Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki hogy értelmezi ezt a rész...

Enkidu kérdése:

Ki hogy értelmezi ezt a rész a Tamás evangéliumból? 2. Jézus mondta: Aki keres, ne hagyja abba a keresést, míg csak nem talál, és ha talál-ni fog, zavarba jön majd, amikor zavarba jön, csodálkozni fog és a mindenségen uralkodni.

Figyelt kérdés

tegnap 21:20
 1/4 anonim ***** válasza:
42%

Szervusz.

Talán nem tudod, de a Tamás evangéliuma nem tartozik Isten szellemmel ihletett szavához.

tegnap 21:44
 2/4 anonim ***** válasza:

Én olvastam. Saját tapasztalatom:

Ez a mondat nagyon megmaradt a lelkemben. Mert hogy én magam is kerestem az Istent. Voltak problémáim és öngyilkos is akartam lenni, de aztán éppen a legjobbkor került a szemem elé egy keresztény újság egy mondata és akkor úgy éreztem, hogy találtam. akkor előszőr imádkoztam Jézushoz, mint Istenhez. Addigra már mindent elvesztettem és még elvonási tüneteim is voltak a kábítószer hiánytól. Térdre rogyva imádkoztam és jelenlétet éreztem. Megbocsátót, vigasztaló jelenlétet és kegyelmet. Ez 4 és fél éve történt egy hét híján.

Én boldog, boldogtalannak megvallottam ezt az élményt és hogy Jézus létezik, Ő Isten. Zavarba is jöttem. Ezután pedig minél jobban meg akartam ismerni megmentőmet, Jézust. Mert hogy a mondat, ami a szemem elé kerűlt az volt, hogy "Érted ment a keresztre, hogy te élhess" 2000 évvel később így ezzel a mondattal Jézus mentette meg hitvány kis életem. Aznap a régi énem meghalt és íme új jött létre. Én vagyok.

És kerestem és kutattam és az evangéliumok és az újszövetség után eljutottam Tamás evangéliumához. De addigra már csodálkoztam, mert történtek dolgok, amik véletlennek tűntek, de tudtam, hogy nem azok.

És nem hagytam abba a keresést, kutattam tovább és mostanra úgy érzem, hogy kezdem átlátni valamennyire az egészet. Mindenre megvan a megoldás.

Az értelmezésem:

Aki arra a szintre jut, hogy a mindenségen fog uralkodni, az egy akaraton van Istennel. Az aki keresett és talált, az tovább keres és talál. Zavarba jön a paradoxonnak tűnő felfedezéseitől, és elcsodálkozik. Embernek Isten útjai átláthatatlanok. Emberként nem tehetünk mást, mint hogy Isten akaratát elfogadva arra törekszünk, hogy mi is azt akarjuk, mint az Isten. Ha pedig mi is azt akarjuk, mint az Isten, akkor a mi akaratunk ugyanúgy teljesül mint Istené és együtt uralkodunk vele a mindenségen.

Úgy gondolom, hogy Istentől ihletődött Tamás evangéliuma. Elvégre Krisztusról szól egy olyan embertől, aki nagyon nehezen tud elragaszkodni a hiszem, ha látom figurától. De nyilván Krisztus elég mély nyomot hagyott az illetőben, aki megírta, hogy elkészítse a Tamás evangéliumot, így tehát Istentől ihletődött termék ez is. Persze én laikus kereső vagyok, mit értek én ehhez, templomba se járok, csak az írásokon elmélkedem. Semmi mást nem akarok, csak azt, amit az Isten.

tegnap 22:24
 3/4 anonim ***** válasza:
Ezek a tudásszerzés normál fázisai.
tegnap 22:46
 4/4 anonim ***** válasza:
De ez a tudás hit nélkül semmit sem ér.
tegnap 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!