Gyakorló keresztény lányok és fiúk! Nektek is gondot okoz az önkielégítés iránti testi vágyaitokat legyőzése? (lehetőleg nemet és kort is írjatok! )
Testünk minden adottságaival Isten nagyszerű ajándéka, helytelen dolog abból bármit is visszautasítani. A test szükségleteinek kielégítése iránti vágyat nem lehet és nem is szabad kiirtani, a vágy az Isten leghatékonyabb eszköze, ha az megszűnne létezni akkor megállna a fejlődés, kihalna az emberiség; stb. Más dolog az, ha élvezetek rabjává válunk, a függőség az ami ellen küzdenünk kell, legyen az bármi.
A nemi életnek az embernél bővebb szerepe van, tehát nem csak a szaporodás. A vallásos előjárók valamilyen ismeretlen okból ezt nem hajlandók látni, pedig ők is szembesülnek e dolgokkal és – tisztelet a kivételnek – bizony gyakran vétenek saját előírásaik ellen.
NE FIGYELJ A TÖBBIEKRE!
Remélem tisztában vagy az igazsággal,remélem nem kell bizonygatnom ennek a helyességét,és az előttem szólókat 1esével leoltani és megcáfolni.Ez nekem több mint fél évig problémát jelentett,amikor rájöttem hogy én ezt nem tudom megoldani.
És te sem tudod,sőt tovább megyek a pápa sem tudja.Úgy ahogyan Pál apostol sem tudott a vízen járni a saját erejéből,de nem is kell.Mert meg vagyon írva ,hogy mi benne ő pedig bennünk él.Nem mi fogjuk véghezvinni a csodákat sem,hanem Jézus.Nekünk csak engednünk kell hogy bennünk éljen,nekünk csak el kell fogadnunk hogy szeret minket.
Az ember túlságosan bűnös és esendő egy ilyenhez,Jézus viszont képes rá.Add hát át neki az életedet ,és megoldja az összes problémádat.
Ezt az önátadást egészen konkrétan értem,ez nem egy umbuk ,ez nem egy megfoghatatlan misztikus dolog.Ez konkrét ,és tényleges tapasztalása lehet Istennek.
Most mondok javaslatokat is,de nem fog működni ha előtte nem bízod rá magadat Istenre,szóval azt nem lehet megkerülni.
Javaslom ,hogy minden bűnbeesés után menj el gyónni,lehet akármilyen gyakran ez(velem volt hogy hetente 1x mentem gyónni,és ezt 3 héten át).Menj el minden nap templomba misére,vagy/és imádkozni.Ez a 2 tippem van így külön,de mondom,nem megy máshogy csak Jézussal.
Egy kérdésem lenne.Miután megtörtént megszoktad bánni amit tettél ?Rosszul szoktad érezni magadat hogy most szembeköpted magadat,és ami sokkal rosszabb Jézust is aki szenvedett érted a kereszten ?
17/F
00:01 srácok én mindkettőtöket sajnállak.fiatalok vagytok még,de remélem minél előbb rájöttök,hogy a bolondját járatták veletek,és elkezdtek végre egészséges módon viszonyulni a szexualitáshoz.
Ui:Én is gyakorló keresztény voltam,fiatalabb koromban,szóval nem a levegőbe beszélek.de ha nem hisztek az öreg rókának,ne higyjetek.Ti döntötök.
00:01-nek.
Jézus is egy férfi volt, akárcsak a többi :)
08:24 nek írom.
Nem kell engem sajnálni csak mert így viszonyulok a szexualitáshoz.Elképesztő ez a szűklátókörűség,hogy már azért sajnálni kell valakit mert a saját döntéséből nem maszturbál.Különben is nekem így jobb,és méghozzá sokkal.
Ettől még nincs szar életem.
Viszont megértem azokat akiknek ez elsőre abszurdan hangzik.Nekem is így hangzott régebben.Ezt nem mindenki képes megérteni.
De kikérem magamnak hogy bárki sajnáljon,és hogy azt állítsa hogy a bolondját járatják velünk.Mert akik hasonlókat állítanak általában csak azt szokták elfelejteni ,hogy ezeket a doktrínákat,vagy tanírásokat nem csak úgy viccből szokták kitalálni.Hanem komoly megfontoltság áll mögötte és Isteni sugallat.
09:51 nek
Igen Jézus is férfi testet öltött,és ?Mit akarsz ezzel mondani ?
Hát néha nekem is nehéz megállni, de ilyenkor számolok, hogy a csodálatos BARÁTNŐMMEL együttöltendő idők hány napon belül várnak.
Azért egy apó icipici kiegészítést hozzátoldanék még mindehhez:
kb 14 éves korra kezdenek el működni igazán erősen ezek a vágy dolgok fiú és lány közt.
Amikor ezek a társadalmi szabályok íródtak/mondta Isten (pick your favourite) akkor azért a legtöbb ember 20 éves korára tuti férj und feleség volt, mer nem bírták tovább.
'82 ben anyukám 26 volt apukám 27 és már már vénnek számítottak amikor egybekeltek...... Akkor 2000 évvel ezelőtt vajon mi lehetett a tendencia.
Olyan idős korban, mint amiben te vagy a férfiak már csak akkor nem szexeltek, amikor vérzett az asszony. Akkor csak orálisan ugye, hisz majd meggyónják vasárnap. Ahogy szokták mondani: nem volt tv, unatkoztak.....
Belegondoltál már, hogy mi lesz ha véletlen 28 éves korodban találod meg az igazit (aki mondjuk nem gyakorol semmilyen vallást) és olyan erős lesz köztetek a szerelem & szenvedély & szex ami Isten egyik legnagyobb ajándéka, hogy még a házasság előtt lefekszetek? A sok masztimegvonás felesleges volt, hisz emberhez méltó és rá jellemző módon "BŰNBEESTÉL"
Majd elmész meggyónod alkalmanként.
Megint más:
Te akkor maszturbálás alatt (mert ugye csinálod úgyis)
arra gondolsz, hogy te most rosszat csinálsz vagy bűnt követsz el? Meg hogy Isten előtt aki neked oly kedves rosszat teszel, márpedig ő mindent lát?
a komolyan gondolod amiket írtál, akkor legalább tudat alatt kell, hogy valamelyik / valami hasonló működjön benned.
Namost így pontosan mennyire számítasz hosszú távon egészséges páros/egyéni szexuális életre?
Szerintem ne sajnáld a pénzt és menj el egy szexuálpszichológushoz. Nem vicc.
Tudom, hogy ezzel szerettek a paphoz fordulni, de most tényleg nem őt javaslom első körben.
Hallgasd meg esetleg a pap verzióját is hátha mond valamit, de ha ez a jelenség az életedben továbbra is fennáll akkor irány a sex pszi.
"Ne a magad elképzelése után nítéld Istent. Istennek semmilyen problémát sem okoz az általad felsorolt dolgok mellett minden ember minden gondolatát tudni. Mert a Biblia pont ezt tanítja. Egyetlen ember sem tud úgy kigondolni valamit úgy, hogy Isten ne tudna róla azonnal."
Te sem a magad elképzelése alapján ítéld meg akkor. Meg ne is máséból (pl. akik a nagy könyvet írták). Nézd, amíg egyetlen egy ártatlan gyereket is megütnek, kínoznak, amíg egyetlenegy ártatlan nőt is megerőszakolnak, amíg mindenféle mondvacsinált indokból háborúznak, amíg perverzek gyilkolnak, pláne olyanok, akikben megbíznak (pl. papok) gyerekeket molesztálnak, stb., addig szerintem kifejezetten nevetséges az egész maszturbálás körüli mizéria, meg az ezen való rugózás. Mert az igazi nagy problémák és bűnök a fentiek, nem az, hogy egy hormonoktól begajdult tinédzser néha maszturbál és legalább megismeri magát. Komolyan, Ti, hívők teszitek totál nevetségessé a saját isteneteket.
Maszturbálj és kész. Ne vidd túlzásba. Ennyi.
31f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!