Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mért hisztek Istenben?

Mért hisztek Istenben?

Figyelt kérdés
2011. márc. 5. 18:10
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Hiszek Istenben. Nem Jézusban, Buddhában, Allahban vagy másban, nem. Istenben, a Mindenhatóban. A mindent átható és éltető intelligens energiában.
2011. márc. 6. 02:30
 22/31 homo ludensz ***** válasza:
A hit olyan hogy ha nem hiszel hát jobb ha bele sem kezdesz hogy pld. egy szeget is be tudsz ütni a falba. Az Istenben való hit pedig ennél sokkal több mert lehet nélküle élni csak céltalan és értelmetlen. Magam nem hiszek a predesztinációban inkább hiszem hogy Isten és én mi ketten minden nehézséget, betegséget legyőzünk.
2011. márc. 6. 10:07
 23/31 anonim ***** válasza:

Isten létezése nem a hitünkön múlik.Nem a hit teremti Őt hanem belőle van a hit.

Isten mindenki előtt annyira fedi fel Magát amennyire az illető kíváncsi Rá.

Ezért van hogy valaki ateista,van aki a személytelen energiájában hisz van aki pedig tuja hogy Ő személy és személytelen is egyben.

"Isten megteremtette az embert, saját képmására, az Isten képmására teremtette őt, férfinek és nőnek teremtette őket."

Vagyis Isten eredeti formája olyan mint az emberé .Mi hasonlítunk Őrá!!

http://www.youtube.com/watch?v=WZdfWwli59s&feature=related

2011. márc. 6. 11:52
 24/31 anonim ***** válasza:
Valaki írt egy hasonlatot egy órával, ami nem annyira bonyolult, mint a megalkotója, az ember. Joggal vetődik fel tehát, hogy az ember és a világ megalkotója, nevezzük istennek, egy még bonyolultabb valami. Nade ha az óránál, egy istenhez képest két nagyságrenddel egyszerűbb dolognál felmerül bennünk, hogy az nem jöhetett létre csakúgy magától, akkor el kell gondolkozni azon, hogy a sokkal bonyolultabb istenséget mi hozta létre, és azt borzalmasan bonyolult dolgot mi hozta létre, ami létrehozta az istent. Egy olyan paradoxonba kerülünk így, amibe belegondolni is szörnyű, így szerintem a legegyszerűbb és legjobb, ha kizárunk minden felsőbb hatalmat, és arra koncentrálunk ami körülvesz minket.
2011. márc. 6. 11:59
 25/31 anonim ***** válasza:

csak az anyagi világban keletkezik minden, meg szűnik meg

isten nem az anyagi világban van

tehát téged is a végtelenség, az időtlenség fog meg, hogy nem tudod elképzelni

valaki el tudja képzelni, hogy nincs idő?

hogy van végtelen?

az nem gondolkodik olyanon, honnan lett isten

ő van volt és lesz

és pedig már leírtam

2011. márc. 6. 12:07
 26/31 anonim ***** válasza:
47%

A minap olvastam egy cikket hogy :

A DONGÓ NEM TUD REPÜLNI!!!!!

Az aerodinamikai számítások szerint a nagy testtömeghez képest kicsi a szárnyfelülete így nem képes a repülésre.De a dongó ezt nem tudja ezért elrepült!

Körülbelül ennyi a véleményem az Isten nem létét magyarázó !!!logikus embgeri gondolatokról!!! !

A levegőt nem látod nem is érzed de van.A hasonlatot elmagyarázom:

Nem csak akkor veszed észre a levegőt ha nincs,ez tévedés.Ha fúj,ha megmozdul rögtön megérzed a változást.Amig Isten kegyeiben vagy, addig nem veszed észre mint a levegővel sem foglalkozol amig elvagy.De ha Isten tesz valamit vagy a levegő széllé változik azt már megérzed és azt mondod Nincs Isten mert elfordul tőled vagy megérzed a levegő létét.

Isten valahol figyelem kérdése,nem imádkozni minden $zarééé hanem ha kapsz valami pozitívat azt nem élből az eguizmusunkra fogjuk hanem azt kell megköszönni.

Mondjuk az egoizmus is emberi tulajdonság amit senki nem fog elismerni!

Ha valami rossz akkor Isten kibszott velünk, ha meg valami jó történik akkor az csak is az ÉN érdemem.ezen kell elgondolkozni hogy mi kinek az érdeme(persze nem a 100% az övé)ja és ezen is:

!!!!!A DONGÓ NEM TUD REPÜLNI!!!!!!!

2011. márc. 7. 11:57
 27/31 anonim ***** válasza:

egyik:

szerintem a dongó esetében az energiával nem számolnak, amit a dongó a szárnyaiba fektet

persze minden mérnöki tapasztalat nélkül mondom....

másik:

egyetértés veled, kiegészítés:

az emberek hajlamosak istent hibáztatni olyan dolgokért, amit mi másképp látunk

pl elveszteni ártatlanokat - isten hibája

ha azt nézzük, hogy más kultúrákban a halál örömünnep, én csak annyit kérdeznék, ha senki nem tudja mi van halál után, milyen alapon feltételezzük, hogy negatív dolog?

isten pl aszt hiszem hetedíziglen büntet generációra egy valaki bűnei miatt

ezt a döntést akarjuk mi, kicsi halandók felülbírálni....

isten döntését, amit megenged, amit nem, mi bíráljuk...

hogy jövünk mi ehhez? vajon mi mit tettünk le az asztalra?

mit lát isten mibennünk? szerintem csak azért szeret minket, mert szeretete végtelen, de hogy nem mi érdemeljük ki, az holt biztos.

2011. márc. 7. 12:39
 28/31 anonim ***** válasza:

*tudom hogy az "aszt", az "azt"

elbutulok ilyenek oldalakon, ahogy látom....

2011. márc. 7. 12:46
 29/31 anonim ***** válasza:

Nem számolnak az emberek sok mindennel.Rengeteg rengeteg példát tudok ilyet mondani ahol megbukik az emberi logika,de ez nem az a témakör,és mégis köze van hozzá,amikor anyagi szinten próbálunk bármit is megmagyarázni.

Amúgy ez tényleg megtalálhatő több oldalon is ha beírod gogléba!

A témára visszatérve egy nagyon lényegeset kihagytam:

!ateista! családban nőttem fel mégis bőszen jelentkezem a témában.Sok hozzáfűzni valóm lenne még.

Ez azért jó nem?=> ha:nem tömik az ember fejét éjjel nappal Istennel,egy eléggé egoista világban én is mondhatnám hogy amit elértem azt magamnak köszönhetem ha rábastam akkor meg hogy így jártam.

Én nem különböző dolgokat kaptam tőle amiért emberek imádkoznak hanem egy fajta világlátást ami hülyén hangzik elsőre.De olyan dolgokból jot hoztam ki ami elsőre tényleg tragédiának számít,egy kis várakozással visszanézve ha az a tragédia nincs akkor nem ebben a kerékvágásban megy az életem.És ez több dologra is igaz.nem csak egyre.

És ebben sincs semmi logika hogy az ember a rossz dolognál nem panaszkodni meg siránkozni kezd el hanem vár...és a titok itt van elretve,nem hülyeségekre vár nem és NEM HIÁBA!!

2011. márc. 7. 13:59
 30/31 anonim ***** válasza:
Érdekes kérdés. Én azt hiszem, azért, mert gyerekkoromban erre (is) neveltek. Szóval nálam ez olyan magától értetődő dolog, mint hogy nappal világos van, éjjel meg sötét.
2011. márc. 7. 23:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!