Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hisztek Istenben?...

Miért hisztek Istenben? (többi lent)

Figyelt kérdés

Ezt a kérdést most azért tettem fel mert nem volt kedvem elolvasni a többit mert mindegyikre legalább 100 válasz érkezett és én mindegyikre kiváncsi lennék...

Szóval. Én személy szerint igen, hiszek Istenben!

kiváncsi vagyok pár ember véleményére, és én is el szeretném mondani ,hogy miért gondolom,hogy létezik és mióta hiszek benne.

köszi szépen előre is a válaszokat :)

16/F

2010. aug. 4. 16:53
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Ezért: [link]
2010. aug. 4. 18:38
 12/23 anonim ***** válasza:
46%

A hit tudássá növi ki magát egy idő után. Én egyszerűen tudom, hogy van...és azt is tudom, hogy mi igazából.

Freyát egészíteném ki ha lehetséges...Isten nélkül nemhogy értelmetlen lenne a világ/élet, de nem is létezne. Isten(Önvaló) az ami van, az egyetlen létező. :)

ha kételyeid támadnak, csak szólj, megtisztítjuk együtt a nézeteidet, de egyébként jól látod, hogy valaminek lennie kell, ami mindent "mozgat" és fenntart, ami az irányt adja. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. aug. 4. 18:46
 13/23 anonim ***** válasza:
51%
Nem azért hiszek benne, mert látom, hogy mások életét mennyire megválgotzatta. Nem is azért, mert a tudomány egyre inkább afelé halad, hogy bebizonyítsa, létezik valamiféle transzcendens lény, ami felettünk áll. Azért pedig végképp nem, mert így neveltek volna. A keresztény hiben nevelés nálam kimerült annál, hogy megkereszteltek, csak jóval később kezdtem keresni Istent, és még később kezdtem megérteni a lényegét. Hiszek benne, mert minden nap érzem, hogy jelen van az életemben, és tudom, hogy sosem véletlen, ami történik velem. Nem kérek tőle dolgokat, mert felesleges. Amire szükségem van, azt mindig megadja, és tudom, hogy véletlenül nem alakulhatott volna így az életem. Szinte mindig pengeélen táncolok, és mindig a megfelelő oldalra esek. Persze van, aki a szerencsére fogná, na de évek óta zsinórban?
2010. aug. 4. 19:37
 14/23 anonim ***** válasza:
82%

nah ez jó jót mosolyogtam rajta :)

abban nem hiszel hogy az egész élet egy porszemből let mert az hogy lett ott? :D

inkább az való szinü hogy Isten csetintet egyet és lett minden

2010. aug. 4. 20:19
 15/23 A kérdező kommentje:

"nah ez jó jót mosolyogtam rajta :)

abban nem hiszel hogy az egész élet egy porszemből let mert az hogy lett ott? :D

inkább az való szinü hogy Isten csetintet egyet és lett minden"

mert ugye én ezt írtam: "nem hiszem azt hogy a porszemből lettünk..." -.- :) ha végigolvasod mégegyszer, azt irtam ,hogy ha TEGYÜK fel abból a porszemből indult minden, akkor az HOGY KERÜLT ODA? én nem arról beszéltem ,hogy mi volt a porszem UTÁN egészen mostanáig,mert azt már majdnem teljesen vissza tudjuk vezetni.... de az a dolog(nem feltétlen porszem,ez csak egy példa volt) amiből kialakult minden , az hogy lett?

eről beszélek

2010. aug. 5. 00:42
 16/23 A kérdező kommentje:

18:46

Semmilyen kételyem nincs már ,hogy létezik-e vagy sem...

a Materialistáknak szeretném üzenni :

Istennek nem érdeke ,hogy bebizonyítsa nektek létezését úgy ,hogy lejön és mindegyikötökhöz odamenjen egyesével,hogy : Hello! én VAGYOK ISTEN és nézd, létezem ...

ha ilyen elfogultak vagytok, akkor magatokra vessetek.

Most gondoljatok bele,hogy nem lenne jobb úgy élnetek,hogy HISZITEK ,hogyha jó tetteket visztek véghez hátralévő életetek során (legyen kicsi vagy nagy) akkor ő egy jobb és szebb élettel jutalmaz titeket , és megvéd minden rossztól? szerintem nem veszíthetnétek semmit.

Mindenki azt kapja ami jár neki. És én ezt állítom,hogyha nem követtek el életetekben semmi rosszat akkor ő nem fog veletek kicseszni. a Bibliában is : Isten teremtette azt a fát amit elátkozott Lucifer kedvéért és az már Ádámékra hagyta ,hogy esznek belőle vagy sem. Mindíg van egy jó és egy rossz út. Ha a jó utat választod, nem eshet bántódásod.

2010. aug. 5. 01:15
 17/23 anonim ***** válasza:

Nem hiszek a Bibliában, a kereszténység tanaiban.

Én az Istennőben és az Istenben hiszek (persze, ha akarjuk, mondhatjuk, hogy ők alkotják az Egyetlen Istenséget, nézz csak rá a Jing-Jang jelére- Egy és mégis Kettő), és abban, hogy az ő isteni energiájuk mindent áthat a világon: a napsugarat, a fűszálakat, az embereket, még a járdát is.

Na meg ahogy korábban írták, a hit előbb-utóbb átalakul valamiféle tudássá, meggyőződéssé a tapasztalatok által.

Egyrészt értelmetlennek tartom, hogy a világ csak úgy van, okok és célok nélkül, márpedig az ember ritkán hiszi el, amit értelmetlennek lát. Egyébként szerintem a legtöbben ezért hívők: mert elképzelhetetlennek találják, hogy itt ez a fantasztikus és gyönyörű világ, a lelkünk, a harcaink, az érzéseink, a szeretet - és hogy ez mind csak egy véletlen kis semmiség lenne.

Na meg valóban a tapasztalat. Velem is történtek olyan dolgok, amiket még a legateistább ateista sem tudna kimagyarázni. Egész egyszerű, hétköznapokba becsúszó dolgok, amik mégis felérnek egy csodával.

Emellett, olyan nehéz dolgokon vitt át a hitem, amiken könnyen megbuktam volna. De amikor kértem, kaptam új lehetőséget. Kerestem korábban is a lehetőségeket, mert sosem voltam az a feladós típus, de amikor már semmi nem került az utamba, és megkértem az Istennőt és az Istent, hogy segítsen észrevenni azokat, amiket eddig nem láttam, MINDIG, kivétel nélkül rábukkantam valami újra magam vagy mások révén.

Miért hiszek még bennük? Mert hatalmas szeretetet és hálát érzek a szívemben, ha rájuk gondolok. Adjam a véletlennek ezeket a csodás érzéseket? ;)

2010. aug. 5. 07:57
 18/23 anonim ***** válasza:

"nem lenne jobb úgy élnetek,hogy HISZITEK ,hogyha jó tetteket visztek véghez hátralévő életetek során (legyen kicsi vagy nagy) akkor ő egy jobb és szebb élettel jutalmaz titeket , és megvéd minden rossztól?"

Az előző vagyok.

Nem azért kell jót tenni, mert akkor cserébe ajándékot kapsz, hanem mert boldogsággal és örömmel tölt el, ha látod, hogy másnak jólesik a jóságod. Ez a jutalom, nem a "menny", ahol már elvileg csak nézheted a szenvedő földieket, de nem segíthetsz nekik, hiába szakad meg értük a szíved.

2010. aug. 5. 07:59
 19/23 A kérdező kommentje:
hidd el, ha olyan jót teszel,ami nemes, azért kapsz jutalmat, és én most nem tárgyi dolgokrol beszélek... Én magamond tapasztalom. Próbálok mindent jól csinálni, és néha egy-egy jó tettem után valami jó történik velem... én így értettem.
2010. aug. 5. 12:45
 20/23 anonim ***** válasza:

A tudomány a legtöbb dologra választ talált már. Bárhogy ott alakulhatott ki az a porszem is.Lassan Ő csinálja a vihart is...Ha meg létezik is akkor nem értem hogy miért hagyja hogy szegénység legyen(pl).

Ha majd látom akkor talán elhiszem. Addig nem.

2010. aug. 6. 10:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!