Gyakorló keresztény lányok és fiúk! Nektek is gondot okoz az önkielégítés iránti testi vágyaitokat legyőzése? (lehetőleg nemet és kort is írjatok! )
Kedves testvérek, áruljátok végre el, mi a jó fészkes fenéért bűn az önkielégítés.
1. Teljesen természetes testi szükséglet.
2. Az ember ennek során tanulja meg, hogyan lesz jó neki a szex. Fiúk például így tudják begyakorolni, hogy ne élvezzenek el túl hamar, ha majd a hites feleségükkel fekszenek le. Lányok meg úgyszintén megismerik a saját testüket.
Képzeljetek el egy fiút meg egy lányt, akik összeházasodnak, de fogalmuk nincs, mi fán terem a szex, mit kell kezdeni egymással, hogy jó legyen a házastársnak.
Komolyan érdekelne a válasz, úgyhogy várom. De tömören és minél egyértelműbben, legyetek szívesek. És kéretik nem lepontozni, mint ördögtől megszállott, elkárhozásra váró fekete lelket!
3. kérdés:
HONNAN veszitek, KI mondta nektek, hogy bűn? Mert az egyház tényleg ezt mondogatja, de hogy Isten ezt mikor mondta...?
@ A 67%-os válaszoló:
Ez egy régi kérdés, így nem sok esélye van annak, hogy sokan rábukkanjanak. Én pl. csak azért láttam, mert nekem az utolsó válasz időpontja szerinti sorrendben vannak a kérdések. De én meg már nagyon unom mindig ugyanazokat leírni... Úgyhogy szerintem használd a keresőt, és olvasgass. :)
Nem tudom, szerintem értelmetlen ez az egész hacacáré, hogy mindent bűnnek állítunk be. Aki ettől érzi magát kereszténynek, az nem keresztény, hanem egy szegény szerencsétlen. Esetleg attól is érezhetnénk magunkat bűnösnek, hogy nem böjtölünk egész évben, hanem többet eszünk, mint amennyi kell hozzá, hogy ne haljunk éhen, és még élvezzük is az evést...
Csak azt nem tudom, honnan veszik ezt. Maguktól nem hiszem, hogy erre jutnak, Biblia nem írja, akkor csak az egyház terjesztheti, de az megint érdekes momentum, hogy amit az egyház mond, azt gondolkodás nélkül bekajálják.
És az is érdekes momentum, hogy a nem tetsző válaszokat pakk, lepontozzák, holott a világ nem fekete-fehér.
Khm...nekem egy kedves pap ismerősöm mondta azt, hogy ha ez olyan nagy bűn lenne (vagy bűn lenn egyáltalán), akkor Isten csakis a gyermeknemzés céljára alkotta volna meg a nemi vágyat, és az is időszakonként jönne csak elő mondjuk egy évben egyszer. (párzási időszak)
Teológiai főiskolára jártam, és ott is megoszlottak a vélemények. Volt olyan prof, aki azt mondta, hogy ez nem bűn, a másik prof meg ragaszkodott hozzá, hogy súlyos bűn. Szóval még az egyház képviselői között sem egyértelmű a dolog.
Ebben nincs semmi "legyőzendő", ez a világ egyik legtermészetesebb dolga. (Még az állatvilágban is sokat csinálják)
Ne fojtsad el, mert azzal csak magadnak ártasz, inkább légy szabad és élvezd a dolgot.
Annak idején gondot jelentett, mára már családom van, úgyhogy már tárgytalan a dolog. Úgy kerekedhetsz felül rajta, hogy messziről elkerülsz minden, kísértést okozó helyzetet: nem nézel olyan klipeket, képeket, filmeket, amelyek - akár csak egész kicsit is - felébresztik a nemi vágyaidat, és nem hallgatsz ilyen zenéket, nem olvasol ilyen könyveket sem. A kísértés legyőzésének legegyszerűbb és leghatékonyabb módja, ha messziről elkerülöd azt.
Továbbá amint a legeslegkisebb vágyat is érzel az önkielégítésre, őszintén és elszántan imádkozz, kérj erőt az Úrtól, hogy felül tudj kerekedni a vágyaidon, és kordában tudd tartani őket! Addig imádkozz, amíg a kísértés teljesen el nem távozik tőled. A biztonság kedvéért naponta tanulmányozd a szentírásokat, lehetőleg olyan részt, amely a házasság szentségéről szól, és arról, hogy a nemiség házasságon kívüli használata helytelen.
A kulcsszavak:
-MINDENFAJTA KÍSÉRTÉS ELKERÜLÉSE! (Tudom, hogy manapság elég nehéz csak olyan filmeket nézni, amelyekben nincsenek alulöltözött nők, de lehet. Alaposan meg kell válogatni, hogy milyen médiákkal veszed körül magad, a kísértés nagyon rafinált tud lenni.)
-akkor kezdj imádkozni AZONNAL, amikor a kísértés a legminimálisabb mértékben elkezdődik, és egészen addig FOLYAMATOSAN imádkozz, amíg TELJESEN el nem múlik!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!