Mért hisztek Istenben?
én azért mert tudom, h mi nem a semmiből vagyunk. Valaki v valami valami oknál fogva létrehozott minket.
Illetve a családom full katolikus, anyámon kívűl :DD...
viszont én is hiszem, h valaki segít nekem amikor már égnek emelem a kezemet, és elküldöm az égieket a jó büdös francba.. .akkor valahogy mintha rájönnének fent, hogy azért ez már sok volt nekem :) és korrigálják a hülyeségüket :)
Én nem hiszek. Ha tényleg lenne, s tényleg szeretne minket, csak a rossz emberekkel történnének rossz dolgok, nem volnának betegségek, nem halnának meg kisbabák, akikre évekig vártak a szülei stb...
36/nő
Első vagyok.
Én filozófia témában mélyedtem el erről, és nekem sokat segített.
Én nem félek vitatkozni vele, és esküszöm, h ha úgy érzem, ez most rohadt igazságtalan volt, és szóvá is teszem, akkor utána mindig- ismétlem - kapok kárpótlást :D:D:D
Nagyon jó haverságban vagyok vele, úgy érzem... de attól még nem fogok minden nap templomba járni, mert jézust és társait nem vallom...
Szűz Máriától meg kiver a víz...
"...a teremtőt ki hozta létre? És a teremtő teremtőjét? Ha erre az a válasz, hogy nem kellett létrehozni, mert egyszerűen csak van, akkor miért nem lehet a világegyetemre is rámondani, hogy nem kellett létrehozni, csak van?"
Alapból két alapalternatíva létezik: egy élő és intelligens ok, akit nevezhetünk bárhogy és ilyen tudattal és intelligenciával nem rendelkező anyag, mely mindennek örök ősoka.
Egyik esetben sem mehetsz vissza a végtelenségig, hogy "de az meg honnan lett", "és amaz honnan lett"... stb-stb., mert kellett (KELL!), hogy legyen egy végső ok, melyből minden eredeztethető. Valaminek, vagy valakinek öröknek kell lennie.
S itt be is fejeződik a gondolat-kísérlet, mert nincsen értelme tovább kérdezni. Ha ugyanis mégis tovább kérdeznénk, akkor ugyan ide jutnánk vissza. Nézzük miért:
Első variáció: Kérdés: "Isten honnan lett? Talán Őt is teremtette valaki?" - Ebben az esetben újra elkellene játszani az előbbi kérdés-feleletet, és a sok "De Ő honnan lett.... és az Őt teremtő honnan lett.... és az Őt teremtő - teremtő honnan lett..." stb. kérdések úgyis oda vezetnének, hogy KELL lennie egy abszolút legelső oknak amiből minden lett, mert semmiből sosem lesz valami! A valami (a produktum) azonban létezik, ezért kellett hogy a Valaki mint legelső ok létrehozza a produktumot, az okozatot.
Épp így igaz ez az anyag kérdés felvetésénél is.
Most már csak azt kell alaposan kikutatni, hogy melyik a valószínűbb? Ebben a kérdésben Isten, mint egy értelmes és intelligens ősok, sokkal előrébb jár! Milliárdokkal és a vak véletlennel ma már nagyon kevés takarózni.
kedves előző beleesett az emberi/anyagi csapdába, hogy keletkezik minden és nem érti a végtelenség fogalmát, hogy isten volt, van és lesz
ebben a világban mi kicsik vagyunk ehhez ezeket felfogni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!