Mért hisztek Istenben?
én úgy tudom isten a közösséget akarta
ha többen imádkoznak hozzá, jobb mint egyénenként
nem tudom miért
ha értenénk a végtelenség fogalmát, nem gondolkoznánk azon honnan lett isten
és nem bírálatként írtam
A világunk ésszerű vizsgálata alapján kell rájönnünk, hogy létezik egy Teremtő.
Rómaikahoz írt levél 1:19-20 szerint "Mert ami megismerhető Istenből, az nyilvánvaló előttünk, mivel Isten nyilvánvalóvá tette számunkra. Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható."
Például. Ha véletlenül találsz egy órát, megvizsgálod, a bonyolultságából, és ésszerű elrendezéséből rá kell jönnöd, hogy volt egy órás cég, amely készítette. Nem gondolnád azt, hogy a véletlenek hosszú idejű összejátszása hatására csak úgy magától kialakult az óra.
Ha csak ránézel az emberi testre, jóval bonyolultabb, mint egy óra. Már csak azért is, mert órát gyártani tud az ember, de élettelen anyagot használva valami élőt létrehozni egyelőre még nem tudunk. Sőt, ha elromlik, egy órát megjavítani sokkal könnyebb mint az emberi testet "megjavítani", ha "elromlik". Ez is arra mutat, hogy az óra egyszerűbb, mint az emberi test. Szóval ha egy óráról nem gondolod, hogy az evolúció véletlenje szerint alakult ki, akkor a jóval bonyolultabb emberi (és állati) szervezetekről miért gondolnád?
pont, hogy isten ruházott fel szabad akarattal
pont a kereszténység kényszerítene bármire?
hát nem.
esetleg a képviselői. mert azok is emberek csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!