Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mért hisztek Istenben?

Mért hisztek Istenben?

Figyelt kérdés
2011. márc. 5. 18:10
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Milyen "végtelenség csapdába" estem én bele? Logikus amit írtam, vagy van vele valami baj? Érvelj kérlek, ne csak bírálj!
2011. márc. 5. 19:31
 12/31 anonim ***** válasza:

én úgy tudom isten a közösséget akarta

ha többen imádkoznak hozzá, jobb mint egyénenként

nem tudom miért

2011. márc. 5. 19:31
 13/31 anonim ***** válasza:

ha értenénk a végtelenség fogalmát, nem gondolkoznánk azon honnan lett isten

és nem bírálatként írtam

2011. márc. 5. 19:32
 14/31 anonim ***** válasza:
73%
Én egyszerűen csak azért hiszek Istenben mert,bemutatkozott,megismertem és semmi okot nem találtam ,hogy ne higgyek.(nem "tanú"vagyok,hanem Krisztus hívő)
2011. márc. 5. 20:38
 15/31 anonim ***** válasza:

A világunk ésszerű vizsgálata alapján kell rájönnünk, hogy létezik egy Teremtő.

Rómaikahoz írt levél 1:19-20 szerint "Mert ami megismerhető Istenből, az nyilvánvaló előttünk, mivel Isten nyilvánvalóvá tette számunkra. Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható."

Például. Ha véletlenül találsz egy órát, megvizsgálod, a bonyolultságából, és ésszerű elrendezéséből rá kell jönnöd, hogy volt egy órás cég, amely készítette. Nem gondolnád azt, hogy a véletlenek hosszú idejű összejátszása hatására csak úgy magától kialakult az óra.

Ha csak ránézel az emberi testre, jóval bonyolultabb, mint egy óra. Már csak azért is, mert órát gyártani tud az ember, de élettelen anyagot használva valami élőt létrehozni egyelőre még nem tudunk. Sőt, ha elromlik, egy órát megjavítani sokkal könnyebb mint az emberi testet "megjavítani", ha "elromlik". Ez is arra mutat, hogy az óra egyszerűbb, mint az emberi test. Szóval ha egy óráról nem gondolod, hogy az evolúció véletlenje szerint alakult ki, akkor a jóval bonyolultabb emberi (és állati) szervezetekről miért gondolnád?

2011. márc. 5. 20:56
 16/31 anonim ***** válasza:
én meg úgy tudom isten amit nem kötött az orrunkra, azt nem kell tudnunk, pontosan azért mert csak belegabalyodnánk
2011. márc. 5. 21:29
 17/31 anonim ***** válasza:
Én azért hiszek Istenben mert Isten jó! Isten mindig velem van segít,megőriz meg gyógyít ha meg kell. Az emberi lélek a Teremtője nélkül egy "űrt" érez az életében amit nem tudja,hogy mivel kellene kitölteni. Sokan próbálkoznak alkohollal,valaki állandóan pénzt gyűjt magának,ezek max egy ideig adnak megoldást de végleg nem.Csakis és kizárolag csakis akkor lesz teljes életed ha elfogadod a názáreti Úr Jézus Krisztust személyes megváltódnak. Ezt neked is ajánlom ;) Isten nagyon jó és TÉGED is szeret! Nemkell ehez semmi különösebb dolog csak el kezdesz beszélni Istenhez...
2011. márc. 5. 22:44
 18/31 anonim válasza:
Az a nagy baj és én itt nem rasszista elveket hirdetek ezzel de a Jézusos hit stb. a zsidókra vonatkozik és a zsidók vallását követjük kicsit Jézussal kiegészítve..De a zsidóknak mások a felfogásaik más korban éltek és Keleten a vallás sokkal nagyobb szerepet játszik ezért a Bibliát elutasítom teljesen! Itt Európában lehetetlen betartani az összes szabályt..Másrészt én nem érzek semmi "kell" és "muszáj" dolgot amikor vasárnap van..Nem hinném, hogy nekem áldanom kéne azt aki életet adott nekem..legalábbis azt nem áldom aki nem is biztos, hogy van vagy létezik..A másik, hogy akármilyen dolgot írhattak anno a bibliába! Ha Jézusra hivatkoztak akkor az úgy volt! Ez hülyeség..akkor én is elkezdem járni az országot hirdetem a gondolataimat..haverjaim leülnek írnak rólam történeteket majd ezt valaki elhiszi..az továbbadja ő is a másiknak és így tovább! A másik dolog, hogy nem egy kommentelő írta, hogy ebben nőtt fel! Ha nem lett volna ilyen a családja lehet, hogy ateista lenne esetleg Buddhista stb. De ebbe az emberek kényszerítve vannak néha és ez a legnagyobb képmutatás a kereszténység részéről!
2011. márc. 5. 23:13
 19/31 anonim ***** válasza:

pont, hogy isten ruházott fel szabad akarattal

pont a kereszténység kényszerítene bármire?

hát nem.

esetleg a képviselői. mert azok is emberek csak.

2011. márc. 5. 23:15
 20/31 anonim ***** válasza:
Én például gyerekkoromban sosem voltam kényszerítve rá, a szüleim meghagyták nekem a lehetőséget, hogy ha felnövök eldöntsem miben hiszek és miben nem. Persze rátaláltam a vallásra. Ha te arra nem vagy képes h egyáltalán megköszönd az életed annak aki teremtett, az szerintem minősít téged valamelyest. Magadat meg végképp ne hasonlítsd Jézushoz.
2011. márc. 5. 23:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!