Az iszlámnak volt eredeti prófétája Mohameden kívül?
Tök fölösleges ilyen hülyeségeken rugózni!
Ahogy zajlik a kereskedelem, az utazások és hódítások, az emberi KULTÚRA - és az örökítő anyag - feltartóztathatatlanul áramlik jobbra, balra, ide, amoda. A világ egyik legtermészetesebb dolga, semmi kivetnivaló nincs benne.
A vallásunk szerint sok régi vallás eredetileg istentől jött, csak eldeformálodtak. Értelemszerűen nem iszlámnak hívták őket, mert az az arab neve az arabokhoz le érkezett verziónak. Olyat hogy "eredeti" nem tudunk hozni, hisz minden ilyen ismert prófétának már van egy ilyen jelenleg neki tulajdonított vallás. Amit meg nem ismersz, azt meg nem tudjuk magyarázni.
Vakhít? Ez vallásunk, annyi alapja van ezen állításunknak mint minden más vallás esetén: A mi nézőpontunk.
Köszönöm Drakula/Ahmed! Hogy szereted ha szólítanak?
Jó látni, hogy azért értelmes muszlimok is akadnak erre. Amúgy természetesen amíg vallásos keretek közt maradunk, el is tudom fogadni ezt a kijelentést, vagy bármelyiket, amíg elfogadjuk hogy ez a vallás állítása, amiben vagy hiszünk, vagy nem. De amikor valaki tényként próbálja előadni egy vallás bizonyíthatatlan állításait, pláne amikor azzal próbálja alátámasztani hogy más vallásokat mocskolva mellébeszél, az azért irtó ciki. És tényleg nem érdemel mást mint ignorálást.
"A kereszténységnek volt eredeti prófétája Jézuson kívül?"
Igen, Keresztelő Szent János például, vagy Simeon és Anna a Jeruzsálemi Templomban.
"De amikor valaki tényként próbálja előadni egy vallás bizonyíthatatlan állításait, pláne amikor azzal próbálja alátámasztani hogy más vallásokat mocskolva mellébeszél, az azért irtó ciki. És tényleg nem érdemel mást mint ignorálást."
Az első válaszoló azt hazudta hogy az iszlám a zsidó-keresztény hitvilágból vette át, én pedig erre reagáltam. Egyébként meg ha nem tartod igaznak az iszlám ezen állítását akkor a zsidó-keresztény állítást milliószor hamisnak kellene tekintened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!