Hogyan lehetne megtéríteni a jehovákat az eredeti tanításra?
Kövesd Hippói Szent Ágoston filozófiáját. Nem hiába lett az egyház doktora.
Természetesen csak a szeretet nevében.
A zsidó vallásra gondolsz?
Nem sok ateistát láttam példamutatással meggyőzni.
Az végképp szomorú, hogy az érvek mint eszköz fel sem merül.
Ha valaki nyitott akkor érvekkel meg lehet téríteni.
De ez nem jellemző.
Sokkal valószínűbb, hogy pont ugyan úgy ahogyan egy ateista érveit nem hallja meg egy keresztény vagy egyéb vallást követő személy úgy a jehova tanúja sem fogja meghallani a te érveidet.
Ők abban hisznek te pedig valami másban. Mindketten a saját érveiteket szajkóznátok és hallanátok meg csak a másikét pedig egyből tévesnek könyvelnétek el.
Így csak veszekedni lehet.
A Tanúk teljes, alapos, és pontos Biblia kutatások, tanulmányozások által élik a keresztény életüket.
Mivel a Biblia minden korban Isten egységes népéről, tanúiról szól, nem pedig vallások különbözőségének tagjaiként élnek, Erre pedig Isten szava ad erős bizonyítékot, hogy kiket választ Isten a népének.
Kezdetben is csak olyanok tartoztak hozzá, akik Isten tanácsai, törvényei, vagy kérései vezették, és még akkor sem tértek el, ha emberileg Isten olyasmit kért, ami emberi szemszögből megvalósíthatatlannak tűnhet, kivitelezhetetlen lenne, vagy bolondságnak tűnik.
Akik ezt tudják és körbe néznek a világban, azok tudják, rádöbbennek, hogy kik ők, és miért kell másként élni mint a világban megszokott elfogadott szemlélet. Ezért mélyen gyökerező meggyőződéssel rendelkeznek, amit az írásokra alapoznak.
Ezért nagyon kevesen vannak, akiket ellehet csábítani, mert kételyeik vannak, nem erős meggyőződéssel, hittel, Biblia ismerettel rendelkeznek.
Isten népe minden nemzetből egységes nép, nemzeti hovatartozás kizárásával. A Biblia erről tesz bizonyságot.
Ők pedig nem térnek el Isten szavától.
Kedves Barátom, egyetlen egy egységes nép tölti be, és végzi azt a Jézustól kapott parancsot, ami írva van. Én alaposan körbe néztem a világban, a vallásaikban.
A tökéletlenségük ellenére Isten feltudja használni őket, és megteszik amit Isten kér, nem szelektálnak, lázadnak ellene. Isten ilyen embereket keres, alázatos, tanítható, engedelmes.
Egyetlen egy egységes nép van a Földön, akik Isten királyságának a jó hírét hirdetik, mert ez az ami megoldja az emberek problémáit.
Jézus is erről beszélt, ez volt a központi témája a jövetelének, ezért küldte el az Atyja. Nem válogatott a feladatok között, nem keresett kifogásokat annak elvégzésére, ami írva van.
Isten népe utánozza Jézust ebben, ha már a követőinek tartják magukat.
Szeretet van köztük, nincs faji, nacionalista szemlélet, bosszú, egységes oktatási program mindenhol.
A világban pedig ez nem látható máshol, akárhogy is nézed.
A vallások megosztottságban, tanítások sokféleségében élnek, holott Isten egyfélét mond és tanít. ezért két igazság nem létezhet.
A hívek között megengedett a paráznaság, a házasságtörés, a nacionalista szemlélet, és a háború támogatása más nemzetek ellen.
Krisztus pedig ezt nem engedélyezi, mert ez nem szeretet.
Már pedig a szeretet az azonosító jel.
Olyan sokan vallják magukat keresztényeknek, még sincs béke, jólét boldogság, pedig a tagjai között ennek kellene látszódnia határok nélkül.
Nem Isten királyságában bíznak, hanem emberi hatalmakban és szavaznak is rájuk.
Ezek csak néhány dolgok, amiben egy keresztény nem lehetne részes.
Engem "tanított" egy JT 52 alkalommal.
Alap feltétel volt,hogy kérdezhessek.
Az 52. alkalommal eljött a főnöke és eltiltotta tőlem,mert sok alapvető tanításuktól eltérítettem.
Alapvetően szükséges a Biblia általános ismerete.
Ő jól bebiflázta a leckét,de amikor más ígéket hoztam fel zavarba jött.
Nekem teológiai végzettségem volt,és kicsi korom óta szisztematikusan tanultam a Bibliát.
Ámos 9:11 »Azon a napon felállítom Dávid összeomlott lombsátrát*,+
és megjavítom a réseit*.Helyreállítom romjait,
újjáépítem, és olyan lesz, mint a régmúlt napokban,+
12 hogy birtokba vegyék, ami megmaradt Edomból,+
és mindazokból a nemzetekből, melyek a nevemet viselik« – ez Jehova kijelentése, aki véghez viszi ezt.
Péter és más apostolok idézték ezt a cselekedetek könyvében:
„Simeon részletezte, hogy Isten hogyan fordította először a figyelmét a nemzetekre, hogy népet szerezzen közülük a nevének. (Csel 15:14, 15).
És ez egyezik a Próféták szavaival, köztük Ámos próféta szavaival.
Isten népe nem Jézus nevéről neveztetik.
Először is mert a Jézus nevet csak földi élete idején használta Isten fia.
Jézusnak teljesen más volt a neve, és nem is volt ismert a személye sem.
Senki nem tudta, hogy Isten kit fog elküldeni, csak annyit mondott meg, hogy a messiás Isten követe lesz.
Isten azt jelentette ki, hogy helyre állítja Dávid lombsátrát:
vagy is a neki járó imádatot, amit elhagytak. Minden nemzetből valók is a részesei lesznek.
Sajnos sok embernek fogalma sincs a kijelentett próféciákról, csak néhányat ismernek Jézussal kapcsolatban, amit teljesen másként értelmeznek, figyelmen kívül hagyva más próféciákat.
Nem értik, nem is érthetik, mert a vallások teljesen más okkal tartják ebben a tudatban az embereket.
Aki a teljes Biblia tartalmát figyelembe veszi a próféciákkal együtt, az tudja, hogy miről van szó igazából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!