Miért szajkózza folyton Puzsér, hogy a reformáció a judaizmushoz tért vissza az evangélium helyett, amikor éppen az eredeti őskeresztény rend visszaállítására kezdődött?
Azért mert okosnak hiszi magát, de nem az.
Kb. abban merül ki az elemzése hogy az Ószövetséget hasonlítgatja az Újszövetséghez.
Az Iszlámról pedig különösen alpárian beszél.
3
Hát abban pont igaza van. :))
Amúgy én sem értek egyet Puzsér gondolataival a judaizmus és a protestantizmus kapcsolatáról.
Az is hülyeség persze, hogy a reformáció az őskeresztény hitvilág felélesztése lett volna. Elég csak a vallási fanatikus gyilkosra, Kálvinra gondolni.
Mi másról szólna a reformáció, mint a korrupt, hierarchikus, meghasonlott katolikus egyház (amelyik pénzért árulta az üdvösséget, halandó embereket imádott haláluk után, egy halandó ember minden szavát igaznak vette, világi hatalomra törekedett, fényezést folytatott és ezer más dolog) visszavezetését az eredeti, egyszerű első századi hagyományokhoz.
Nem tudom, hogy akik ezeket írják, tudnak bármit a kereszténységről, és annak történelméről, vagy csak hallanak innen-onnan dolgokat, és leírják a hülyeséget?
A kérdező láthatóan semmit nem tud, csak leírja az innen onnan hallott hülyeséget.
Én nem a judaizmus és a protestantizmus mély kapcsolatát próbáltam alátámasztani, lévén, hogy nem értek vele egyet.
Arról beszélek, hogy a reformáció eredendően helyes kiindulásából többnyire rémes dolgok születtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!