 18:10
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:

én azért mert tudom, h mi nem a semmiből vagyunk. Valaki v valami valami oknál fogva létrehozott minket.

Illetve a családom full katolikus, anyámon kívűl :DD...

viszont én is hiszem, h valaki segít nekem amikor már égnek emelem a kezemet, és elküldöm az égieket a jó büdös francba.. .akkor valahogy mintha rájönnének fent, hogy azért ez már sok volt nekem :) és korrigálják a hülyeségüket :)

2011. márc. 5. 18:26
 2/31 anonim ***** válasza:

Én nem hiszek. Ha tényleg lenne, s tényleg szeretne minket, csak a rossz emberekkel történnének rossz dolgok, nem volnának betegségek, nem halnának meg kisbabák, akikre évekig vártak a szülei stb...

36/nő

2011. márc. 5. 18:32
 3/31 anonim ***** válasza:
90%
Nem hiszek benne. Komolytalan az egész, mert bár megmagyarázza, hogy miért lett a világ, azt viszont nem, hogy a teremtőt ki hozta létre? És a teremtő teremtőjét? Ha erre az a válasz, hogy nem kellett létrehozni, mert egyszerűen csak van, akkor miért nem lehet a világegyetemre is rámondani, hogy nem kellett létrehozni, csak van?
2011. márc. 5. 18:37
 4/31 anonim ***** válasza:
Aki logikai úton közelíti meg, az soha nem fog eljutni Istenhez. Amit meg tudsz magyarázni, ahhoz nincs szükség hitre. A hit arra kell, hogy nem szükséges bebizonyítani, te hiszel benne. Azért hiszek Istenbe, mert egyrészt beleneveltek, másrészt jó úgy élni, hogy tudom, létezik egy olyan "lény", aki engem feltétel nélkül szeret, és visszavár az ő közösségébe, ahonnan mi emberek elfordultunk. Akit foglalkoztatnak az Istennel kapcsolatos dolgok, ajánlom A viskó című könyvet.
2011. márc. 5. 18:42
 5/31 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Én filozófia témában mélyedtem el erről, és nekem sokat segített.

Én nem félek vitatkozni vele, és esküszöm, h ha úgy érzem, ez most rohadt igazságtalan volt, és szóvá is teszem, akkor utána mindig- ismétlem - kapok kárpótlást :D:D:D

Nagyon jó haverságban vagyok vele, úgy érzem... de attól még nem fogok minden nap templomba járni, mert jézust és társait nem vallom...

Szűz Máriától meg kiver a víz...

2011. márc. 5. 18:44
 6/31 anonim ***** válasza:
Mert a semmiből nemlesz semmi, tehát ahhoz,h ogy a semmiből valami legyen ahhoz szükség volt egy magasabb szintű lény közbeavatkozására. Aki meg azzal takarózik h csak rossz emberekkel kellene h rossz dolgok történjenek, az nemgondol bele h a rossz emberekkel történik a legnagyobb rossz? Tehát a pokolba kerülnek. Az Úr nem terelgetheti mindannyiunk sorsát egyenként. Aki pedig megbetegszik, vagy vmi rossz történik vele, arról nem az Úr tehet. De ők egy sokkal jobb helyre kerülnek.
2011. márc. 5. 19:08
 7/31 anonim ***** válasza:

"...a teremtőt ki hozta létre? És a teremtő teremtőjét? Ha erre az a válasz, hogy nem kellett létrehozni, mert egyszerűen csak van, akkor miért nem lehet a világegyetemre is rámondani, hogy nem kellett létrehozni, csak van?"

Alapból két alapalternatíva létezik: egy élő és intelligens ok, akit nevezhetünk bárhogy és ilyen tudattal és intelligenciával nem rendelkező anyag, mely mindennek örök ősoka.

Egyik esetben sem mehetsz vissza a végtelenségig, hogy "de az meg honnan lett", "és amaz honnan lett"... stb-stb., mert kellett (KELL!), hogy legyen egy végső ok, melyből minden eredeztethető. Valaminek, vagy valakinek öröknek kell lennie.

S itt be is fejeződik a gondolat-kísérlet, mert nincsen értelme tovább kérdezni. Ha ugyanis mégis tovább kérdeznénk, akkor ugyan ide jutnánk vissza. Nézzük miért:

Első variáció: Kérdés: "Isten honnan lett? Talán Őt is teremtette valaki?" - Ebben az esetben újra elkellene játszani az előbbi kérdés-feleletet, és a sok "De Ő honnan lett.... és az Őt teremtő honnan lett.... és az Őt teremtő - teremtő honnan lett..." stb. kérdések úgyis oda vezetnének, hogy KELL lennie egy abszolút legelső oknak amiből minden lett, mert semmiből sosem lesz valami! A valami (a produktum) azonban létezik, ezért kellett hogy a Valaki mint legelső ok létrehozza a produktumot, az okozatot.

Épp így igaz ez az anyag kérdés felvetésénél is.

Most már csak azt kell alaposan kikutatni, hogy melyik a valószínűbb? Ebben a kérdésben Isten, mint egy értelmes és intelligens ősok, sokkal előrébb jár! Milliárdokkal és a vak véletlennel ma már nagyon kevés takarózni.

2011. márc. 5. 19:19
 8/31 anonim ***** válasza:

kedves előző beleesett az emberi/anyagi csapdába, hogy keletkezik minden és nem érti a végtelenség fogalmát, hogy isten volt, van és lesz

ebben a világban mi kicsik vagyunk ehhez ezeket felfogni

2011. márc. 5. 19:23
 9/31 anonim ***** válasza:
Én személy szerint nem hiszek Istenben-vagyis ez így nem teljesen igaz. Az szinte biztos hogy van egy felsőbb erő, vagyis isten-de ennek köze nincs a bibliai marhaságokhoz. Isten nem várja el azt hogy minden vasárnaponként térden csúszva, énekelve ajnározzuk az ő nevét....A sok szerencsétlen meg bedől az egyházi szarságoknak. Az ingyenélők(papok) meg elvannak mint a befőtt. Néha megkúrnak egy-két kiskorút, aztán meg osztják az igét.
2011. márc. 5. 19:23
 10/31 anonim ***** válasza:
100%
Nincs benne a Bibliában, hogy térdencsúszva kell ajnároznod az Urat, de azzal csak "tartozunk" neki h helyesen élünk, hamár életet adott nekünk. Persze ez a helyes élet minden vallásban másképpen van megfogalmazva, de azért az alapok nyilvánvalók.
2011. márc. 5. 19:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!