Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az iszlámnak volt eredeti...

Az iszlámnak volt eredeti prófétája Mohameden kívül?

Figyelt kérdés
Olyanokra gondolok, akik eredetileg nem más vallásokban jelentek meg.
dec. 10. 11:34
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/196 anonim ***** válasza:
0%

"Vakhít? Ez vallásunk, annyi alapja van ezen állításunknak mint minden más vallás esetén: A mi nézőpontunk."

Ez nem csak hit kérdése. Ha megnézzük a nagyobb vallásokat, olyan azonosságokat tartalmaznak amik nem lehetnek véletlenek és nem is voltak egyámással kapcsolatban, sok esetben.

dec. 11. 11:44
 32/196 anonim ***** válasza:
Nem nagyon. Mohamed kb mindent az Ószövetségből másolt le, és kicsit átírta, majd közölte hogy övé az eredeti. Csak hát ezt nem sikerült azóta se senkinek bizonyítania, hisz minden, a Koránt megelőző lelet az ószövetségi verziót tartalmazza, bizonyítva hogy az az eredeti.
dec. 11. 11:58
 33/196 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy Noét, Lótot és a többieket honnan másolta. Ezeken kívülre voltam kíváncsi.
dec. 11. 12:00
 34/196 anonim ***** válasza:

Arra már ott a 28. linkje. Bár elsőre megtévesztő lehet, hisz a lista nagy része ugyanúgy azokat a prófétákat tartalmazza, amiket Mohamed más vallásokból másolt, de három nevet találni a listában, amely csak a Koránban szerepel.

[link]

[link]

[link]

Mohameden kívül, értelemszerűen.

dec. 11. 12:09
 35/196 anonim ***** válasza:
0%

"Csak hát ezt nem sikerült azóta se senkinek bizonyítania, hisz minden, a Koránt megelőző lelet az ószövetségi verziót tartalmazza, bizonyítva hogy az az eredeti."

Az az eredeti? :) Ez nevetséges :) Bibliakutatók már rég bizonyították hogy mind az Ószövetség mind az Újszövetség meg lett változtatva, tehát biztos nem eredetiek a jelenlegi bibliai kéziratok, szóval a hitelessége nulla. A Korán álláspontja pedig az hogy a Bibliát meghamisították tehát egyezik a tudományos állásponttal.

dec. 11. 12:24
 36/196 A kérdező kommentje:

34-es, köszi, ezek felett átsiklottam.

Azt meg persze én is tudom hogy nem a Koránban leírtak az eredetiek, ezért is úgy szólt a kérdésem, ahogy.

dec. 11. 12:30
 37/196 anonim ***** válasza:
0%
Olvastad amúgy a Koránt? Ja hogy sosem olvastad de tudod hogy nem eredeti :)
dec. 11. 14:50
 38/196 anonim ***** válasza:
100%
Nem véletlen, hogy Mohamed előttről az egész világon soha semmi nyoma nem volt az iszlámnak. Ez el is mond mindent.
dec. 11. 15:29
 39/196 A kérdező kommentje:

"Nem véletlen, hogy Mohamed előttről az egész világon soha semmi nyoma nem volt az iszlámnak. Ez el is mond mindent."

Ezt kinek írtad?

dec. 11. 15:38
 40/196 anonim ***** válasza:
90%
Neked! Alapvető logika, hogy egy még nem is létező vallásnak prófétája sem lehet :)
dec. 11. 15:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!